“Bilim Gençlerle Kazanacak” projesi, Bilim Kahramanları Derneği ve Pfizer Türkiye’nin iş birliğiyle devam ediyor. 2023’ün son bilim etkinlikleri 13 Aralık ve 20 Aralık’ta 14-18 yaş aralığındaki lise öğrencilerinin katılımlarıyla çevrimiçi olarak gerçekleşecek. Ücretsiz olan bilim etkinliklerinin sonunda tüm katılımcı gençlere dijital katılım belgesi verilecek.

Çocuk ve gençlerin erken yaşta bilimle buluşmalarını sağlayan Bilim Kahramanları Derneği ile hastaların hayatını değiştiren çığır açan yenilikler için bilim kazanacak anlayışıyla çalışan biyofarma şirketi Pfizer Türkiye, gençlere bilim sevgisini aşılamak, bilim insanlarıyla birebir diyalog geliştirerek onların merak duygularını beslemek, soru sormalarını teşvik etmek ve geleceğin bilim insanları olmaları noktasında çevreleriyle birlikte onlara ilham olmak amacıyla 2021 yılından bu yana Bilim Gençlerle Kazanacak Projesi’ni sürdürüyor. 

Gençlere kariyer yolculuklarında farklı bilim dalları ile ilham vermeyi amaçlayan proje sayesinde lise öğrencileri, çevrimiçi etkinliklerde bilim insanlarıyla bir araya gelerek onların çalışmalarını yakından tanıma, bilimsel süreçleri yakından inceleme, bilimsel sorularla hipotez oluşturma, hipotezi test etme ve evdeki malzemelerle deney hazırlama gibi süreçleri tecrübe edebiliyorlar. 

Ücretsiz gerçekleşen tüm bilim etkinlik duyurularına Bilim Kahramanları Derneği ve Pfizer Türkiye sosyal medya hesaplarından ulaşılabiliyor. #bilimgençlerlekazanacak 

Bilim Etkinlikleri Aralık Ayı Takvimi: 
13 Aralık 2023 Çarşamba, saat 18.30-20.00 
Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. İsmail Öçsoy ile “Bitkisel pH İndikatörün Patojenlerin Tespitinde Kolorimetrik Sensör Olarak Tasarımı” Konulu Online Bilim Etkinliği
Doç. İsmail Öçsoy: “Katılımcılar etkinlik sürecince kolormatik bir biyosensör üreterek antibiyotiğe dirençli mikroorganizmaların tespitini kısa sürede hassas ve etkili bir şekilde nasıl yapılabileceğini öğrenecekler” diye belirtti.


20 Aralık 2023 Çarşamba, saat 18.30–20.00 
İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Behçet Uğur Töreyin ile “Yapay Zekâ ve Makine Öğrenmesi- Kavramlar, Uygulamalar, Sorunlar” Online Bilim Etkinliği
Prof. Dr. Behçet Uğur Töreyin: “Katılımcılar yaşamın her alanına yayılan yapay zekâ teknolojisinin, orman yangınlarının tespit edilmesi ve balık davranışlarının incelenmesi gibi çevrenin izlenmesi alanlarındaki uygulamaları hakkında bilgi sahibi olacaklar. Ayrıca bu teknolojinin çevreye daha az zarar verecek şekilde nasıl dönüştürülebileceğine ilişkin yaklaşımları tartışacaklar” şeklinde görüş verdi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın