Naim Babüroğlu yeni kitabı Yalanlar ve Gerçekler/Büyük Tehlikenin Eşiğinde’de göçmen sorunundan terörle mücadele ve ulusal çıkarlara, Milli Mücadele’den Padişah Vahdettin ve Lozan’a kadar pek çok farklı konu başlığında doğru bilinen yanlışlara dikkat çekiyor. 

Akademisyen, emekli asker ve yazar Naim Babüroğlu, Cumhuriyet tarihinden ve güncel politikadan yakıcı konu başlıklarına cesurca yorumlar getirdiği yeni kitabı Yalanlar ve Gerçekler’de olayların nedenini, niçinini anlama ve sağlıklı bir sonuca ulaşma çabası içerisine giriyor. Kitaptaki konu başlıkları ise şunlar: Göçmen Sorunu ve Türkiye’yi Bekleyen Büyük Tehlike; Terörle Mücadele ve Ulusal Çıkarlar; Terör Örgütü Devletçiği Nasıl Kuruldu?; Batı Ülkelerinin Kürt Politikası ve Türkiye; Sultan Abdülhamid; Padişah Vahdettin; Millî Mücadele’yi Padişah Vahdettin mi Başlattı?; Lozan Gerçekten Hezimet mi Yoksa Başarı mı?; Batı Gelişirken, Müslüman Ülkeler Neden Geri Kaldı?; Diktatörlerin Portresi. Naim Babüroğlu’nun yeni kitabı Yalanlar ve Gerçekler/Büyük Tehlikenin Eşiğindeİnkılâp Kitabevi etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Arka Kapak Yazısı

Bugünün tarihi yazıldığında gelecek kuşakların, bugünlerde yaşanan gerçekleri bilme hakkı var. 

Türkiye’nin güney sınırı, terör üreten bir coğrafyaya dönüştürülmüştür.

Suriye’de sınıra yakın bölgede yuvalanan El Kaide türü terör örgütleriyle Türkiye, Küçük Afganistan’la komşu durumuna getirilmiştir.

Dünyada en fazla göçmeni barındıran ülke olan Türkiye, demografik yapının değişimi tehlikesiyle yüz yüze kalmıştır.

Yozlaşmanın yaygınlaştığı, cehaletin bilgeliğin yerini aldığı toplumda güneş batarken, bilgi ve liyakat artık gereksizdir…

Tarih, stratejik körlük ve kişisel ihtiras uçurumlarıyla, stratejik öngörü ve diplomatik olgunluk zirveleri arasında gidip gelen bir yolculuğun öyküsüdür. 

“Tanrı, iradesini hâkim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır, yeryüzündeki kötü insanlar ise kendi iradelerini hâkim kılmak için Tanrı’yı kullanırlar” demişti, İtalyan düşünür, Giordano Bruno, 1600’lerde…

Belgeler ışığında, “Yalanlar ve Gerçekler…”

Yazar Hakkında

Naim Babüroğlu, 1960 yılında Antakya’da doğdu. 

Askeri Lise sınavını kazanarak 14 yaşında başladığı askerlik yolculuğu, 37 yıl sürdü ve Tuğgeneral rütbesinde iken 2011 yılında emekli edildi. 

Cambridge Üniversitesi’nden İngilizce Öğretmenlik Sertifikasını aldı. ABD Oklahoma Üniversitesi’nde İnsan İletişimi ve İlişkileri konusunda; Türkiye’de Harp Akademileri Komutanlığı’nda Ulusal Güvenlik ve Uluslararası İlişkiler dalında Yüksek Lisans yaptı. Doktora çalışmasını, Cumhuriyet Tarihi bilim dalında tamamladı. 

“Birleşmiş Milletler Madalyası” sahibidir. 

Yazarın İnkılâp Kitabevi’nden yayımlanan kitapları: Cumhuriyet’in Sonbaharı-Beni Hatırlayınız (2020), Kemalyeri(2020), Çanakkale 1915-Almanların Büyük Tuzağı (2020), 22 Gün 22 Gece Sakarya (2020), Tarihin Kıskandığı Lider(2021) ve Avucumda Solan Bir Yaprak (2023).

Ayrıca yazarın Gözlemler (1998) ve Bir Devletin Çöküşü-Stratejik Derinlikten Bozguna (2016) adlı iki kitabı daha bulunmaktadır.

Künye

Yayın Direktörü: Mehmet Bozkurt

Editör: Gökçe Şenoğlu

Son okuma: Saliha Ulusoy

Kapak Tasarım: Ekin Başak Akgül

Sayfa Tasarım: Beyzanur Karabulut Koç

Tür: Araştırma-İnceleme


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın