İZFAŞ tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen Logistech–Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı; sektördeki tüm paydaşlarını fuarizmir’de bir araya getirdi. Katılımcı ve ziyaretçilerine, lojistik sektörüne ait tüm tedarik ve ihtiyaç zincirinin bir arada olduğu bir deneyim sunan ve geçen yıla oranla iki kattan fazla büyüyen Logistech’i, yerli ve yabancı toplam 17 bin 188 kişi ziyaret etti.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, İzmir’i lojistik merkez üssü yapma vizyonu doğrultusunda İZFAŞ tarafından geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen Logistech – Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı, ikinci yılında iki kattan fazla oranla büyüyerek ihracat ve ithalatın itici gücü lojistik sektörünün tüm paydaşlarını buluşturdu. Kınay Taşımacılık ana sponsorluğunda düzenlenen Logistech’i, Almanya’dan ABD’ye, Çin’den Avusturya’ya Brezilya’dan Danimarka’ya dünyanın dört bir yanındaki 34 ülkeden bin 172’si yabancı, 33 ilden 16 bin 16’si yerli, toplam 17 bin 188 kişi ziyaret etti. Coğrafi konumu ve 8 bin 500 yıllık tarihiyle hep bir liman kenti olmasıyla doğal bir lojistik merkez olan İzmir, fuarla oluşan sinerjiyle bu konumunu perçinlemeyi hedefliyor. Fuarla İzmir’in ve Ege’nin lojistik performansının artması, sektörde kente ve ülkemize yeni yollar açılması, hem ülke hem de kent ekonomisine, ihracata da katkı sağlanması bekleniyor. Tüm bu amaçlara hizmet etmesi için düzenlenen Logistech, ikinci yılında da sektör temsilcilerinden tam not aldı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, “Lojistik İzmir için herhangi bir sektör değildir. Bu şehrin özü, ta kendisidir. Bu yüzden Logistech Fuarı bizim için çok kıymetlidir” sözlerini hatırlatan İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, “Başkanımız Tunç Soyer’in İzmir’i lojistikte öncü kent haline getirme vizyonu doğrultusunda, Logistech-Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı’nı bu yıl ikinci kez düzenledik. Fuarımız ilk yılına oranla hem katılımcı hem metrekare hem de ziyaretçi sayıları açısından iki kattan fazla büyüdü ve önemli bir işbirliği platformu oluşturdu. Tüm bunlar, sektörün ne kadar büyüdüğünü ve lojistikle ilgilenen birçok kişinin ve kuruluşun bu büyümeye katkı sağlamak istediğini de gösteriyor. Bu vizyonun, İzmir’in uluslararası ticaret koridorlarındaki konumunu güçlendireceği ve şehri uluslararası lojistikte önemli bir oyuncu haline getireceği açık. Bu hedefe ulaşmak için fuarımıza katkı sunan tüm sektör temsilcilerine ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. İZFAŞ olarak, tüm çalışmalarımızı, kentimizdeki kurumların, odaların, sivil toplum kuruluşlarının ve sektör temsilcilerinin desteğiyle tam anlamıyla bir güç birliği ile gerçekleştiriyoruz. Logistech’in de sektörü ileriye taşıyarak geçmiş yıllardan daha büyük bir ticaret hacmi yaratmasını, ülkemiz için çok güçlü bir ihracat potansiyeli oluşturmasını amaçlıyoruz. Fuarımız, önümüzdeki yıllarda da istikrarlı büyümesini sürdürerek lojistik sektöründe ülkemizin gücünü temsil etmeye, ihracata, istihdama katkı sağlamaya, sektörü İzmir’de dünyayla buluşturmaya devam edecek” dedi.
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, fuarın ilk yılına göre büyüdüğünü hatırlatarak, “Bu fuarın büyümesi ile ilgili hiçbir tereddüdümüz yoktu. Çünkü altında çok güzel bir ekip çalışması var. Özellikle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başta olmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ, tüm emeği geçenler ve sektörün dinamik yapısıyla bu fuar ortaya çıktı. Sektör çok dinamik, çok genç ve dünyadaki en popüler mesleklerden biri. Ticaret savaşların ve ticaret koridorlarından bahsedilen bir dönemdeysek lojistiğin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor. Bu fuarın bu kadar gelişmesinin bir nedeni olması gerekiyor. İzmir, tarihi İpek Yolu’nun üzerindeki bir şehir, Baharat Yolu’nun, Kral Yolu’nun üzerinde olan bir şehir. Bugünün ticaret koridorları, aslında geçmişin ticaret yolları. İzmir, doğunun en batısı, batının da en doğusunda bir yerde. Türkiye’nin bir lojistik ülke olmasını diliyoruz. Biz de üzerimize düşen ne varsa yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu fuar da bunda önemli bir rol teşkil ediyor. Fuar mutlaka büyümeye devam edecektir, daha geniş bir yelpazeye hitap ederek tüm sektörü kapsayacaktır. Yürüyecek çok yolumuz var” diye konuştu.
Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy, “Bu yıl ikinci kez katıldığımız ve destekçileri arasında yer aldığımız Logistech Fuarı’nın İzmir’in gelişmiş ulaşım ağlarına ve ekonomik potansiyeline dikkat çekmesi açısından değerli bir rol üstlendiğini ve bunu başarıyla hayata geçirdiğini görmek sektörümüz ve üyelerimiz adına mutluluk verici. Sektörümüzün tüm paydaşlarını bir araya getirerek yerli yabancı alım heyetleri, profesyonel ziyaretçiler ve sektör temsilcilerinin buluşacağı bir zemin hazırlaması açısından büyük bir ivme yakalandı. Lojistik, lojistik depolama ve teknolojilerinin sektörümüzde faaliyet gösteren firmalara tanıtılmasının son derece önemli olduğunu biliyor ve dünyada gelişen lojistik teknolojilerin takip edilmesinin sektörümüz açısından bir gereklilik olduğunu düşünüyoruz. Sektörümüz özelinde ise elbette İzmir’in lojistik potansiyelinden daha fazla yararlanabilmemiz açsından bir dönüm noktası olması, tüm paydaşlarımızın bir araya geldiği ve verimli iş birliklerinin yapıldığı bir fuar olması ve ülke ekonomisine katma değer yaratabilmek, en büyük beklentilerimiz arasında. Bir diğer önemli nokta ise teknolojinin hızla geliştiği bir dönemde iş yapış modellerimiz de her gün teknolojiyle uyum içinde olmak zorunda. İş yapış modellerimiz değiştikçe lojistik sektörü de değişiyor. Dijitalleşme ve e-ticaret dünya genelinde hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Bu yarışın gerisinde kalmamak için hız ve güvenilirliği üst noktalara taşımak, günün trendlerine uyum göstermek önem taşıyor. İklim değişimi konusu da sektörümüzün en önemli gündem maddeleri arasında. Logistech Fuarı böylesine önemli gündem maddelerinin konuşulmasına ve tartışılmasına zemin hazırlayan etkinlikleri sayesinde sektörümüzün yetkin isimlerini bir araya getirerek firmalarımızın vizyon ve bilgisine de katkı sağlamakta. Ayrıca İzmir ekonomisinin canlanmasına, lojistik bölümlerinde eğitim gören ve sektöre adım atacak genç meslektaşlarımızın istihdamına da uzun vadede önemli katkılar sunacaktır” dedi.
Kınay Taşımacılık ve Lojistik Genel Müdürü Barış Dillioğlu, fuarın ana sponsoru olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Kınay, 1946 yılında kuruldu, 75 yılı geçtik, Türkiye’de 14, yurtdışında 6 ofisi olan global bir firmayız. Logistech Fuarı, Türkiye için çok önemli, İzmir, bu iş için çok uygun, katılım çok daha fazla. Önümüzdeki yıllarda bu fuarı globalleştirerek daha da büyütebiliriz. Globalleşen dünyada, global firmalarla buradaki firmaları birleştirip fuarı ve sektörü daha ileri taşıyabiliriz. Bu fuarın düzenlenmesinde emeği geçen ve lojistiğin önemine dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızı bence alkışlamak lazım. Çünkü lojistik Türkiye’nin geleceği için çok önemli. Ticaret için de önemli en önemli şey ihracat. İhracat demek de lojistiğe bağlı. Özellikle yükselen maliyetlerde lojistiğin ne kadar hızlandırabilirsek dünyadaki rakiplerimizle baş etmemiz o kadar kolay olacaktır. Fuar, düşünce olarak çok güzel, yer olarak çok güzel, bu yıl ikincisi oldu ve üçüncü yılında globalleşerek çok daha iyi yerlere gidecektir. Sektör olarak biz de elimizden geleni yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.
Evergreen Gemi Acenteliği İzmir Şube Müdürü Ümit İncirkuş, “Öncelikle fuarda harika bir organizasyon vardı. Gerek katılımcılar gerek organizasyon gerekse ilgililerin çabalarını çok iyi gördük. Çok fazla fuara katılan bir şirket değiliz. Evergreen 60 yıllık kurumsal altyapısı olan global bir şirket. Türkiye’de ise Evergreen olarak çok yeniyiz, 1 Haziran 2022’de kuruldu Türkiye Evergreen Gemi Acenteliği. Logistech Fuarı, Evergreen Gemi Acenteliği adına oldukça faydalı oldu. İtalya’dan armatör delegasyonu misafirlerimiz geldi, şirket ortağımız geldi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile sohbet edip gemi maketi sundu. Bu fuar bizim için iyi bir deneyim oldu. Biliyorsunuz bir pandemi dönemi vardı, o dönemde operasyon tarafında yer aldık, ziyaretçi tarafında yeni yeni başlamıştık, bu fuar bize sektörde ne kadar firma varsa onları görme imkanı sağladı. Hem müşterilerimizi hem bu dönemde uzak kaldığımız insanları görme fırsatımız oldu. Her tarafa dokunma şansı yarattı müşteri bazında. Fuar sayesinde uluslararası ticaret yapan bu bölgedeki birçok firma ile görüşme şansı bulduk. Aynı zamanda da tedarikçilerimiz var, limanlar var, karayolu taşımacılığı şirketleri var onlarla da görüşme şansı elde etmiş olduk. Yurtdışından gelen konuklarımız da beğendiler fuarı, İzmir’i zaten seviyorlar. Organizasyonu, lokasyonu ve fuarın genelini beğendiklerini belirttiler. Fuar İzmir’in, Türkiye’nin tanıtılması için de etkin bir organizasyon oldu diyebilirim” dedi.
DSV Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Evren Alp, “Merkezi Danimarka olan bir lojistik firmasıyız. Hemen hemen tüm ülkelerde lojistik hizmeti sağlayan tüm taşıma modlarında ve lojistiğin, tedarik zincirinin her aşamasında hizmet veren bir firmayız. Fuarda geçen yıl beklentimizin üzerinde bir sonuçla karşılaşmıştık. Bu sene de burada olmaya karar verdik ve gelecek yıl da burada olacağız. Fuar, bizim için çok değerli, hem tedarikçi hem iş ortakları aynı zamanda da rakiplerle bir araya geldiğimiz, network geliştirdiğimiz yeni iş birlikleri yaptığımız muadillerine oranla daha niş bir organizasyon. Bizim için bu fuar verimli geçti. İzmir’deki bu fuar büyük bir açığı da kapattı” diye konuştu.
Arkas Marport Ticaret ve Müşteri ilişkileri Yöneticisi Tuğba Kaya, Arkas’ın lojistiğin her alanında olan bir firma olduğunu belirterek, “Marport, sektöre yön veren, 1.9 milyon TEU konteyner elleçleme yapılan Türkiye’nin en büyük liman ve terminal işletmecilerinden biri. Autoport bir otomotiv terminali, yeni projemiz Railport var, Türkiye’nin ilk intermodel lojistik terminali, ilk fazı 2024 sonunda hayata geçecek. Arkas, lojistiğin her alanında olan bir firma. Fuara geçen yıl ilk katıldığımızda daha çok bölgedeki lojistik firmaların olmasını bekliyorduk, ancak öyle değildi ve çok fazla katılım olduğunu gördük, çok da güzel oldu İzmir ve bölge için böyle bir fuar düzenlenmesi. Burada sektör paydaşlarımız var, diğer terminaller, lojistik firmaları ile bir araya geldik. Dolu dolu geçirdiğimiz bir fuar oldu, geçen seneye göre katılım iki katına çıkmış ve bence sektör için çok faydalı bir fuar. Adını yazdı, sektördeki lojistik fuarlarına, Logistech deyince herkes biliyor. Bizim için de katılımcılar için de İzmir için de güzel bir adım oldu. Arkas, yatırımlara devam ediyor, büyüyor, büyümeye devam ediyor, yeni yapılar, güçlü yapılar dahil ediyor bünyesine. Dolayısıyla gelecek yıllarda da burada olmazsa olmaz firmalardan biri olacağımıza şüphemiz yok” dedi.
Yusen İnci Lojistik Karayolu Müdürü Müge Mumcu, “İnanılmaz bir heyecanla bu fuarın gelmesini bekliyorduk. Türk ve Japon ortaklı, hava, kara, deniz taşımacılığı yapan, depolama, antrepo servisleri bulunan bir firmayız. Fuarda bu yıl katılımcı ve ziyaretçi sayısının arttığını görüyoruz. Müşterilerimiz çok yoğun ilgi gösterdi, hep beraber bu yıl firma sayısının artmasıyla oldukça heyecan verici bir fuar geçirdik. Uzun zamandır görüşemediğimiz müşterilerimizle görüşme yansı elde ettik, yeni tedarikçilerle görüşme fırsatı bulduk. Gelecek yıl yeni alanların da eklenmesiyle fuarın daha da büyüyeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.