İstinye Üniversitesi (İSÜ) Yüksek Enerji ve Parçacık Fiziği Grubu (YEPAF) tarafından düzenlenen ‘Parçacık Hızlandırıcıları ve Algıçları Yerel Altyapı ve Ar-Ge Çalıştayı’, İSÜ Temel Bilimler Bölümü ev sahipliğinde 2-3 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi. Bilim dünyasını bir araya getiren çalıştayda, parçacık fiziğinin tetiklediği teknolojilerle ilgili gelişmelerin paylaşılarak yerel Ar-Ge faaliyetlerinin yaygınlaştırılması ve yeni iş birliklerinin kurulması amaçlandı.

Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek ve uluslararası alanda çekim merkezi olmak konusundaki kararlı tavrıyla dikkat çeken İstinye Üniversitesi (İSÜ), fizik alanında gerçekleştirdiği önemli organizasyonlarına devam ediyor. CERN-ATLAS deneyi gibi birçok uluslararası iş birliğinde yer alan ve çeşitli yerel Ar-Ge çalışmaları yürüten İSÜ Yüksek Enerji ve Parçacık Fiziği Grubu (YEPAF) tarafından 2-3 Aralık tarihlerinde düzenlenen ‘Parçacık Hızlandırıcıları ve Algıçları Yerel Altyapı ve Ar-Ge Çalıştayı’, İSÜ Temel Bilimler Bölümü ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Bilgilendirme ve değerlendirme ortamı oluşturarak parçacık fiziği araştırmalarındaki teknolojilerle ilgili önemli bir platform sunma hedefiyle organize edilen çalıştayın Bilim Kurulu Başkanı İSÜ Temel Bilimler Bölümünden Prof. Dr. Serkant Ali Çetin, Düzenleme Kurulu Başkanı ise Doç. Dr. Selçuk Hacıömeroğlu idi. Çok sayıda bilim insanı ve öğrencinin katıldığı çalıştay, Prof. Dr. Engin Arık ve çalışma arkadaşlarının anısına düzenlendi.

YEPAF, çalıştay aracılığıyla bilim dünyasını bir araya getirerek parçacık fiziğinin tetiklediği teknolojilerle ilgili gelişmelerin paylaşılarak yerel Ar-Ge faaliyetlerinin yaygınlaştırılmasını ve yeni iş birliklerinin kurulmasını amaçladı. Bilim dünyasının önemli isimlerini bir araya getirerek bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik eden etkinlik, uzaktan erişim ile çevrimiçi ortamda da katılımcı buldu. Çalıştay serisi, 30 Kasım 2007’de Isparta uçak kazasında hayatını kaybeden değerli bilim insanı Prof. Dr. Engin Arık ve çalışma arkadaşlarının anısına düzenlendi. Jenerik teknolojiler olarak nitelendirilen ve temel araştırmaların yanı sıra sağlıktan tarıma, güvenlikten arkeolojiye kadar çeşitli uygulama alanları bulunan Parçacık Hızlandırıcıları ve Algıçları alanındaki yerel Ar-Ge faaliyetlerini incelemek ve ‘mevcut, kurulan veya planlanan’ altyapı tesisleri hakkında bilgi paylaşımı yapmak amacıyla düzenlenen çalıştayda, ulusal kaynaklarla ve yerel olarak yürütülen hızlandırıcı ve algıç odaklı projelerin, faaliyetlerin ve tesislerin geldikleri son nokta tartışıldı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın