Geleceğin İnternet Değişimine uzanan yolda küresel genişleme, artan kapasite ve büyüyen veri hacmi

Küresel gelirler 2021’e kıyasla %13,7 arttı 

Bağlı kapasite, dijital hizmetler ve uygulamalara olan talebi yansıtacak şekilde küresel olarak %30 ve bulut hizmet sağlayıcılarına %500 oranında arttı 

3.500 bağlantılı ağ oluşturulurken veri trafiği %25 arttı ve küresel ağa erişim 11 metro pazarı ile genişletildi 

İnternet Değişim Operatörü DE-CIX, küresel çapta iş hacmi ve veri değişimindeki güçlü büyümeyi teyit eder nitelikteki 2022 mali yılına ilişkin Faaliyet Raporunu yayınladı. Tüm şirket bileşenlerinden elde edilen küresel gelirler büyümeye devam ederek 2021 yılına kıyasla 6,7 milyon (%13,7 oranında) artışla 55,4 milyon euroya ulaştı. Küresel olarak 48 Exabyte’tan fazla veri çıkışı ile DE-CIX, toplam trafik hacminde yaklaşık %25 artış yaşadı. Dünyanın en büyük internet değişim noktalarından biri olan DE-CIX Frankfurt, saniyede 14 Terabit’i (Tbit/s) aşan en yüksek trafiğe ulaştı.

Önceki yıllardaki eğilimi yansıtan DE-CIX İnternet Değişim noktalarındaki bağlı müşteri kapasitesi (müşterilerin gelecekteki talep tahminlerini yansıtan bir ölçü) 2022 yılında %30’a yaklaşan bir artış göstererek yılı 124 Terabit’in hemen altında tamamladı. Bu veri, 2019’dan bu yana kapasitenin neredeyse iki katına çıktığını gösteriyor. Ayrıca, DE-CIX Bulut Değişimi aracılığıyla bulut hizmeti sağlayıcılarına bağlı kapasitenin yıldan yıla %500 oranında artmasıyla, DE-CIX’in işletmelere yönelik hizmetlerine olan ilgi güçlü bir şekilde artmaya devam etti. Bağlantılı ağlar ise yıl sonunda dünya genelinde toplam 3.500’e ulaştı.

Bölgesel büyüme açısından, İnternet Değişim operatörü DE-CIX 2022’de 11 metro pazara daha giriş yaptığını ve bunların birçoğunu 2022 yıl sonundan önce hayata geçirdiğini duyurdu. Yıl sonu itibarıyla DE-CIX, Kuzey Amerika, Afrika, Avrupa, Orta Doğu ve Asya’yı kapsayan küresel çapta 40’tan fazla önemli metro pazarda yer alıyordu. 2022’de DE-CIX ayrıca, CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak DE-CIX’in uzun süredir lideri olan Harald A. Summa’nın yerine Ivo Ivanov’un geçmesiyle, şirket tarihinde liderlik konusundaki en büyük yeniden yapılanmayı gerçekleştirdi. Yönetim ekibi, CFO Sebastian Seifert, CTO Dr. Thomas King ve CSO Christian Reuter’ı kapsayacak şekilde dört koltuğa çıkarıldı.

DE-CIX CEO’su Ivo Ivanov konuya ilişkin “2022, DE-CIX için güçlü ve sağlıklı bir ekonomik büyüme ve bölgesel genişleme yılı olduğu gibi dijital hizmetler ve birbirine bağlantı talebindeki büyümenin önümüzdeki on yılı için şirketin yapısının ve liderliğinin ortaya konduğu bir yıl oldu. Aynı zamanda, benzerini daha önce hiç görmediğimiz türden bir küresel sağlık krizinin ardından kademeli olarak normale dönüşün yaşandığı bir yıl oldu. Bu krizle birlikte, dijital altyapı topluluğunun küresel sahnede oynadığı kusursuz rol daha net bir şekilde görünür hale geldi: Ekonomileri korumada, refah yaratmada ve her yerde insanların yaşam kalitesini iyileştirmede önemli bir rol…” açıklamalarında bulundu.

Avrupa’dan Güneydoğu Asya’ya – Tüm DE-CIX bölgelerine yansıyan birbirine bağlantı talebinde artış 

DE-CIX İstanbul, 2022 yılında internet servis sağlayıcıları, içerik dağıtım ağları, diğer ağ operatörleri ve Türkiye, Kafkasya bölgesi ve Orta Doğu’dan her ölçekteki işletme için tarafsız bir birbirine bağlantı ve bulut değişimi noktası olarak büyümeye devam etti. DE-CIX İstanbul, platforma yüksek bant genişliğinde erişim için artan talebi görerek bağlı müşteri kapasitesinde %25’lik bir büyüme sağladı. İstanbul değişim noktası 2022’de, 400 Gbit/sn’ye doğru giden %27’lik zirve trafik artışı elde etti.

Geleceğin interneti: Küresel olarak dağıtılmış birbirine bağlı altyapıya bağımlı

Birbirine bağlantı sektörü için teknolojik evrimin her zaman ön saflarında yer alan DE-CIX, yeni nesil İnternet Değişimi’ni geliştirmek için sınırları zorlamaya devam ediyor. 2022 yılında DE-CIX, DE-CIX Frankfurt’taki uç router’ları yükselterek 800 GE’nin gelişi için hazırlıklara başlayan dünyadaki ilk İnternet Değişim Operatörü oldu. Küresel birbirine bağlantı platformu da “Peering LAN 2.0”a yükseltildi ve tüm bağlantılar EVPN’e taşınarak müşteri yönlendiricilerinin enerji tüketiminde önemli bir azalma sağlandı. DE-CIX’in en yeni kurumsal birbirine bağlantı çözümü olan ve doğrudan DE-CIX platformu üzerinde  bulutlar arasında doğrudan bağlantı ve buluttan buluta iletişim sağlayan Cloud ROUTER’ın geliştirilmesi 2022’de hayata geçirildi ve hizmet, 2023’ün başlarında piyasaya sunuldu.

 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın