Bu yıl 12’nci kez İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) tarafından düzenlenecek olan Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması için son başvuru tarihi, 1 Aralık 2023 olarak belirlendi. Profesyonel ve öğrenci kategorilerinde tasarımların yarışacağı etkinlik ile katma değeri yüksek, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir ürünler geliştirilmesi amaçlanıyor. İMİB Yönetim Kurulu Üyesi Funda Bekişoğlu, “İMİB olarak her yıl düzenlediğimiz bu yarışma ile maden sektörünü tasarım noktasında teşvik ediyoruz. Çünkü, doğal taş sektörünün geleceği tasarımda.” diye konuştu.
İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) tarafından 12’nci kez düzenlenecek olan Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması için başvuru süreci devam ediyor. Son başvuru tarihi 1 Aralık 2023 olan yarışmanın jüri değerlendirme toplantısı ise 11-15 Aralık tarihlerinde yapılacak. Yarışmanın kazananları da Şubat 2024’te ilan edilecek. Profesyonel ve öğrenci kategorisi olmak üzere toplam iki kategoride ödüllerin verileceği yarışmada, profesyonel kategorinin birincisi 125 bin TL, ikincisi 75 bin TL, üçüncüsü ise 50 bin TL ödül kazanacak. Öğrenci kategorisinde birincilik ödülü 75 bin TL olarak belirlenirken, ikincilik ödülü 50 bin TL, üçüncülük ödülü ise 35 bin TL olacak.
KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLER
İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) tarafından geleneksel hale getirilen Doğal Taş Tasarım Yarışması ile Türk doğal taşlarının tasarım niteliğinin artırılmasının amaçlandığını dile getiren İMİB Yönetim Kurulu Üyesi Funda Bekişoğlu, “Bu yarışma ile özgün ve endüstriyel olarak üretilebilir ürünlerin tasarlanmasına katkı sağlanmasını hedefliyoruz. Mimarlar ve tasarımcılar eşliğinde, tasarım niteliği yüksek ürünlerin günlük hayata uyarlanmasını istiyoruz. Böylece, daha katma değeri yüksek ürünler üretiyor ve Türkiye’nin katma değerli ürün üretmesi konusunda da teşvikte bulunuyoruz.” dedi. Bekişoğlu, sektör ile üniversite öğrencileri ve profesyonellerin bir araya geldiği yarışmayla doğal taş ihracatında tasarım açısından güçlü, katma değeri yüksek, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir ürünler geliştirilmesinin en büyük hedefleri arasında yer olduğunu kaydetti.
TASARIMI TEŞVİK ETMEK İSTİYORUZ
Geçen yıl yapılan yarışma hakkında da bilgiler paylaşan Funda Bekişoğlu, şunları söyledi: “Geçen yıl yapılan Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’na öğrenci kategorisinde 89, profesyonel kategoride ise 233 başvuru gelmişti. Toplamda 322 başvurunun yapıldığı yarışmada 12 projeye ödül verilmişti. Bu yılki yarışmamıza daha fazla başvurunun gelmesini bekliyoruz. Her geçen yıl daha iyi bir seviyeye gelen yarışmamızın, sektörümüze çok daha fazla katkı vermesini bekliyoruz. Sektör, profesyoneller ve öğrencilerin birlikteliğiyle doğal taş sektörümüzün geleceğine de sahip çıkmış oluyoruz. Birlik olarak; ihracatımızı daha hızlı yükseltmek, daha fazla ülkede Türk doğal taşını sergilemek için çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın daha fazla değer kazanması için de doğal taşlarımızın; tasarım açısından güçlü, katma değeri yüksek, çevreye duyarlı, üretilebilir ve sürdürülebilir olması gerekiyor. Modern bir hayat yaşıyoruz ve modern hayatı besleyebilmek için de madenlerimizi en güzel ve en doğru şekilde hakkıyla kullanabilmemiz gerekiyor. Artık katma değer yaratılması her şeyden önce geliyor. Biz de İMİB olarak maden sektörünü tasarım noktasında teşvik etmek için bu yarışmayı her yıl düzenliyoruz.” diye konuştu.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.