Sinema tarihinin en çok izlenen serilerinden Star Wars hakkında bugüne kadar yapılmış en kapsamlı sergi, İstanbul Sinema Müzesi’ne gösterilmeye devam ediyor. 40 yıl boyunca bir araya getirilen 600’den fazla parçadan oluşan hayran koleksiyonu, Star Wars evrenini 1 Şubat tarihine kadar ziyaret edilebiliyor.

İlk serisi 1977 yılında yayınlanan Star Wars yapımları ile paralel olarak ilerleyen Galaksinin Fanları Sergisi, 40 yıl boyunca hayranları tarafından tasarlanan konstrüksiyonlar ve eşsiz objeleri içeriyor. Sergi, 600’den fazla parçayı Star Wars evreninin içine çeken çok yönlü anlatımı ile ortaya koyuyor. Yüzlerce benzersiz koleksiyon parçasının yanı sıra, gerçek boyutlu figür, kask, ışın kılıcı, imzalı maske, sanal gerçeklik deneyimi sunan alanlar, set dekorlarıyla hazırlanan mekanlar ve çok daha fazlası sergileniyor.

George Lucas tarafından yaratılan ve yıllar içerisinde bir kültür fenomenine dönüşen Star Wars serisi, hayal gücünü derinden etkileyen güçlü hikayesiyle jenerasyonları derinden etkilemeye devam ediyor. Temel insan değerlerini merkezine alan epik anlatısıyla popüler kültürde benzersiz bir yer edinerek nesilden nesle büyüyen hayran kitlesinin bağlarını birleştiren sergi, fanlarının gözünden Star Wars dünyasına yakından tanıklık ediyor. Dünyanın en çok hasılatlı film serisi olarak tarihe geçen 12 yapımı konu alan koleksiyon, güçlü bir mirasa dair derinden bir bakış sunuyor.

İstanbul Sinema Müzesi’nin, geçici sergi salonunda konumlanan sergide; 50’den fazla heykel, 120 figür, 30 gerçek ölçekli zırh ve giysi, filmde bulunan uzay gemisi savaşı, 25 adet modellenmiş ve elle boyanmış gerçek boyutta büst ve devasa yaratık figürleri ile benzersiz dioramalar, miğferler, oyuncular tarafından imzalı film maskeleri, posterler ve her biri bir sanat eseri olan birçok parça sıra dışı bir kürasyon yorumuyla sunuluyor. Odağına hayranlarını alan Avrupa’nın en seçkin Star Wars koleksiyonu, Türkiye’den özel olarak seçilen koleksiyon parçalarına da ev sahipliği yapıyor. İstanbul Sinema Müzesi, film okumaları ve belgesel gösterimleri gibi birçok farklı etkinlik sinemaseverlerle buluşturuyor. Her yaştan Star Wars hayranını içine çeken sergi, 1 Şubat 2024’e dek İstanbul Sinema Müzesi’nde ziyaret edilebiliyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın