İş Sanat Genel Müdürü Zuhal Üreten, “29 Ekim’de Beyoğlu’nda ziyarete açılacak olan Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nin mutluluğuyla bizim için unutulmaz bir sezona başlıyoruz” dedi.

İş Sanat, yeni sezonunu dün akşam düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı. Sezon, Cumhuriyet’in 100. Yılı’nı kutlamak üzere orkestra şefi Tolga Atalay Ün yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde tenor Murat Karahan’ın 100. Yıl Gala konseriyle 2 Kasım Perşembe günü açılıyor.

Toplantıda uzun süredir çalışmaları devam eden Beyoğlu’ndaki İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nin 29 Ekim’de ziyarete açılacağı da duyuruldu. 

İş Sanat Genel Müdürü Zuhal Üreten, yaptığı konuşmada “Bir taraftan İstanbul ve Ankara’daki müzelerimizde devam eden Yaşasın Cumhuriyet sergimizin gördüğü yoğun ilginin, diğer taraftan 29 Ekim’de Beyoğlu’nda ziyarete açılacak olan Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nin mutluluğuyla bizim için unutulmaz bir sezona başlıyoruz. İstiklal Caddesi her dönemde kültür yolu oldu. Pek çok müstesna kültür sanat kurumu burada yer alıyor. İş Sanat ofislerini de buraya taşıyacağız” dedi.

Sanat Yönetmeni Defne Turaç ise şunları söyledi:

“Bugün burada konser salonumuzun yeni programını anlatmak üzere karşınızdayım. Ancak İş Sanat’ta uzun bir süredir, sezonun hiç bitmediğini hatırlatmak isterim. Her yıl etkinlik mekânlarımızı çeşitlendirerek, yaz – kış daha fazla seyirciye ulaşmak hedefiyle çalışıyoruz. Cuma İş Çıkışı konserlerimiz, Antik Sahne ismini verdiğimiz etkinliklerimiz ve YouTube kanalımızda sürdürdüğümüz yayınlarımızla sanatseverlerin karşısındayız.” 

İş Sanat sahnesinin klasik konserlerine Kronos Quartet’ten Aleksey Igudesman’a, Giuliano Carmignola’dan Timothy Chooi’ye isimler konuk oluyor. Luz Casal ve Cécile McLorin Salvant da İş Sanat’ın konser programında yer alıyor.

Parlayan Yıldızlar’ın genç isimlerinden şiir dinletilerine, türkülerden Viyana valslerine farklı türler sanatseverleri bekliyor.

Keman virtüözü, besteci ve komedyen Aleksey Igudesman “Beethoven and More” (Beethoven ve Daha Fazlası) başlıklı konseri, Beethoven’ın son eseri olan 9’uncu senfonisinin bestelenişinin 200. yılı vesilesiyle İş Sanat’a özel hazırladı.

Caz, blues, pop, funk ve elektronik müziği modern yorumlarla buluşturan piyanist, besteci, söz yazarı ve şarkıcı Karsu’nun, İş Sanat’a özel hazırladığı “Dünya’nın Sesleri” başlıklı konser 28 Aralık Perşembe, 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda.

Halk müziğinin usta sanatçılarından Coşkun Karademir, konuk sanatçıları Buray ve Ceylan Ertem’i Dost Meclisi başlıklı Türk halk müziği konserinde İş Sanat sahnesinde ağırlıyor. 

Kubat ise 7 Aralık Perşembe, saat 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda seyircilerle buluşacak. Ege yöresi türkülerinin yer aldığı konserde Kubat’a konuk sanatçı Canan Çal eşlik edecek.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın