Mobil teknolojinin imkanlarını kadınların hizmetine sunan küresel mWomen Programı kapsamında Türkiye’de yürütülecek. Türkiye Vodafone Vakfı, Türkiye Bilişim Vakfı ve KAGİDER “Teknolojide Kadın Hareketi” için biraraya geldi. Cherie Blair Vakfı ve Dünya GSM Birliği Kalkınma Fonu’nun küresel ölçekte yürüttüğü mWomen Programı’nın Türkiye ayağı olacak “Teknolojide Kadın Hareketi” hayata geçirecek güç birliğine ilişkin protokol, programın küresel hamilerinden Cherie Blair’in hazır bulunduğu bir törenle imzalandı. Program, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kadınları iletişim teknolojilerinin sunduğu imkanlarla tanıştırarak, ekonomiye katılımlarına yönelik fırsat eşitliği yaratmayı, sosyo-ekonomik durumlarını iyileştirmeyi ve girişimciliklerini geliştirmek için gerekli zemini hazırlamayı hedefliyor.

Protokol imzalandı

Dünyanın en büyük mobil iletişim şirketi Vodafone’un sorumluluk sahibi küresel vatandaş olma taahhüdünün sosyal hayata yansıması olan Türkiye Vodafone Vakfı, Türkiye Bilişim Vakfı ve KAGİDER ile birlikte, Teknolojide Kadın Hareketi Programı’nı hayata geçiriyor. Türkiye Vodafone Vakfı’nın davetiyle İstanbul’a gelen, insan ve kadın hakları alanında önde gelen küresel fikir liderlerinden Cherie Blair, üç sivil toplum kuruluşunun gerçekleştirdiği protokol imza töreninde hazır bulundu.

İmza töreninde bir araya gelen Türkiye’nin önde gelen üç sivil toplum örgütü bu projeyle mobil iletişim imkanlarını kadınların hizmetine sunmak için güçlerini birleştiriyor. Türkiye’deki kadınlara iletişim teknolojilerini sunarak onların sosyal ve ekonomik hayata kazandırılması amacını güden program, Cherie Blair Vakfı ve Dünya GSM Birliği Kalkınma Fonu tarafından küresel ölçekte yürütülen mWomen Programı’nın Türkiye ayağını teşkil ediyor.

Program dört fazdan oluşuyor

Küresel düzeyde yürütülen mWomen Programı’nın Türkiye ayağını oluşturacak Teknolojide Kadın Hareketi Programı dört fazdan oluşacak:

1. Türkiye’deki kadınların teknoloji kullanım alışkanlık ve ihtiyaçlarının tespiti, çözüm önerilerinin oluşturulması için gerekli saha araştırmalarının yapılması;

2. Belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda kadınlara iletişim teknolojisi eğitimleri verilmesi;

3. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kadınlara mentorluk ve rehberlik hizmetlerinin sunulması;

4. Teknolojiyi en yenilikçi ve en verimli şekilde kullanarak iş kurmayı ve işini geliştirmeyi başaran kadınların ödüllendirilmesi.

Mobil teknoloji kadını özgürleştiriyor

Toplantıda bir konuşma yapan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, görüşlerini şöyle ifade etti: “Vodafone, dünyada kadınların mobil teknolojiyle tanışmasını, sosyal hayata katılmasını sağlayan mWomen Programı’nın global destekçisi olarak bu alanda sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmeye özen gösteren bir şirket. Vodafone Türkiye olarak Vodafone’un tüm dünyadaki sorumlu yaklaşımını ülkemize taşıyarak, kadınlarımızın sosyal ve ekonomik hayatlarına değer katmayı hedefliyoruz. 2023’te dünyanın 10. büyük ekonomisi olma vizyonuna sahip olan Türkiye, bu hedefe ancak her bireyin ekonomiye eşit katılımını sağlayarak ulaşabilir. Mobil iletişim alanında kadınların karşısına çıkan engelleri aşmak hepimizin görevidir.

Vodafone bu konuda dünyada inisiyatif almış bir kurum olarak, aynı çabayı Türkiye’de de gösterme azmindedir. Teknolojide Kadın Hareketi programındaki ortaklarımız, ürettiği değerli projelerle tanınan Türkiye Bilişim Vakfı ve ülkemizde kadın girişimciliğini en önemli destekçisi KAGİDER ile birlikte bu programa başlamaktan gurur duyuyoruz. Hem global arenada hem de Teknolojide Kadın Hareketi Programı’nın hamisi Cherie Blair’in de aramızda olması bizi ayrıca cesaretlendiriyor. Teknolojik yatırımlarımız ve bilgi birikimimiz ile ülkemizin gelişimine, ilerlemesine ve yaşam kalitesinin artmasına katkıda bulunmayı arzuluyoruz” dedi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın