Vizyon 100 Platformu’nun Cumhuriyetin 100. Yılı temasıyla düzenlediği Dijital CEO ve Liderler Zirvesi’nin beşincisi Çeşme’de iş dünyasından 300 üst düzey yöneticinin katılımıyla gerçekleştirildi. Dijital çağın yeni kurallarına ülkemizdeki kurumlarının daha rahat uyum sağlamaları ve kendi aralarında ekosistemlerini oluşturabilmelerine imkan oluşturan zirvenin 2024’ten itibaren dünya çapındaki CEO’ların da katıldığı bir platforma dönüşmesi hedefleniyor.
Analiz Gazetesi’nden Çağlar Çağatay’ın haberine göre; 5 yıldır gerçekleştirdiği Dijital CEO ve Liderler Zirvesi ile C-Level seviyesinde 2.000 yöneticiye ulaşan Vizyon 100 Platformu, Cumhuriyetin 100’üncü yılını yeni bir başlangıç olarak değerlendirerek global bir yolculuğa çıkıyor. Vizyon 100 Platformu 2024 yılından itibaren sadece Türkiye içerisindeki yöneticilerin katıldığı bir platform olmaktan çıkarak, dünya çapındaki CEO’ların katıldığı bir platforma dönüşecek. Özel sektör bazında Türkiye GSYH’nin yüzde 75’ni oluşturan kurumların tepe yöneticilerinin katıldığı Dijital CEO ve Liderler Zirvesi’ne önümüzdeki yıldan itibaren artık dünyanın dört bir yanından üst düzey yöneticiler de ağırlanacak. Zirvenin yeni merkezi ise Çeşme olacak. Dijital CEO ve Liderler Zirvesi’nin önümüzdeki 5 yıl içerisinde global kurumların dünya başkanlarının katıldığı bir zirve haline gelmesi hedefleniyor.
Kurumların tepe yöneticileri katıldı
Vizyon 100 Platformu Kurucusu Berkay Güner, 2017 yılında Genel Müdür, CDO, CIO, CFO, CHRO ve CMO gibi farklı seviyelerde yaklaşık 40 yöneticinin mini toplantılarıyla yola çıktıklarını belirterek, “Yöneticilerin dijital dönüşüm ve şirket stratejileri, iş birlikleri üzerine iletişim kurmalarına yardımcı oluyoruz. 7 yılda özel sektör bazında Türkiye GSYH’nin yüzde 75’ini oluşturan kurumların tepe yöneticileri Vizyon 100 aktivitesinde yer aldı” diye konuştu.
2 günde 8 ana başlık ele alındı
Bu yıl Çeşme’de düzenledikleri 5. Dijital CEO ve Liderler Zirvesi’ne 300 üst düzey yöneticinin katıldığını ifade eden Güner, “Etkinliğimizi Cumhuriyetimizin 100. yılı teması ile gerçekleştirdik. 2 tam günde sanayi ve üretim, perakende, finans ve ödeme sistemleri, teknoloji ve altyapı, insan ve sağlık, ulaşım ve otomotiv, kargo ve lojistik ve girişimcilik olmak üzere 8 ana başlık ele alındı. Her bir ana başlıkta sektörel olarak hangi fırsat ve tehditlerin olduğu konuları işlendi. Hangi alanların şirketlerin asıl gündem maddeleri olması gerektiği vizyonu çizildi. Zirve sonrasında konuşmalardan ortaya çıkan manşetleri rapor olarak paylaşacağız” dedi.
Global yolculuk 2024’te başlıyor
Güner, “2024 yılından itibaren sadece ülke içerisindeki yöneticilerin katıldığı bir platform olmaktan çıkararak, dünya çapındaki CEO’ların katılacağı bir platforma dönüştürüyoruz. Bundan sonra her yıl Ekim ayı başında zirveyi Çeşme’de gerçekleştireceğiz. Özellikle önümüzdeki yıllarda global şirketlerin ve global yatırımcıların dünya yöneticileri bu zirvede yer aldıkça; ülkemizin çekim gücüne katkı sağlanacak. Şirketlerimizin ve girişimlerimizin değerleri artacak. Türk yöneticiler dünya çapında daha da değerli hale gelecekler” ifadesini kullandı.
Zirve fikir ortamı oluşturuyor
Vizyon 100 Platformu’nu büyük bir puzzle olarak değerlendiren platform üyesi ve Fanuc Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit ise, “Platformumuz içerisinde finans, lojistik ve enerji sektöründen çok sayıda yönetici arkadaşımız var. Her birimizi birer Puzzle parçası olarak değerlendirirsek, ortaya neticede tek bir resim çıkıyor. Ayrıca günümüzde farkındalık kavramı oldukça önemli hale geldi. Öyle bir dünya içerisindeyiz ki; her şeyi fark etmemiz çok zor. İşte Vizyon 100 Platformu bizim dünyada olan bitenleri fark etmemizi sağlıyor. Zirve, iş dünyasının üst düzey yöneticilerini buluşturup bir fikir ortamı oluşturması bakımından çok kıymetli. Ülke olarak yarının dünyasına soru soran, merak eden, tartışan, irdeleyen zihinler sayesinde ulaşabiliriz. Zirvemiz de bu bakımdan kendi alanının öncü markalarından üst düzey yöneticileri bir araya getirmesinden dolayı fikirlerin ilerlemek için çarpıştığı bir ortam yaratıyor. İş dünyasının fikirlerine son derece geniş bir perspektiften bakarak kendi alanımıza dair yeni fikir ve görüşlerle karşılaşmak, bize de katkı sağlıyor. Karşılıklı yapılan fikir alıverişleri “birlikten kuvvet doğar” anlayışı çerçevesinde iş dünyasının yarınını şekillendiriyor” diye konuştu.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.