Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy’nin desteklediği Tuğba Erbil Gültekin’in “Hayat Yolunu Bulur” kitabı ile Alper Şirvan’ın “Aynadaki Öteki” kitabı okuyucularıyla buluştu.
Engelli bireylerin teşhis, tedavi ve eğitim ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye; çocuklara ve yetişkinlere yönelik oluşturduğu Cerebral Palsy konusuna dikkat çeken yayınları ile bu engel durumunun farkındalığını artırırken Cerebral Palsy Farkındalık Grubu üyelerinin kaleme aldığı kitapların da basım, yayın ve tanıtım süreçlerine katkı sağlıyor.
Vakıf desteğiyle, Cerebral Palsy farkındalığı için çalışmalar sürdüren Cerebral Palsy Farkındalık Grubu üyeleri 2019 yılından beri yürüttüğü savunuculuk ve farkındalık faaliyetleri ile Cerebral Palsy’yi kendi deneyimleri ile topluma anlatıyor. Cerebral Palsy Farkındalık Grubu üyeleri Tuğba Erbilen Gültekin’in kaleme aldığı “Hayat Yolunu Bulur” ve Alper Şirvan’ın “Aynadaki Öteki” kitapları Boyut Yayın Grubu katkılarıyla okuyucularının beğenisine sunuldu.
Satışından elde edilen gelirlerle, Vakıf bünyesinde eğitim alan öğrencilere ve kurumun rehabilitasyon birimlerine destek olunması amaçlanan kitaplara; www.boyutstore.com adresinin yanı sıra tüm seçkin kitapevlerinden ulaşılabiliyor.
Hayatla barışmak, rengini bu harmoniyle kaynaştırmak için çabalayan genç bir kadının hikâyesi “Hayat Yolunu Bulur” – Tuğba Erbil Gültekin
1985 yılında İstanbul’da dünyaya gelen, bebeklik dönemlerindeki tedavi süreçlerini Cerebral Palsy Türkiye’de geçiren Tuğba Erbil Gültekin, İstanbul Ticaret Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü bitirdikten sonra yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi bölümünde tamamladı. Kariyerine psikolog olarak devam eden Gültekin, 2018 yılında aldığı Dünya Cerebral Palsy Günü Türkiye Temsilcisi unvanı ile TEDxReset platformunda kendi yaşam yolculuğunu anlattı. Gültekin, konuk olduğu programlar çerçevesinde Cerebral Palsy farkındalığı yaratmak için çeşitli çalışmalar yürütüyor.
Tuğba Erbil Gültekin, “Hayat Yolunu Bulur” isimli ilk kitabında toplumda farklı olarak lanse edilen konular, kişiler ve olaylar üzerine ışık tutuyor. Toplumu, siyah ve beyaz gibi ayrılan yargılarının ötesinde farklı renklerin olduğuna inandırmak için var gücüyle çabalayan bir kadının hikâyesini anlatan kitapta hayatın acımasızlıklarına inat farklı parçalarla da bir puzzle’ın nasıl bütünlük kazandırıldığına şahit olunuyor.
Kendi hikâyelerinin ana karakteri olamayanların öyküsü “Aynadaki Öteki” – Alper Şirvan
1973 yılında doğan, Cerebral Palsy ile yaşayan Alper Şirvan okuma ve yazmayı ilkokul öğretmeni olan annesinden öğrenerek ilkokulu bir yılda bitirdi. Ortaokul ve lise öğrenimini, öğretmen babasının görev yaptığı okullarda tamamlamasının ardından Uludağ Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü’nü derece ile bitirdi. Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nın ilk çocuklarından biri olan Şirvan’ın 1998 yılında Bursa Yıldırım İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi)’de Bilgisayar Programcısı olarak başlayan kariyer yolculuğu 2021 yılındaki emekliliğine kadar devam etti.
Yurtdışında ve yurtiçinde beş resim sergisine imza atan, bugüne kadar hayatına bir hikâye, iki roman ve iki şiir sığdıran Şirvan, son olarak “Aynadaki Öteki” isimli romanını okuyucularıyla buluşturdu. Aynadaki Öteki, pandeminin yarattığı soğuk ve karanlık atmosferi sıcacık yaşanmışlıklarla renklendiriyor. “Öteki” kelimesini birçok farklı yönden sorgulatan eser, hiç kimsenin birbirinden farklı olmadığının altını çiziyor.
Cerebral Palsy nedir?
Cerebral Palsy, gelişimini tamamlamamış beynin doğum öncesi, doğum sırası veya doğum sonrası dönemde hasar görmesiyle oluşan, bebeklik ve çocukluk döneminde en sık rastlanan fiziksel engellilik durumudur. Dünya genelinde 17 milyon kişi Cerebral Palsy ile yaşamaktadır. Türkiye’de her yıl 6.000’den fazla bebek Cerebral Palsy tanısı almaktadır.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.