Oniki’nin yapay zeka destekli yenilikçi konsepti ile hayata geçirdiği E-Ticaret ve E-İhracat Konferansı’nın on birinci ayağı İstanbul’da Selectum City Ataşehir’de gerçekleştirildi. ikas ve Sovos ana sponsorluğunda düzenlenen etkinliğe e-ihracat ve e-ticaret ekosisteminin paydaşları katıldı. 

Oniki tarafından yenilikçi bir konseptle tasarlanan E-Ticaret ve E-İhracat Konferansı’nın on birinci ayağı İstanbul’da gerçekleştirildi. ikas ve Sovos ana sponsorluğunda ve ETİD, TACCS, Branding Türkiye, Teknolojik Grup ile ICT Medya desteğiyle düzenlenen etkinliğe global düzeyde yoğun bir katılım oldu. İstanbul Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ahmet Özer, İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi/İTO Perakende Ticaret Meslek Komitesi Başkanı, Happy Center CEO’su Yavuz Altun ve ETİD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı / PttAvm CEO’su Hakan Çevikoğlu’nun açılış konuşmalarını yaptığı etkinlik, çözüm arayan ve çözüm sunan tarafları bir araya getirerek katma değeri ve ticari potansiyeli yüksek iş birliklerinin doğmasına katkı sağladı. 

İstanbul ve çevre illerdeki üreticileri ve markaları, e-ticaret ve e-ihracat alanında bu ürünleri alıp satışını yapacak satıcılar ve ekosisteme çeşitli çözümler sunan hizmet ve servis sağlayıcı firmalarla bir araya getiren etkinlikte sektörün birbirinden değerli isimleri konuşmalar yaptılar. İstanbul Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ahmet Özer, “Bugün buraya herkes hedeflerini Oniki’den vurmaya gelmiş, bugün bunu gerçekleştirerek buradan ayrılacağız” diyerek sözlerine başladı. Özer konuşmasının devamında Oniki etkinliğinde yer alan eşleşmelerin önemini vurguladı.

“Büyümeye değil değişime cevap vermeliyiz”

İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi, İTO Perakende Ticaret Meslek Komitesi Başkanı ve Happy Center CEO’su Yavuz Altun, “Hepimiz büyümek, daha başarılı, daha zengin olmak istiyoruz ama nasıl?” diyerek başladığı sözlerini, network’ün gücünün altını çizerek sürdürdü. “Büyümeye cevap verirsek odak kaybediyoruz” diyen Altun, büyümeye değil değişime cevap verilmesi gerektiğini vurgulayarak konuşmasını tamamladı.

E-Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve PttAvm CEO’su Hakan Çevikoğlu sözlerine geçen hafta Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre her beş üründen bir tanesinin e-ticaret kanallarından alındığını söyleyerek başladı. Dünyada çevrimiçi satılan her dört paketten birinin başka ülkeye gittiğini kaydeden Çevikoğlu, ülkemizde bu oranın yirmi pakette bir olduğunu belirtti ve bu alandaki fırsatın altını çizdi. Dünyadaki büyük pazar yerleri dışında ülkelerin lokal pazar yerlerinin de değerlendirilmesinin öneminin altını çizen Çevikoğlu, “E-ticaret artık eskisi gibi değil, her şeyi tek başımıza yapamayız, Oniki etkinlikleri iş birlikleri kurmak ve güçlendirmek anlamında hepimiz için çok değerli” diyerek sözlerini tamamladı.

Açılış konuşmasında işlerin geleceğini belirleyecek bir sonraki dalganın dijitaldeki belgelerin anlamlandırılması, yani veri analitiği olduğuna dikkat çeken Sovos Türkiye Ülke Müdürü Elçim Sirek sözlerini şöyle sürdürdü: “Finansal belgelerinizi nerede, nasıl sakladığınız ve verileri yorumlamak için neler yaptığınız hiç olmadığı kadar önemli hale gelecek. Bu nedenle hem ana işiniz hem de işinizin bir parçası olan pazarlama, insan kaynakları, finans gibi yan dallarla ilgili teknolojik gelişmeleri takip edebilmeniz, dönüşümün bir parçası olabilmeniz çok kıymetli. Mesela, Türkiye e-dönüşüm sürecinde Avrupa’nın 10 yıl, diğer bazı ülkelerin ise 20 yıl ilerisinde.”

ikas İş Geliştirme Müdürü Umut Akgül ise mağaza sahiplerinin dönüşüm oranlarına pozitif katkı sağlayacak pazarlama araçlarını, tek ekranda ve bütünleşik bir yapıda sunduklarını belirtti. “Kullanıcılarımızın satış oranlarını pozitif yönde etkileyecek gelişmeler için her gün özveriyle çalışıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

En doğru 12 kişiyle buluşma sağlandı

Oniki tarafından geliştirilen yapay zeka destekli B2B matchmaking yapan hibrit event teknolojisi, İstanbul’daki bu konferansta da fiziksel katılımcıların B2B masalarda, online katılımcıları ekranları başında birebir iş odaklı networking yapmalarını sağladı. Oniki, geliştirdiği bu teknolojiyle etkinliğe katılan iş insanlarını kendilerine ve işlerine maksimum fayda sağlayacak en doğru 12 kişiyle buluşturuyor. 

Oniki, konferans + networking + eğlence konseptini yine bu etkinlikte de uyguladı.  Böylece katılımcılar bir yandan süre sınırı olan faydalı bilgiler içeren sunumlar dinlerken diğer yandan yapay zeka destekli B2B eşleşmelerle işlerini büyütme fırsatı yakaladılar. Tüm gün süren etkinlikte katılımcılar öğle yemeği ve kahve aralarında da networking yapma fırsatı buldular.

Hibrit konseptte gerçekleşen etkinliği fiziksel olarak 600’ün üzerinde, online olarak da 400’e yakın, toplamda 1000’in üzerinde katılımcı takip etti. Gerek fiziksel gerek çevrimiçi yapılan B2B eşleşme seansları ile dünyanın dört bir yanından katılımcılar ile 10 binin üzerinde katma değerli iş birliği odaklı görüşme yapıldı. Katılımcılar, daha önce katıldıkları konferanslarda böyle bir deneyimi yaşamadıklarını ve sektörün bu tarz etkinliklere ihtiyacı olduğunu dile getirdiler.

Oniki’nin E-Ticaret ve E-İhracat dikeyindeki etkinlik serisi 16 Kasım tarihinde Gaziantep ayağı ile devam edecek.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın