Ağaç işleme makineleri sektörünün Avrasya’daki en büyük ihtisas fuarı olan Uluslararası Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar ve El Aletleri Fuarı WoodTech, 98 ülkeden 3 bin 881 yabancıyı İstanbul’da ağırladı. AİMSAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Toktaş, “ Beş gün süren fuarımızda 2,5 milyar TL’lik ticaret hacmi yakaladık. Yılı 170 milyon dolar ihracatla kapatmayı hedefliyoruz” dedi.

Geçen seneyi 152 milyon dolar ihracatla kapatan ağaç işleme makineleri sektörü Türkiye’nin toplam ihracatına katkı vermeye devam ediyor. Alanında Avrasya’nın en büyük fuarı olan Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar ve El Aletleri Fuarı WoodTech,  3 bin 881’i yabancı alıcı olmak üzere 22 bin ziyaretçiyi İstanbul’da ağırladı. RX Tüyap’ın uluslararası deneyimi ve Ağaç İşleme Makine Sanayicileri Derneği’nin (AİMSAD) sektör gücü ve birleştirici yapısıyla düzenlenen fuarda 2,5 milyar TL’lik ticaret hacmi yakalandı. Geçen yıl 35’incisi düzenlenen fuarda 1,2 milyar TL’lik ticaret hacmi yakalanmıştı. Bu yıl yabancı ziyaretçide yükselişe geçen ülkelerin başında Azerbaycan, Avusturya, Bosna Hersek, Hırvatistan, Fransa, İtalya, Makedonya, Karadağ, Portekiz, Polonya, Slovakya ve Yunanistan geldi.

İHRACATTA HEDEF YÜKSELTTİ

AİMSAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Toktaş, fuar sonrasıda yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı: “Beş gün süren fuarımızda 100’e yakın AİMSAD üyemizin katılımıyla 2,5 milyar TL’lik ticaret hacmi yakaladık. Bu rakam, üretim ve ihracat odaklı çalışan sektörümüz için kritik önem arz ediyor. WoodTech’in sektör ihracatına katkısı büyük. Diğer yandan fuarımızın Intermob’la bu yıl ilk kez ayrı tarihlerde düzenlenmiş olması, gerçek ağaç işleme makinesi alıcılarına daha verimli odaklanmamıza vesile oldu. Gelecek yıl 12 Ekim’de kapılarını açacak fuarımızda hem yabancı ziyaretçi sayısında hem de ticaret hacmimizde en az yüzde 20 artış hedefi koyduk. Geçen seneyi 152 milyon dolar ihracatla kapatan sektörümüzün 2023’ü 170 milyon dolar ihracatla kapatacağını öngörüyoruz. Bunun sinyallerini WoodTech’teki yabancı iştahından aldık. Türkiye’nin, ağaç işleme makineleri sektöründe dünyada söz sahibi ülke konumuna gelme potansiyeli çok yüksek.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın