Cargill ve Temel İhtiyaç Derneği (TİDER) ayda 1.500 aileye gıda, kişisel bakım, temizlik ve yem ürünlerini ücretsiz ulaştıracak Adıyaman Destek Market’i hayata geçiriyor

Cargill, Türkiye’yi yasa boğan 6 Şubat depremlerinin ardından afet bölgelerine destek için seferber oldu. Bölgenin toparlanma sürecine girdiği şu günlerde Cargill, daha uzun soluklu bir iş birliğinin parçası olarak TİDER ile birlikte Adıyaman Destek Market’i kurarak bölge sakinlerine yardım için bir adım daha atıyor. TİDER, yoksulluk sınırının altında yaşayan insanların temel ihtiyaçlarına ulaşmalarını sağlayan, dünyanın en büyük gıda bankacılığı ağı olan The Global Food Banking Network’ün (GFN) üyesi.

Gıda bankası bağışlanmış gıda, giysi, temizlik ve hijyen ürünlerini toplayan, ayrıştıran, depolayan ve ihtiyaç sahiplerine dağıtan bir sivil toplum kuruluşu. Şirketler ve kişiler bu ürünleri bu bankaya yatırıyor, ihtiyaç sahipleri de bankadan çekiyor.

Eylül ortasında faaliyete geçmesi planlanan Adıyaman Destek Market, her ay 1.500 aileye destek olacak. Yetkililer tarafından belirlenen hak sahipleri, belirlenen alışveriş limitlerine göre temizlik ve kişisel bakım ürünlerini alırken, gıda ihtiyaçlarını da karşılayabilecek. Hayvan besleme ürünlerinin de bulunacağı markette, ofis ve depo alanının yanı sıra gıda bankasının yönetiminde günlük kullanım için çeşitli ulaşım araçları yer alacak.

Gönüllülük projeleri ile zaman içinde etkisi artacak

Gıda Çözümleri META Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Murat Tarakçıoğlu, “Adıyaman merkezde kuracağımız market ile mümkün olduğu kadar çok kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu etkinin zamanla artacağını umuyoruz” dedi.

TİDER Yönetim Kurulu Başkanı Hande Tibuk ise “Depremzedelere destek amacıyla böylesi anlamlı ve büyük bir projeye katkı sağlayan Cargill’e minnettarız. Uzun yıllardır Cargill’le yan yana yürümekten mutluyuz” diye konuştu.

TİDER, başka şirketlerden fon bulması halinde, bu fonları Adıyaman’da açılacak yeni market de dahil olmak üzere gıda bankası ağındaki toplam 66 noktaya paylaştıracak. Bu sayede, tek seferlik bir yardım programından ziyade iş birlikçi bir kalkınma modeli olan gıda bankası sistemine ek paydaşlar da destek olabilecek. Ayrıca iki yıl boyunca gönüllü projeler geliştirebilecek ve etkisini artırabilecek.

 

 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın