Ulus Liv Hospital Toplantı Salonu’nda “lavanta” ve “lavantalı ürünleri” merkeze koyan seçkin bir buluşma gerçekleşti. Lavandist markasının kurucusu Osman Tugay’ın katılımıyla gerçekleşen bu buluşma, Yeni Nesil Tarımda Stratejik Marketing grubunu oluşturan Beze Grup Kurucu Başkanı Bengü Bilik, Atölye Puzzle Sahibi Aslı Levent ve Gazeteci Ayşe Dural tarafından düzenlendi. Liv Hospital adına ev sahipliğini üstlenen Monik İpekel’in yanı sıra pek çok seçkin davetli ve basın mensubu bu buluşmaya katıldı. “Herkes için lavanta, herkes için Lavandist” diyerek yola çıkan Lavandist kozmetik bakım ürünleri markasının ürün ailesine yeni katılan Lavanta Sülfatsız Saç Şampuanı da büyük ilgi gördü.
İstanbul’dan ilham alarak kurulan ve ürünlerini şimdilik sadece kendi online sitesi lavandist.com’dan satışa sunan Lavandist kozmetik bakım ürünleri ailesi genişliyor. Ulus Liv Hospital Toplantı salonu’nda pek çok medya mensubu ve davetlinin katıldığı toplantıda konuşma yapan Osman Tugay, Lavandist Lavanta Sülfatsız Şampuan’ın markanın en yeni ürünü olduğunu belirterek, “Markamızın yeni ürünü Sülfatsız Şampuan, diğer ürünlerimiz gibi kadın erkek herkesin kullanabilmesi için üretildi. Lavandist Sülfatsız Şampuan, özel olarak geliştirilmiş formülü ile saç ve saç derisinin besin eksikliklerinin giderilmesine yardımcı oluyor” dedi.

Analiz raporlu lavanta yağı

Silivri’nin Kurfallı köyünde lavanta tarımı yapan Osman Tugay toplantıda, beyaz yakalı yöneticilikten çiftçiliğe geçiş serüvenini, lavanta tarımına başlama nedenlerini, felsefesini de davetlilerle paylaştı. Tugay’ın, Lavandist lavanta yağı hakkında verdiği bilgiler ise çok ilgi çekti. “Lavanta yağından anlayan birinin yağ kalitesiyle ilgili soracağı ilk soru kafur oranının ne kadar olduğudur. Bu oran da Avrupa Farmakope’sine göre maksimum %1,2’dir” diyen Tugay, Lavandist Lavanta Yağın’nın kafur oranın ise bu orandan çok daha düşük, %0,13 olduğunu vurguladı. Tugay, Lavandist Lavanta Yağı’nın analiz raporlu bir ürün olduğunu da belirterek şu bilgileri verdi: “Analiz raporu olmayan lavanta yağları güvenli değildir. Bu yüzden hiçbir üretici yağının kalitesini ispattan birkaç yüz liralık analiz maliyeti için kaçınmamalıdır. Üreticinin yapacağı tek şey üniversitelerin laboratuvarlarında ve akredite laboratuvarlarda yağlarının analizlerini yaptırmasıdır Bizim yağımız da bir üniversitenin laborutuavarından alınmış analiz raporuna sahip olduğu için güvenle kullanılanbilir” dedi. Tugay ayrıca bu raporun mutlaka tüketiciyle paylaşılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

“Distilasyon ünitesinin varlığı lavanta köyü olmak için çok önemli bir adımdı”

Osman Tugay bölgelerinde lavanta tarımı gibi distilasyon ünitelerinin dağınık ve uzak olması sebebiyle, planladıkları distilasyon yatırımını bir sene öne çekerek 2021 senesinde yaptıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Distilasyon ünitesinin varlığı lavanta köyü olmak için çok önemli bir adımdı. Böylece yakın çevremizdeki üreticilerin lojistik ve hasadı planlama ile ilgili zorlukları çözülmüş oldu. Tesisimiz İstanbul Avrupa yakasındaki üreticilere kabul edilebilir uzaklıktadır ve kapasitemiz yettiğince hizmet vermekteyiz. Distilasyonun bir diğer ve önemli faydası civar üreticilerle tanışma ortamı sağlamasıdır. Bu şekilde yağların birlikte pazarlanma imkanı oluşmuştur.”
Toplantıda Liv Hospital Deri ve Zührevi Hastalıklar doktorlarından Doç. Dr. Anıl Gülsel Bahalı da lavantanın böcek kovucu, nemlendirici, antiseptik, antifugal özelliklerinden söz ederek, “Aslında bunlar doğrulanmış bulgular değil. O yüzden dozaj konusunda ve ürünlerin doğallığı konusunda dikkatli olmak gerekli” dedi. Doç. Dr. Anıl Gülsel Bahalı, önümüzün yaz ayları olduğunu belirterek, 50 faktörlü güneş koruyucularını kullanılması, bol bol su içilmesi ve güneş altında makyaj yapılmaması gerektiği konusunda da uyardı.
Sülfatsız Şampuan ile aynı anda piyasya çıkan Lavandist Lavanta Kolonyasının çanta boyu da, toplantıda tanıtıldı. Bu, iki ürünle markanın ürün sayısı 11’e çıkmış oldu.

LavandistSülfatsız Şampuan

Markanın yeni ürünü Lavanta Sülfatsız Şampuan kadın erkek herkesin kullanabilmesi için üretildi. Lavanta renkli ve lavanta kokulu Lavandist Sülfatsız Şampuan, özel olarak geliştirilmiş formülü ile saç ve saç derisinin besin eksikliklerinin giderilmesine yardımcı oluyor. Formülünde yer alan argan, biotin, niacin, panthenol, jojoba ve buğday proteini sayesnde saçlı deriyi ve saçları besliyor, arındırıyor, nemlendiriyor. Tüm saç tipleri için üretilen Lavandist Lavanta Sülfatsız Şampuan özellikle ince telli, sönük ve dökülmeye eğimli saç tipleri için bire bir. 400 ml olarak satışa sunulan Lavandist Lavanta Sülfatsız Şampuanı, markanın diğer ürünlerinin de yer aldığı kendi on line satış sitesi lavandist.com’dan edinmek mümkün.

Lavandist 

Lavandist, 2020 yılında endüstri mühendisi Osman Tugay ve triko tasarımcısı eşi Şengül Tugay tarafından kuruldu. 13 dönümlük bir alanda yetiştirdikleri yüksek yağ kalitesine sahip lavantadan elde edilmiş hammadde, kozmetik bakım ürünlerine dönüştü. Osman-Şengül Tugay yetiştirdikleri lavantaların yanı sıra, lavanta yağı elde edilen distilasyon tesisi de kurdular ve lavanta yağı damıtımının bu ünitede yapılmasını sağladılar. Buradan elde edilen yağla,Tugayçifti dermatolojik testlerden geçmiş kozmetik bakım ürünlerini, “Lavandist” adı ile kendi on-line satış kanalları olan lavandist.com üzerinden sundular.
Lavandist Lavanta Yağı, Avrupa farmakopesine uygun üretilmesinin yanı sıra yağ kalitesine en çok etki eden ve istenmeyen bir madde olan kâfurun, kullanılmasına Avrupa farmakopesi maksimum %1,2 oranında izin verirken Lavandist markasının yağlarındaki kâfur oranı %0,13 gibi son derece düşüktür.
İstanbul’dan ilham alarak üretilen Lavandist, lavantacı ve İstanbul’un lavantası anlamlarını taşıyor. Lavandist kozmetik ürünleri başta lavanta yağı olmak üzere, köpük sabun, lavanta kolonyası, duş jeli, nemlendirici el ve vücut losyonu, topuk yumuşatıcı krem, yastık spreyi, yüz temizleme jeli, yüz-el-vücut kremi, sülfatsız şampuan ve çanta boy kolonya olmak üzere şimdilik 11 farklı üründen oluşuyor. Sürekli yapılan ar-ge çalışmalarıyla Lavandist ürün gamına 2023’te yeni ürünler eklenecek. Ayrıca yine 18 Mart 2023te açılan Dijital Lavandist Okulu’nda, Osman Tugay lavanta ile ilgili tüm merak edeilenleri paylaşmaktadır. DijitalLavandist Okulu, herkesin paylaştığı biçimde lavanta hakkındaki bilgileri paylaşan bir dijital kanal olmaktan çok, lavantanın işlenmiş hali olan ürünlerin ekonomiye katma değeri yüksek olarak girmesinin hikayesini işlenmektedir. Özellikle tüketicinin kafasındaki ürünlerle ilgili soruları netleştirmeye ve lavanta üreticilerini lavanta ürünleri üreten girişimcilere dönüştürmek için kendi modelini açıkça paylaşmaktan çekinmeyen Osman Tugay’ın kişisel hedefinde Kurfallı köyünden başlamak üzere genç istihdamın önünü açmak vardır.

Osman Tugay kimdir?
Şişli Terakki Lisesi’nden sonra Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan Osman Tugay, tekstil sektöründe profesyonel hayatına başladı.25 sene tekstil sektöründe orta ve üst kademe yönetici ve firma sahibi olarak çalıştıktan sonra 7 sene de tekstil ve çevre konularında danışmanlık yaptı. Tugay, Toprak Dede olarak tanınan Hayrettin Karaca’yla birlikte de çalıştı. Yeni nesil tarım ile eskiden beri ilgilenen Osman Tugay, lavanta ekimi ile beyaz yakadan girişimci kimliğine geçiş yaptı. Osman Tugay, Lavandist markasının sahibidir.

Yeni Nesil Tarımda Stratejik Marketing Grubu 
İş hayatlarında yılları devirmiş 3 iş insanı olan; Beze Groupkurucusu Bengü Bilik, Atölye Puzzle’ın kurucusu Aslı Levent ve gazeteci Ayşe Dural“Yeni Nesil Tarımda Stratejik Marketing Grubu”nu hayata geçirdi. Bu iş birliğinin ilk projesi de Lavandist. Yeni pazara giren Lavandist Markasının temel stratejisini oturtarak iş hayatında büyümesini, ihracat koşullarının oluşturulmasını, medyada tanınmasının ve bilinmesinin sağlanmasını, markanın pr çalışmalarının yapılmasını ve daha pek çok konunun ele alınmasını hedefleyen oluşum yeni nesil tarım konularında da aktif bir araştırma, stratejik planlar hazırlama ve uygulamalar dizayn etmek için birlikte yoğun bir şekilde çalışmaktadırlar. “Yeni Nesil Tarımda Stratejik Marketing Grubu”, Lavandist markasının sahibi girişimci SOsman Tugay’la “Herkes için Lavanta Herkes için Lavandist” sloganı ile yola çıktı. Osman Tugay’ın örnek alınması gereken çiftçilikten girişimciliğe uzanan değişiminin işleneceği ve benzer şekilde lavantanın Lavandist olmasının da detaylarının paylaşılacağı “Dijital Lavandist Okulu” fikrini de üreticisi olan “Yeni Nesil Tarımda Stratejik Marketing Grubu”, bu çalışmalarını “Yeni Nesil Tarımda Tıbbi ve Aromatik Bitkiler” üzerinde derinleştirerek, çok farklı ana başlıklar altında “Dijital Okullar” fikrini hayata geçirmek için yeni projelerin görüşmelerine de başladılar.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın