İDMA, tahıl bazlı ürünlere yönelik talebin çarpıcı bir artış eğilimi gösterdiği Güneydoğu Asya’ya açılıyor. Un, tahıl ve yem üretim teknolojileri endüstrisinde dünyanın en büyük uluslararası fuarı olan İDMA, Endonezya Ticaret ve Sanayi Odası (KADIN) iş birliğiyle 4-6 Ekim 2023 tarihlerinde başkent Cakarta’da ziyaretçileriyle buluşacak. Dünyanın en iyi değirmen makine ve ekipman teknolojileri arasında yer alan yerli üreticileri Güneydoğu Asya bölgesiyle tanıştıracak olan İDMA Indonesia, katılımcı ve ziyaretçilerin sektördeki devrim niteliğindeki yenilikleri keşfetmeleri, stratejik ittifaklar kurmaları ve bölge pazarındaki fırsatlardan yararlanmaları için benzersiz bir platform sağlayacak.
İklim değişikliği, COVID-19 salgını ve Rusya-Ukrayna savaşı, küresel çapta gıda güvenliği ve sürdürülebilir üretimin önemini ortaya koydu. Bu durum, birçok tahıl ürününde ithalata bağımlı olan Güneydoğu Asya ülkeleri için daha da büyük önem arz ediyor. Çünkü şu an nüfusu 700 milyona yaklaşan Güneydoğu Asya ülkelerindeki hızlı nüfus artışının, 10 ülkeyi kapsayan bu bölgede 2050 yılına kadar gıda talebini yüzde 40 oranında artırması bekleniyor. Temmuz ayı başında açıklanan FAO-OECD Tarımsal Görünüm 2023-2032 Raporu da tahıl talebindeki artışa, Asya ülkelerinin öncülük edeceğini ortaya koyuyor. Rapora göre 2,8 milyar ton olan küresel tahıl kullanımı, 10 yıl içinde 3,1 milyar tona çıkacak ve öngörülen talep artışının neredeyse yarısı başta Güneydoğu Asya ülkeleri (ASEAN) olmak üzere Asya kaynaklı olacak.
Bölgenin temel gıda maddesi pirinç olmakla birlikte, son yıllarda buğday ve mısıra talep artıyor. Güneydoğu Asya unlu mamuller pazar büyüklüğünün, 5 yıl içinde 15 milyar dolara yükselmesi bekleniyor. Dolayısıyla ASEAN ülkeleri bir taraftan tahıl üretimini artırmak, diğer taraftan da gıda işlemede teknolojik yenilikleri kullanarak verimliliği artırmak istiyor. Dolayısıyla artan nüfusu ve güçlü ekonomik büyüme beklentisi ile birlikte Güneydoğu Asya, Türkiye’nin tahıl işleme endüstrisi için yüksek bir potansiyel sunuyor.
ASEAN Bölgesine Açılmak İçin Fırsat
Bölgenin en büyük ülkesi Endonezya, bu yüksek potansiyeli hayata geçirmek için İDMA Indonesia Fuarı’na ev sahipliği yapacak. 4-6 Ekim 2023 tarihlerinde başkent Cakarta’da kapılarını açacak olan fuar, tahıl işleme endüstrisinin geleceğini yeniden şekillendirecek. Dünyanın en iyi değirmen makine ve ekipman üreticilerini arasında yer alan Türk üreticilere Güneydoğu Asya bölgesinin kapılarını açan İDMA Indonesia, katılımcı ve ziyaretçilerin devrim niteliğindeki teknolojileri keşfetmeleri, stratejik ittifaklar kurmaları, Endonezya ve daha geniş bölgesel pazardaki fırsatlardan yararlanmaları için benzersiz bir platform olacak. İnovasyonun gelenekle harmanlandığı fuar; un, çeltik, mısır işleme alanında teknoloji tedariki sağlayan şirketler ile noodle, makarna, bisküvi ve yem üretim alanında faaliyet gösteren markaların pazar erişimini artıracak.
Güneydoğu Asya bölgesinde artan nüfus dolayısıyla un üretim ihtiyacının önümüzdeki 5 yıl içinde ortalama yüzde 25, yem ihtiyacının da aynı dönemde ortalama yüzde 30 civarında büyüyeceği göz önünde bulundurulduğunda; bu alanda dünyanın en önemli teknoloji geliştiricilerini Cakarta’da bir araya getirecek olan İDMA Indonesia, sürdürülebilir üretim ve gıda güvenliği konularında önemli kazanımlar sağlayacak.
Endonezya Un Üretim Kapasitesini Artıracak
Nüfusu 2050 yılına kadar 274 milyondan 322 milyona ulaşması beklenen Endonezya’da şehirleşme ve orta sınıfın büyümeye devam etmesi, buğday bazlı gıdaların tüketimini artıracak. Hızla artan buğday unu tüketimi nedeniyle un üretim kapasitesinin 2025 yılına kadar 3 milyon ton artacağı tahmin ediliyor. Ülkenin yem endüstrisinde ise faaliyet gösteren 110 modern tesis yıllık 30 milyon tonun üzerinde üretim gerçekleştiriyor ve artan talep doğrultusunda her geçen yıl üretim kapasitesinin yükselmesine ihtiyaç duyuluyor. Bölge ülkeleri Malezya, Vietnam, Avustralya, Filipinler, Yeni Zelanda, Tayland, Hindistan, Çin, Yeni Gine ve Myanmar’da da benzer durum söz konusu.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.