Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ni açıkladı. Cevdet Yılmaz Cumhurbaşkanı Yardımcısı olurken, ekonominin başına Mehmet Şimşek geçti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler oldu. Eski kabinedeki Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da görevlerini sürdürecek.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törende konuşan Erdoğan, sandığına tercihini yansıtan her vatandaşa teşekkür etti. 28 Mayıs’ta düzenlenen Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerini kazanan Recep Tayyip Erdoğan, 3 Haziran 2023 Cumartesi günü Meclis’te yemin ederek görevine resmen başlamasının ardından Çanka Köşkü’nde yeni kabineyi açıkladı. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak tüm Türkiye’ye hizmet edeceğini belirten Erdoğan, eski kabine üyelerine teşekkür ederek yeni mesai arkadaşlarına başarılar diledi. Erdoğan’ın açıkladığı kabinede; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanlığı’na Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na Mahinur Özdemir Göktaş getirildi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği BakanıMe hmet Özhaseki, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Askın Bak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy oldu. Milli Eğitim Bakanlığına Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanlığı’na Yaşar Güler, Sağlık Bakanlığı’na Fahrettin Koca, Sanayii ve Teknoloji Bakanlığı’na Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanlığı’na İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanlığı’na Ömer Bolat ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na Abdülkadir Uraloğlu getirildi.
Ekonomi yeniden Mehmet Şimşek’e emanet edildi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı kabinede Mehmet Şimşek. Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini üstlendi. Şimşek ekonomiyle ilgili tüm koordinasyonu üstlenecek. Şimşek’in ekonominin dümenine geçmesiyle Türkiye’de son dönemde uygulanan ekonomi modelinin nasıl şekil alacağı merak konusu. 2018 yılından beri uygulanan ekonomi modelinin temelinde parasal genişlemeyle büyümenin finanse edilmesi yer alırken, uygulanan politikaların sonucunda enflasyonda son yılların en yüksek seviyeleri kaydedilmişti. Uygulanan politikaların sonuçlarının telafi edilmesi amacıyla düzenleyici kurumlar eliyle birçok makroihtiyati önlem hayata geçirildi. Bu dönemde hem doğrudan, hem de portföy yatırımı yapan yabancı yatırımcıların Türkiye’den ayağını çektiği görüldü.
Özellikle son dönemde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın rezervlerindeki gerileme de ekonomi kamuoyunun gündeminde ilk sıralarda yer alan ana unsurlardan biri olmuştu.
Şimşek tam da böyle bir dönemde ekonomi yönetiminin başına geçiyor. Şimşek’ten ekonomide temel tercihlere yön vermesi, yabancı yatırımcılarla güven ilişkisini yeniden tesis etmesi ve piyasada bozulan fiyatlama dinamiklerini öngörülebilir seviyelere çekmesi bekleniyor.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.