Teknolojinin bugüne kadar insanlığa kattığı değeri konu alan ve bu alanda yazılmış ilk öykü kitabı olan Yol’un ikinci baskısı raflarda.

Dr. Fuat Alican, teknolojinin insan tarafından yapıldığını ve insanlık için yapılması gerektiğini vurgulamak amacıyla kaleme aldığı kitabında, gerçek bir bilişim öyküsüne yer veriyor. Uzun soluklu bir araştırma sürecinin ardından, 11 farklı ülkede elde ettiği bulguları Yol kitabında birleştiren Alican, gerçek bir öykü aktarmak üzere İzmir’den dünyaya açılan Netsis ekibiyle yaptığı bire bir görüşmelere de yer ayırdı. Hayatında bilgisayar olan herkesin içinde kendini bulabileceği Yol, ikinci baskısında daha fazla okuyucuya ulaşmayı hedefliyor.

Orta Amerika Bilimsel Araştırma ve Eğitim Merkezi’ninTürk Başkan Yardımcısı Dr. Fuat Alican’ın yazdığı Yol, teknoloji alanında alışılagelmiş teknik bilgi içerikli kitaplardan çok farklı. Caretta Yayınları’ndan çıkan Yol, öyküsel bir dille, bilişimin insanlık içindeğerini inceliyor.

Dr. Fuat Alican, şunları söyledi:

“Değişime uymak kadar katkıda bulunmak ve bilinçlenmek de herkes için önemli. Yol, bu bilinci keyifli bir biçimde sağlıyor. Çünkü bilişimi, birçoğumuzun bildiği, yaşadığı, kendinden bir şeyler bulabileceği öykülerle harmanlayarak anlatıyor. Kitaplar çoğunlukla genelden yola çıkılarak yazılır. Oysa bu kitapta ben somut bir örnekten yola çıkmayı seçtim. Böylelikle daha anlaşılır ve samimi olduğunu düşünüyorum.”

Kitap, Türk yazılımının gelişim seyrini, bilişim girişimciliğinin geçtiği evreleri göstermesi açısından da önem taşıyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın