Bağımsız araştırma şirketi Everest Group, dijital iş hizmetleri şirketi Teleperformance’ı dünya çapında müşteri deneyimi alanında yaptığı çalışmalarla Müşteri Deneyimi Yönetimi Hizmetleri PEAK Matrix®’te 9. kez küresel lider seçti.

Dijital iş hizmetlerinde küresel bir lider olan Teleperformance, stratejik bilişim teknolojileri, mühendislik hizmetleri, iş hizmetleri ve kaynak kullanımına odaklanan bağımsız araştırma şirketi Everest Group’un Müşteri Deneyimi Yönetimi Hizmetleri (CXM) PEAK Matrix® 2023 araştırma raporunda 9. kez küresel lider seçildi. 

Everest Group’un bu konumlandırmayı yaparken şirketin 300’den fazla dil ve lehçede hizmet sunmasına olanak tanıyan küresel boyutu ve ölçeği de dahil olmak üzere işe alım, iş başı eğitim süreci, operasyonel verimlilik ve üretkenlik artışı gibi güçlü yanlarının dikkate alındığı belirtildi. 

Araştırmada ayrıca, Teleperformance’ın müşteri taleplerinin karşılanma ve yanıtlanma sürelerini azaltarak memnuniyeti artıran ve etkileşim uzmanı deneyimini geliştiren tescilli üretken yapay zeka platformu TP GenAI gibi güçlü teknolojik kabiliyetleri de değerlendirildi. 

Everest Group Ortağı Shirley Hung, “İşletmeler, rekabet avantajı elde etmek ve benzersiz bir müşteri deneyimi sağlamak amacıyla üretken yapay zeka ve Büyük Dil Modellerine önemli yatırımlar yapıyor. Teleperformance, OpenAI’nin GPT-4’ü ile birlikte AWS ve Google’ın üretken yapay zeka teknolojileriyle entegre olan, kendi API tabanlı Üretken Yapay Zeka platformu TP GenAI’yi geliştirerek kullanıma açmıştı. Bu teknoloji sayesinde farklı sektörlerde e-posta ve çağrı özetleme, etkileşim analizi ve bilgi tabanı yönetimi gibi kullanım alanları yarattı. Diğer yandan, 300’den fazla dil ve lehçede hizmet sunan 400 binden fazla etkileşim uzmanı ile dünya genelinde geniş bir penetrasyona sahip olması ile de Everest Group’un Müşteri Deneyimi Yönetimi (CXM) Küresel – PEAK Matrix® Değerlendirmesi 2023’te lider olarak konumlanıyor.” şeklinde konuştu.

Teleperformance Türkiye CEO’su Tülay Doğrular, ““Gücümüz teknoloji, odağımız insan” yaklaşımımızla dünya lideri markaların anlamlı ve sürdürülebilir yollarla müşteri deneyimi süreçlerini kolaylaştırmalarına yardımcı olmak için dijital olarak desteklenen en kapsamlı iş hizmetlerini sunuyoruz. İşimizin merkezinde yer alan yetkin ekiplerimizi ve müşterilerimizi destekleyen en gelişmiş çözümleri veri analitiği ve disiplinli süreçlerle birleştirerek işlemleri daha kolay, daha hızlı ve daha güvenli hale getiriyoruz. Müşterilerimizin müşteri memnuniyetlerini artırmak, satış hacimlerini büyütmeye katkı sağlamak ve iş sürekliliği anlamında risklerini minimize etmek için yaptığımız her şeyde yalnızca en iyiyi sunmaktan ilham alıyoruz. Kusursuz müşteri deneyimini hedeflediğimiz çalışmalarla bu ödüle layık görülmek gurur verici” dedi.

Araştırmada Dünya genelinde 54 CXM hizmet sağlayıcısı pazarın benimsenmesi, portföy karması, müşterilere sunulan değer, vizyon, strateji, hizmetlerin kapsamı, yenilik, yatırımlar ve hizmet sunulan pazarlar dahil bir dizi uzmanlık ve yetenek alanına dayalı olarak değerlendirildi. 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın