Çeşitlilik ve kapsayıcılık yaklaşımını benimseyen NN Hayat ve Emeklilik, kadınların her sektör ve her düzeyde ekonomik yaşamın içinde yer alabilmelerini sağlamak amacıyla çalışmalar yürüten, dünyanın en önemli küresel özel sektör girişimlerinden Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (Women’s Empowerment Principles-WEPs) imzacıları arasında yer aldı.
Dünyanın köklü sigorta ve yatırım yönetimi şirketlerinden NN Group bünyesinde faaliyet gösteren NN Hayat ve Emeklilik, çeşitlilik ve kapsayıcılık alanında gerçekleştirdiği çalışmalarına bir yenisini ekledi. NN Hayat ve Emeklilik, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ile Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ortaklığında kurulan en önemli küresel özel sektör girişimlerinden Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (Women’s Empowerment Principles-WEPs) imzacıları arasında girmeye hak kazandı.
Atılan imza ile toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyeceğini, kadınların iş hayatında daha fazla rol almasını sağlayacağını, hayatın her alanında ve her seviyesinde kadınların varlığını güçlendirmek üzere faaliyette bulunacağını ve Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ne bağlı kalacağını taahhüt etti.
‘Kadınları kariyerlerinde ilerlemeleri için destekliyoruz’
NN Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Anna Grzelonska, konuyla ilgili olarak “Çeşitlilik ve kapsayıcılık şirket stratejimizin önemli bir parçasını oluşturuyor. Kadın ve erkek eşitliğine inanıyor, her alanda eşitlik yaklaşımını benimsiyoruz. Ekonomik ve toplumsal kalkınmanın önemli kriterlerinden kadın ve erkeğin, sosyal ve iş hayatındaki yerlerinin dengelenmesi konusunda, tüm NN Group şirketleri olarak üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz ve farklılıklarımızın en büyük gücümüz olduğuna inanıyoruz. Çeşitlilik ve kapsayıcılık faaliyetlerine büyük önem veriyor ve bu alanda sürekli gelişip, dönüşüyoruz. Şirketimizde yüzde 55 kadın çalışan oranına ve yüzde 50 kadın yönetici oranına sahibiz. Kadınların evlilik veya çocuk engeline takılmamalarını, kariyer yapabilmelerini ve doğum iznini diledikleri gibi kullanabilmelerini önemsiyoruz. Annelik iznini 16 haftadan 24 haftaya, babalık iznini ise 1 haftadan 3 haftaya çıkardık. Kadının Güçlenmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles-WEPs) sözleşmesine imza atarak, topluma örnek olmayı ve bu kapsamdaki çalışmalarımızı sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.