“Sağlık Sektöründe Yalın Uygulamalar” başlıklı toplantı, 22 Haziran’da,İstanbul’da gerçekleşti. Türkiye’nin yalın sağlık uygulamasına sahip ilk sağlık merkezinin kurucu ortağı Dr. Ahmet Kiğılı ve Amerika’da hastane projelerinde üst düzey görevler üstlenen Barış Lostuvalı’nın konuşmacı olduğu toplantıda, yalın yaklaşımla maliyete ve hastaya yansıyan hata, israf ve gecikmelerin önlenebildiği vurgulandı.

“Sağlık Sektöründe Yalın Uygulamalar” konulu toplantı, yalın düşüncenin Türkiye’deki temsilcisi Yalın Enstitü Derneğitarafından 22 Haziran 2011’de düzenlendi. Barış Lostuvalı ve Dr. Ahmet Kiğılı’nın konuşmacı olduğu toplantı, Taksim Elit World Otel’de gerçekleşti.

Toplatıda, artanmaliyetler, denetlenemeyen fiyat politikaları, hasta ve çalışan memnuniyetsizliği gibi sorunların yanı sıra sisteme dayalı sıkıntılar ve israflarla başa çıkmak zorunda kalan ve her yıl milyonlarca Lira’nın, hatalı tedavi ya da ilaç kullanımı sonucu boşa harcandığı sağlık sektörüne yalın çözümler sunuldu. Toyota’nın başını çektiği ve bugün dünya çapında farklı sektörlerden onbinlerce şirketin uyguladığı yalın düşünce, hastanelerdeki verimliliği yüzde 50 oranında artırmayı vadediyor. Amerika, İngiltere, Kanada, Avustralya, İtalya’nın öncülük ettiği yalın sağlık yaklaşımı, maliyete ve hastaya yansıyan hata, israf ve gecikmeleri önlemenin reçetesini sunuyor.

Toplantının konuşmacılarından Türkiye’deki ilk örnek uygulamaya sahip Confi-Dent Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin kurucu ortağı Dr. Ahmet Kiğılı, yalın sağlık yaklaşımı ile hasta memnuniyetini büyük oranda artırdıklarına vurgu yaptı. Haziran 2011’de Amerika’da gerçekleşen 2. Yalın Sağlık Zirvesi’ne katılan Barış Lostuvalı ise, burada edindiği güncel bilgileri ve kendi deneyimlerini aktardı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın