Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, aşırı sıcaklarda hafif giysiler giyilmesi gerektiğini söyleyerek bol su tüketilmesini önerdi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), sıcaklığın yoğun olduğu saatlerde “açık hava aktivitelerini sınırlandırın” uyarısında bulundu.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, etkili olan sıcak hava dalgasına karşı uyarılarını sıraladı.

İnsanlara yoğun sıcaklarda zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları çağrısında bulunan Ghebreyesus, hafif giysiler giyilmesini ve bol su tüketmelerini önerdi:

“Sıcaklığın yoğun olduğu saatlerde açık hava aktivitelerini sınırlandırın, yorucu aktivitelerden kaçının ve savunmasız sevdiklerinizi, özellikle yaşlılar ile bebeklerinizi, kontrol edin.”

Çocuklar ve evcil hayvanların arabaların içerisinde bırakılmaması gerektiğini de söyleyen Ghebreyesus, aşırı sıcaklarla ilgili semptomlara dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Çarşamba gününe dikkat

Öte yandan, Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, Marmara Bölgesi’nde sıcaklıkların artmaya devam edeceğini ve mevsim normallerinin 5-10 derece üzerine çıkacağını bildirdi.

İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıkların yarın (26 Temmuz) bölge genelinde etkisini daha da artırması bekleniyor.

Sıcaklıkların artması nedeniyle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere yurttaşların saat 11.00 ile 16.00’da açık alanda bulunmamaları konusunda da uyarı yapıldı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın