MAPEI’nin düzenlediği Sürdürülebilir Kent Buluşmaları’na bir yenisi daha eklendi. Bursa’da yapılan toplantıda Mapei Genel Müdürü Selman Tarmur, Havayı Koklayan Adam Meteorolojist Bünyamin Sürmeli ve Mapei Yapı Grubu Ürün Müdürü Ali Ülker sunumlarını paylaştı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, Bursa Mimarlar Odası, Bursa İnşaat Mühendisleri Odası, Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, basın mensupları ve bayilerle toplanan toplantıya ilgi yoğundu.

Mapei, “Sürdürülebilir Kent Buluşmaları” kapsamında Bursa’daki sektör temsilcileriyle bir araya geldi. “Sürdürülebilir kentler için gelişmiş uygulamalar” kapsamında sunulan bölümde esneklik güçlendirilmesi ve sektördeki yenilikler hakkında genişlemelilara bilgi verildi.

Mapei Genel Müdürü Selman Tarmur, Havayı Koklayan Adam Meteorolojist Bünyamin Sürmeli ve Mapei Yapı Grubu Ürün Müdürü Ali Ülker paylaşımlarını paylaşılan toplantıda, Mimarlar Odası Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek ve İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ülkü Küçükkayalar açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Yoğun ilgi içeren toplantıda Mapei’nin yapısal iyileştirme çözümleri hakkında bilgiler verildi.

İNŞAAT SEKTÖRÜNE YÖNELİK KİMYASAL ÜRÜNLERİN, DOLGU MALZEMELERİNİN ve YAPIŞTIRICILARIN ÜRETİMİNDE DÜNYA LİDERİYİZ

İnşaat çalışmalarında en çok dikkat edilmesi gereken ve fark yaratan özelliğin kalitesine dikkat edilmesi Mapei Genel Müdürü Selman Tarmur, “Mapei olarak günümüzde inşaat sektörüne yönelik kimyasal, dolgu malzemelerinin ve yapıştırıcıların doğal dünya lideriyiz. İnşaat sektörüne yönelik ürünler dünyasında geniş ürün yelpazesiyle tüm seçenekleri karşılıyoruz. Daima, mümkün olan en iyi ürünü sunabilmek için en iyi hammaddeleri kullanmak ve en bütünlüklü kişisel ile kalmayı taahhüt ediyoruz. Araştırma ve yeniliğin, büyümenin ve büyük destekçilerine inandığımızdan, yıllık cironun %5’ini Araştırma ve Geliştirme için seçenekler. Merkezimiz İtalya’da birlikte küresel pazarda önemli bir rol oynuyoruz. Genel Merkezimiz, tüm dünyaya ulaşmamız yolculuğumuza başladığımız şehir olan Milano’dadır. Bilgilerimizi artırıp hem şirket içi hem de şirket dışı ilişkilerimizi geliştirerek devam ettiriyoruz” dedi.

Her yıl finansal olarak sürdürülebilir tasarım ve inşaat yapımını mümkün kılan binlerce yeni bileşimden oluşanlara işaret eden Tarmur, “Mapei olarak çevre dostu çimento üretimi ile örnekte bulunur. Tüm kimyasal esaslı ürünleri Reach Yönetmeliği’ne uygun olarak üretiyoruz. Avrupa Birliği çimentolarında bulunan Cr VI’nın (Krom 6) insan sağlığına zararlı olması nedeniyle, çimentonun sağlıklılık oranının 2 ppm’nin altında tutulmasıyla ilgili bir yönetmelik çıkarıldı. AB boyunca kendi sınırları içerisinde Cr VI oranı 2 ppm’den fazla olan çimentoların satışına izin verilmesine izin verir. Biz şirket olarak çimento esaslı bütün ürünlerde CR VI < 2 ppm olan çimento sistemleri. Bu konunun öneminin bilinmesi, bir an önce tüm sektöre dağıtılması gerekiyor” dedi.

İKLİM KRİZİNE KARŞI SAVAŞMALIYIZ

Sürdürülebilirlik ve iklim krizi üzerine toplantıda değerli bilgiler paylaşan Havayı Koklayan Adam Meteorolojist Bünyamin Sürmeli, küresel sıcaklık ve iklim krizlerinin mümkün olduğunu her geçen gün daha fazla soğutmamızı destekleyerek, krizlerle mücadele konusunda devletler, şirketler ve bireylerde bazı herkesin gerekli sorumluluklarını sınırlamayı işaretledi. Gıda israfına da değinen Sürmeli, dünyada 8 milyar nüfusa rağmen 32 milyar insan hacimde üretim üretecek, buna karşılık 800 milyon insanın da açlıkla mücadele ettiğini dile getirdi. Dünyada aşırı hava olaylarının saat 16 milyon boyunca mal olduğunu vurgulayan Bünyamin Sürmeli, onun yıl ortalama 9 milyon insanın varlığının nedeniyle hayatını kaybettiğini ifade etti.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın