Güneş enerji santrali (GES) kurulumu yapan firmalar, ticari ve sigorta şirketleri için seçilebilir Müşteri Kazanımı ve Yönetimi yazılımları geliştiren solarVis, müşterilerle müşteri etkileşimi maliyeti 10’da bire kadar düşüp kârlılıklarını artırıyor. SolarVis CEO’su Samet Yıldırım, “SolarVis CEO’su Samet Yıldırım, “GES maliyeti, güneş enerjisi üretimi, yatırımın geri dönüş süresi, önlenen karbon salınımı gibi önemli verileri şifreli analiz ederek bir kaç tıklama teklifini kapsar. Dünyada sürdürülebilir enerjiye geçişi yönetmeyi hedefliyoruz” dedi

Türkiye’nin bölünmüş enerji yatırımlarında büyük bir yatırım hamlesi başlatıldı. 2053’te net sıfır emisyona ulaşma hedefi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, bu yeteneği güneş enerjisini çalıştıracak 2035’e kadar Bu potansiyel güneş enerjisini 2035’e kadar her yıl 3,5 GW artırmayı planlıyor . Bu potansiyel şirketlere büyük sorumluluklar düşüyor. Özellikle Paris İklimlendirmesinin gerçekleştiği yerde Sınırda Karbon Düzenlemesi, ayrı ayrı enerji yatırımlarını hızlandırmasını da zorunlu kılıyor. 2019 yılında Samet Yıldırım ve Enes Berk Karahançer tarafından kurulan Ankara merkezli solarVis, güneş enerjisi bölümü için dijitalleşme çözümleri ile birleştirme imdadına yetişiyor. Güneş enerjisi sektöründe faaliyet gösteren GES üreticisi, mühendislik şirketleri (EPC), şirketler, sigorta şirketleri için özel yazılımla modüller geliştiren SolarVis, güneş enerjisi santrali (GES) maliyeti, güneş enerjisi üretimi, yatırımın geri dönüş süresi, önlenen karbon salınımı gibi önemli lisansları hızlı analiz ederek satış süreçlerini güçlendiriyor. Şirketlerin satış süreçlerini A’dan Z’ye dijitalleştirme maliyetini 10’da bire kadar düşürüp karlılıklarını artırma solarVis, güneş enerjisine geçiş sürecini hızlandırıyor. 

OPERASYONEL MALİYET DÜŞÜYOR 

SolarVis Kurucu Ortağı ve CEO’su Samet Yıldırım, güneş enerjisi sektöründe iki misyon başarmak için yazılımlar geliştirdiklerini söyledi. Yıldırım, “Güneş enerjisinin ne kadar mantıklı olduğunu vatandaşa doğru bir şekilde göstermeyi, yaptığımız Ar-Ge hizmetleriyle esnek geniş geniş minimuma indirerek maliyetleri azaltmayı ve GES satışını firmalar için kolay hale getirmeyi misyon edindik. SolarVis kullanıcısı bir şirketin maliyetleri 10’da bir oranında düşüyor” dedi. 

ABD VE ALMANYA’YA AÇILDI 

Geçtiğimiz günlerde bir yatırım turuna çıktıklarını anlatan Yıldırım, “İlk yatırım turunu 3,3 milyon dolarlık değerleme ile tamamladık. 2024 sonunda 10 milyon dolar değerlemeyle tohum yatırım turunu kapatmayı hedefliyoruz. Artık start-up olmadan ölçek büyütme olma yolunda ilerliyoruz” diye konuştu. Aldıkları yatırımlarla büyümelerini hızlandırdıklarını aktaran Yıldırım, “Özellikle, ABD ve Almanya pazarlarındaki Türkiye’de olduğu gibi emin adımlarla, hızlı ve güçlü bir büyüme elde etmekten faydalandı” dedi. Yabancı pazarlara açılmanın yanı elektrikli araç istasyonu gibi sürdürülebilir enerji alanında sıra dışı istenmeyen de satışını iyileştirme için yazılım geliştirme çalışmaları olduğunu anlatan Yıldırım, “Şu anki yazılım altyapımızla satış süreci meşakkatli olan herhangi bir ürün/hizmet satılabileceğinden akıllı uzun vadeli satış motoru olma stratejisi koymuş durumdayız” şeklinde konuştu.

BİRKAÇ TİKLA TEKLİF ALİYORLAR

solarVis’in web tabanlı bir yazılım olduğunu aktaran Kurucu Ortak ve CTO Enes Berk Karahançer, “Mevcutta güçlü bir yazılım mimarimiz var. Bunu büyütmek için Ankara’daki teknoloji kapasitesinin avantajını yoğun bir şekilde seçenekler” dedi. Halihazırda en büyük kurumsal güneş enerjisi firmaları ve fırsatları aktarılan Karahançer, bu yetenekleriki araştırmaların özetini şöyle açıklıyor: “Müşteri Kazanımı, Müşteri Yönetim Portalı ve Kredi/Ödeme olmak üzere üç ana modülümüz bulunuyor. Müşteri Kazanımı modülümüzde web sitesine giren kullanıcılar, kurulum bölme uydu görüntüsü üzerinden işaretleyip enerji tüketimleriyle ilgili bilgi veriyor ve saniyeler içerisinde yerel mevzuata tam uyumlu ön fizibilite analizi yapılıyor. Ön fizibilite analizi sonuçları kullanıcılar; Güneş enerjisi santrali (GES) maliyeti, güneş enerjisi üretimi, yatırımın geri dönüş süresi, önlenen karbon salınımı gibi önemli şifreler hızlı bir şekilde öğrenilebiliyor, birkaç tıklama ile teklif alınabiliyor. Müşteri Yönetim Portalı Modülü’nde firmalar, ön fizibilite yapan son kullanıcılar tarafından görüntüleme, fizibilite raporları ve teklifler oluşturabilme işlemlerini yönetmenin yanı sıra bayi ve saha yönetimini de gerçekleştirebilmektedir. Bu sayede bütün satış süreçlerini dijitalleştirip tek platform üzerinden yönetebiliyorlar. Kredi/Ödeme Modülünde ise firmalar, online ödemeyi kabul edebiliyor; son kullanıcıların anlaşmalı kanalıyla kredi kullanmasını sağlayabiliyor” ifadesini kullandı. 

ANAHTAR TESLİM HİZMET 

Şirketin geçen gün yeni modüllerin geliştirilerek kendini geliştirdiğini vurgulayan Karahançer, kasım ayı içinde sigorta ve tekliflendirme modüllerini hayata geçireceklerini kaydetti. Karahançer, bu çalışmaları özetledi: “Sigorta Modülü sayesinde güneş enerji santrali kurulumu yapan parça kurulum süreci risklerinin tamamen dijital bir şekilde sigortalanmasını sağlayarak kendilerine hız kazandıracağız. Tekliflendirme Modülünde ise yine bu firmalar; Uydu üzerinden çatı birimi, panel yerleşimi, proje tasarımı, malzeme listesinin verileri, elektrik tüketim analizi, finansal analizler yaparak tekliflendirme süreçlerini çok hızlı bir şekilde platformumuz üzerinden gerçekleştirebilecek.”

SolarVis modülleri nasıl çalışıyor? 

Potansiyel Müşteri Yaratma Modülü:  Web sitesine giren kullanıcılar, kurulum dağıtım uydu görüntüsü üzerinden işaretleyip enerji tüketimleriyle ilgili bilgi veriyor ve saniyeler içerisinde yerel mevzuata tam uyumlu ön fizibilite analizi yapılıyor. Ön fizibilite analizi sonuçları kullanıcılar; Güneş enerjisi santrali (GES) maliyeti, güneş enerjisi üretimi, yatırımın geri dönüş süresi, önlenen karbon salınımı gibi önemli şifreler hızlı bir şekilde öğrenilebiliyor, birkaç tıklama ile teklif alınabiliyor. SolarVis’in ürettiği modül budur, zira son kullanıcıyı güneş enerjisine ikna etme garantisi bizim ön fizibilite modülümüz diğer mevcut çözümlere göre çok etkili ve verimli çalışmaktadır.

Müşteri Portalı Yönetimi:  Şu anda, yönetici paneli üzerinden; Ön fizibilite yapan potansiyel verileri görüntüleme, fizibilite raporu ve teklif oluşturabilme, yönetmenin yanı sıra bayi ve saha yönetimi de yapabiliyorlar. Bu sayede bütün satış süreçlerini dijitalleştirip tek platform üzerinden yönetebiliyorlar.

Kredi/Ödeme Modülü:  Bu modülü kullanarak çevrimiçi ödeme kabul ederken, son kullanıcıların anlaşmalı bölümüyle kredi kullanmasını sağlayabiliyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın