Adalet Bakanlığı’nın muhafazasına gerek kalmayan yedieminlerdeki hacizli araçların tasfiyesine ilişkin düzenleme bugün itibarıyla yürürlüğe girdi. Peki, 700 bin adet aracın piyasaya gireceği ve bu araçların otomotiv sektöründe fiyatları düşüreceği iddiaları doğru mu? İşte uzmanlardan konuyla ilgili yorumlar..

Hukuken muhafazasına gerek kalmayan yedieminlerdeki hacizli malların tasfiyesine ilişkin süreç başladı. Bu kapsamda yedieminde bekleyen binlerce araç satışa çıkacak. Tasfiye yapılırken ise önce tarafların menfaatleri, sonra da kamu yararı göz önüne alınacak.

Bu gelişmenin ardından bazı haber siteleri de piyasaya 700 bin aracın gireceğini iddia etti.

Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci ise yediemin otoparklarındaki 700 bin adet 2. el otomobilin satışa çıkacağı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, resmi kurumlardan bu yönde bir bilgi gelmediğini aktardı.

Özpeynirci ayrıca yediemindeki araçların satılabileceğini fakat aralarında 20 yıldır bekleyen araçlarında olması sebebiyle piyasalarda beklenen etkiyi yaratmayabileceğini söyledi.

EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin de hacizli araçların çoğunun hurda niteliğinde olduğunu öne sürerek, “Piyasaya etkisi olacak durum ortada yok. Abartılmış bir olay olarak görebiliriz” ifadesini kullandı.

Ancak, piyasa değerinin yüzde 10 ila 15 daha altında satışa çıkarılması beklenen araçlar vatandaşların ilgi odağında kalmayı sürdürüyor.

Mevduat faizlerindeki artış beklentisi ve fahiş fiyatları önleyici yeni düzenlemeler ise ikinci el araç fiyatlarında baskının korunmasına yol açıyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın