Spor yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Beden ve zihin sağlığı için spor yapmak büyük önem taşıyor. Ancak yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan hava sıcaklığı ve nem spor yapmayı zorlaştırabiliyor. Bütünsel beden sağlığı için oldukça önemli olan spor rutinlerini ertelemek yerine doğru püf noktalarıyla egzersizi keyifli hale getirmek mümkün. Spor modasına yeni bir soluk getiren Comeup, doğru ve keyifli bir spor için yapılacakları anlatıyor.

Dışarısı sıcak ve nemli iken, en son istenen şey spor yapmak oluyor. Fakat spor yapmak, daha sağlıklı bir bedene ve zihne sahip olmada önemli bir rol oynuyor. Bu nedenle doğru zamanı, kıyafeti ve koşulları hazırlayarak egzersiz rutinlerine devam etmek gerekiyor. Tasarımlarıyla her mevsim özgün ve rahat spor yapmayı sağlayan Comeup, her mevsim koşullarında keyifli bir egzersiz süreci geçirmenin ayrıntılarını açıklıyor.

Beden ısısını düşürmeye yardımcı olan kıyafetler tercih edilmeli

Spor yaparken en önemli maddenin hangi mevsim olursa olsun; doğru kıyafet tercihi olduğunu kaydeden Comeup Marka Direktörü Fatma Kaya, “Özellikle bahar ve yaz aylarında giderek artan sıcaklık, giyilen kıyafetlerin renk ve materyallerini daha da önemli kılıyor. Öncelikle hangi spor yapılıyorsa spora uygun olan kıyafet tipi tercih edilmeli ve çok dar kıyafetlerden uzak durulmalı. Çünkü çok dar kıyafetler vücudun doğal hareketlerini kısıtlayarak kas ve eklem sorunlarına neden olabiliyor. Bu nedenle yüksek esneme ve toparlayıcılık özelliğine sahip, teri daha kolay buharlaştıran ve beden ısısını düşüren kumaşlar tercih edilmeli. Bunun yanı sıra eğer spor dışarıda yapılacaksa açık veya canlı renkli spor kıyafetleri giyerek güneş ışınlarının yansıması sağlanmalı” ifadelerini kullandı.

Doğru zaman seçimi önem taşıyor

Doğru zaman seçiminin önemine dikkat çeken Fatma Kaya, “Sıcaklıkların sebep olduğu caydırıcı etkiyi ortadan kaldırmanın en basit yolu; spor rutininizin saatini planlamaktır. Güneş ışınlarının en dik geldiği saatlerde; sabah 10’dan öğleden sonra 3 arasında spor yapmaktan kaçınmalı, sabah erken saatler ya da gün batımından sonraki saatler tercih edilmelidir” diye konuştu.

Sıvı kaybı yaşamamak için su kaybına dikkat

“Yazın, spor olsun veya olmasın, terleme miktarı büyük oranda arttığı için tüketilen su miktarının da aynı oranda artması gerekiyor” diyen Fatma Kaya, sözlerine şöyle devam etti: “Spor rutininden 1-2 saat önce 2,5 bardak, egzersiz sırasında her 10-15 dakikada bir 1 bardak ve bitiminde, kaybedilen suyu yerine koymak için en az 3 bardak su içilmesi önerilir. Ayrıca terleme ile kaybedilen elektrolitleri; potasyum, kalsiyum gibi mineralleri yerine koymak için su alımını arttırmanın yanı sıra günde 1 bardak soda da içilmelidir.”

 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın