Küresel tekstil endüstrisini dört yıl aradan sonra buluşturan ITMA 2023 fuarına katılan Asteks, fuar boyunca apron ve manşon çeşitlerinin yanı sıra, gelişmiş rektefiye teknolojisiyle tekstilcilerin yeni yatırımları için uğrak noktasına dönüştü.
Dayanıklı ve uzun ömürlü apron ve manşon çeşitleri ile gelişmiş rektefiye ve otomasyon teknolojileri uzmanı Asteks, 8-14 Haziran tarihleri arasında katıldığı uluslararası tekstil makineleri fuarı ITMA 2023’te küresel tekstil endüstrisiyle buluştu. Milano’da gerçekleşen fuar boyunca en yeni çözümlerini ve kurumsal vizyonunu paylaşan Asteks, 2023 yılının ikinci yarısına ve 2024 yılına ilişkin güçlü beklentiler elde etti. Asteks standında sergilenen yeni nesil 401-SF&M manşon rektefiye makinesi ziyaretçilerden yoğun ilgi görürken, bu çözümle entegre çalışabilen en yeni Ar-Ge çözümü UV-305 manşon yüzeyi iyileştirme makinesi de ilk kez tanıtıldı.
Asteks Pazarlama ve Satış Müdürü Sabri İlknur fuara dönük yaptığı değerlendirmede şunları söyledi; “Barselona’da gerçekleştirilen ITMA 2019 fuarının büyük bir başarıyla tamamlanmasının ardından küresel çapta ciddi büyüme beklentileri oluşmuştu. Ancak yıl sonunda patlayan pandemi ile birlikte tüm pazarlarda durgunluk ve tedarik zincirinde kesintiler yaşandı. Dolayısıyla birçok noktada yatırımlarda ve siparişlerde ciddi sorunlar ortaya çıktı. Pandeminin geride kalmasıyla birlikte yeniden normalleşmenin yaşandığı ve büyüme dinamiklerinin etkinliğini artırdığı bu dönemde, Milano’daki ITMA 2023 sektör için çok önem kazandı. Asteks olarak yeniden canlanan pazarlarla bağlantımızı güçlendirmek, potansiyel yeni müşterilere ulaşmak için katıldığımız ITMA 2023 fuarında beklentilerimizi karşılayan bir sonuç elde ettik. ITMA’nın asıl başarısını, fuardaki görüşmelerin daha sonra gerçek satış anlaşmalarına dönüşmesi belirleyecektir. Bu yönde çok olumlu sinyaller aldık.”
401-SF&M ve UV-305 entegrasyonu tekstilcilerin ilgisini çekti
ITMA 2023 boyunca rektefiye alanındaki zengin ürün gamını ve uzmanlığını öne çıkaran Asteks, küresel pazarda kabul görmüş apron ve manşon çeşitlerinin yanı sıra, %100 kendi Ar-Ge çalışmalarının ürünü olan teknolojilerini ziyaretçilerine direkt tanıtma fırsatı yakaladı. Stantta sergilenen yeni nesil yüksek verimli 401-SF&M Rektefiye Makinesi ziyaretçiler tarafından yakından incelendi, performansı ve otomasyon kabiliyetiyle göz doldurdu. Asteks ürün portföyünün en yenisi UV-305 manşon yüzeyi iyileştirme makinesi de ilk kez ziyaretçilere tanıtıldı. 401-SF&M ile entegre çalışabilen UV-305, iplikhanelerin işletme verimliliği ve rektefiye kalitesi için yeni standartlar belirliyor.
Tekstil endüstrisinin dijitalleşme ve sürdürülebilirlik talepleri nedeniyle ciddi bir dönüşüm yaşamaya başladığını belirten Sabri İlknur, fuarda tanıttıkları çözümlerin bu taleplere yanıt verecek tasarıma ve fonksiyonel özelliklere sahip olduğunu anlattı. İlknur sözlerini şöyle sürdürdü; “Asteks kendisini artık sadece apron ve monşon üreticisi olarak konumlandırmanın ötesine geçti ve bir teknoloji şirketine dönüştü. Katıldığımız bütün fuarlarda teknoloji üreticisi kimliğimizin altını çiziyor ve geliştirdiğimiz çözümleri tanıtıyoruz. ITMA’da tanıttığımız entegre çalışabilen bu iki çözümümüz rektefiye dairelerinde çalışmayı hızlandırıp, kolaylaştırırken, manuel hataların önüne geçiyor ve çalışma konforunu artırıyor. Yüksek otomasyon kabiliyeti ve fonksiyonelliği ile 401-SF&M manşon rektefiye makinemiz pazara sunulduğu ilk günden bu yana büyük beğeni kazandı. Rektefiye sürecini kontinü ve otomatik hale getirmek için sonraki adımda geliştirdiğimiz yeni UV-305 manşon yüzeyi iyileştirme makinemiz işletmelere ciddi kapasite artışı sunuyor. Endüstri 4.0, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik taleplerinin rektefiye dairelerini etkilememesi mümkün değil, Asteks olarak tekstilcilere bu konuda öncü çözümler sunduğumuzu gösterdik.”
Asteks küresel pazarın her noktasında ziyaretçileri standında ağırladı
Fuar boyunca birçok farklı pazardan gelen tekstil üreticileriyle buluştuklarını söyleyen Sabri İlknur, mevcut pazarların yanı sıra hedef pazarlardan da ziyaretçileri ağırladıklarını aktardı. İlknur, Türkiye, Özbekistan, Pakistan ve Bangladeş başta olmak üzere, Çin, Vietnam, Romanya, Polonya, Bulgaristan, İtalya, Türkmenistan ve Güney Amerika ülkelerinden ziyaretçilerin kayda değer rakamlara ulaştığını belirtti. Tekstil üretiminin olduğu pazarlarda bir talep artışı görüldüğünü aktaran İlknur, ITMA 2023 fuarının sipariş ve satışlardaki etkisinin yıl sonu itibariyle daha net olarak görülebileceğini dile getirdi.
Geniş bir ürün gamına sahip olduklarını hatırlatan İlknur, fuardaki görüşmelerde apron ve manşon çeşitleri ile rektefiye makinelerinin yanı sıra, manşon takma presleri, ölçüm cihazları, manşon UV cihazı, keçe temizleme makinesi gibi çözümlerin de sağladığı yatırım ve işletme avantajlarıyla ele alındığını paylaştı.
Sürdürülebilirlik ve dijitalleşme tekstil endüstrisinde temel trendler
Sürdürülebilirlik ve dijital dönüşümün ITMA 2023’ün ana temaları olduğunu ve birçok firmanın bu alandaki yeniliklerini sergilediğini söyleyen Sabri İlknur, Asteks olarak uzun zamandır bu alanda tekstilcilere katma değer yarattıklarını vurguladı. “İklim krizinin konuşulduğu ve çözüm arandığı günümüzde tekstil üretiminin çevresel ayak izi hiç olmadığı kadar öne çıkıyor” diyen İlknur, sözlerini şöyle tamamladı; “Geliştirilen yeni teknolojiler ham madde ve enerji tasarrufu sağlamanın yanı sıra verimli üretim ve geri dönüşüm süreçlerine odaklanıyor. Tekstil üretimindeki tedarik zincirinin her bir aşamasında artık yeni kriterler var. Asteks olarak eğirme alanında biz de geliştirdiğimiz ve ürettiğimiz uzun ömürlü ve dayanıklı apron ve manşonlarla tekstilcilerin karbon ayak izini en aza indirmesine katkı sağlıyoruz. Ayrıca otomasyon yeteneği yüksek yeni teknolojilerimiz rektefiye işinde manuel hataları ortadan kaldırmanın yanı sıra, standart kaliteleri ve uzun ömürlü çalışmayı garanti ediyor. Yeni çözümlerimiz de dijitalleşme, Endüstri 4.0 ve elbette sürdürülebilirlik ekseninde geliştiriliyor ve pazarda takdir görüyor.”
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.