Yenilenebilir enerji sektöründen Afrikalı ve Türk girişimci kadınlar, Solar Storage NX Fuarı’nda buluşuyor. 7 Afrika ülkesinden yenilenebilir enerji sektöründeki 28 kadın girişimci, B2B görüşmeler yapmak ve konferans oturumlarında konuşmacı olmak üzere 31 Ağustos-02 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyarete açılan Solar Storage NX Fuarı’na katılıyor.

Güney Afrika, Botswana, Mozambik, Kenya, Eswatini ve Zambiya’dan gelen AWEaP African Women in Energy and Power üyesi girişimci kadınlar, 01 Eylül 2023 Cuma günü, Marmara Konferans Salonu’nda gerçekleşecek “Enerji Piyasaları Ülke Perspektifleri” oturumunda TWRE – Türkiye Yenilenebilir Enerji ve Enerji Sektörü Türk Kadınları üyesi meslektaşları ile bir araya gelecekler.

Türkiye’nin tek güneş enerjisi ve enerji depolama Fuarı Solar Storage NX Fuarı kapsamında yapılan ve sürdürülebilir enerjinin geleceğinin konuşulacağı etkinliğin moderatörlüğünü AWEaP Başkanı Bertha Dlamini üstelenirken, AWEaP üyeleri Sarah Mbwaya (Kenya), Nambula Kachumi (Zambiya), Cátia Estefânia P. Dique (Mozambik), Segakweng Tsiane (Botswana) ve Dr. Constance van Zuydam (Eswatini) konuşmacı olarak yer alacaklar.

Afrika ve Türkiye’den yenilenebilir enerji iş kadınları ile yapılan işbirliğinin, Türkiye ve Afrika arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi, bilgi ve teknoloji paylaşımının yanında, enerji endüstrisinde cinsiyet eşitliği ve çeşitliliğine hizmet etmesi amaçlanıyor.

DEİK verilerine göre; Türkiye Afrika ülkeleri ile ticaret hacmini ilk etapta 25 milyar dolardan 50 milyar dolara ve devamında da 75 milyar dolara yükseltilmesi hedefleniyorSolar Storage NX Fuarı Alım Heyeti Programı kapsamında 11 Afrika ülkesinden gelecek satım almacı ve üst düzey yetkililerin Türk firmalar ile yüz yüze görüşerek güneş enerjisi ve enerji depolama alanında yeni işbirlikleri ve projeler geliştirme fırsatı bulacak.

Sektör için 2 milyar dolar iş hacmi yaratması beklenen Solar Storage NX Fuarı kapsamında Afrika ve Türkiye’den girişimci kadınların buluşmasında yanımızda olmanızdan mutluluk duyarız.

Tarih : 01 Eylül 2023, Cuma

Yer : Marmara Konferans Salonu – Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi

Saat : 13:30 – 15:00

PROGRAM

13:30 – 15:00 “Enerji Piyasaları Ülke Perspektifleri” Oturumu

Moderatör

Bertha Dlamini African Women in Energy and Power AWEaP Başkanı

Konuşmacılar

Sarah Mbwaya AWEaP (Kenya)

Nambula Kachumi AWEaP (Zambiya)

Cátia Estefânia P. Dique AWEaP (Mozambik)

Segakweng Tsiane AWEaP (Botswana)

Dr. Constance van Zuydam AWEaP (Eswatini)


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın