Türkçe olimpiyatları için yurtdışındaki Türk okulundan gelen öğrenciler arasından bir grup Türkiye İhracatçılar Meclisi?ni  (TİM) ziyaret etti. TiM Başkanı Mehmet Büyükekşi, ?Bu öğrenciler Türkiye ile kendi ülkeleri arasında adeta turizm, kültür ve ticaret köprüsü? dedi.

Yurtdışındaki Türk okullarında okuyan ve Türkçe Olimpiyatları için Türkiye?ye gelen öğrencilerden bir grup Türkiye İhracatçılar Meclisi?ni  ziyaret etti. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu, TİM Denetim Kurulu Üyesi İbrahim Burkay ve Akdeniz Demir Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Ersoy Ulubaş?ın katıldığı yemekte, öğrenciler Türkçe şiir ve şarkılar söyledi.

Yemekte konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, yurtdışına yaptıkları resmi ziyaretlerde bu okullara da gittiklerini söyleyerek, ?Bu öğrenciler Türkiye ile kendi ülkeleri arasında adeta turizm, kültür ve ticaret köprüsü? dedi.

Okulların ülkeler arasında bir dostluk köprüsü görevi gördüğünü söyleyen Büyükekşi, ?Olimpiyatları son derece önemli buluyoruz. Başta öğretmenler olmak üzere katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz? diye konuştu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın