ASO’nun ağustos ayı Oda Meclisi ile 2. ve 3. OSB Müteşebbis Heyet Müşterek Toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın katılımıyla yapıldı.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye’de verimliliği artıracak en etkili yolun, atıl iş gücünün sanayi ve ilişkili sektörlerde istihdam edilmesi olduğunu belirterek, “Bu noktada sanayi, eğitim ve iş gücü politikalarının bütüncül bir yaklaşımla bir arada dizayn edilmesi gereğini vurgulamak isterim” dedi.

İşbaşı eğitim programları sürelerinin bütün sektörleri kapsayacak şekilde uzatılması gerektiğini vurgulayan Ardıç şöyle konuştu:

“Küçük işletmelerin ihtiyacına cevap vermeli, taahhüt oranı azaltılmalı, taahhütler hesaplanırken kısmi çalışanlar dikkate alınmalıdır. Mesleki Yeterlilik Belgesi desteği sürekli hale getirilmelidir. İşsizlere mesleki eğitim vermelerini ve kurslarını tamamlayanların işe başlamasını sağlayan MEGİP projesi ülke genelinde 100 binden fazla yeni istihdam oluşturdu ancak İŞKUR 2022 yılından itibaren projeyi uzatmadı. MEGİP projesi tekrar uygulanmaya alınmalıdır. İşsizlik Fonunun, Sanayici İşbirliğinde Mesleki Eğitim Projesi (SİMEP) gibi programlarda kullanılması ve böylece çıraklık eğitiminin cazip hale getirilmesi faydalı görülmektedir.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın