Dijital üretim yazılımları, dünya genelinde üretim şekillerini kökten değiştiriyor. Zollner, ThyssenKrupp, P&G gibi büyük şirketler, üretimde verimliliği artırmak için dijital üretim sistemlerini kullanıyor.

Mühendislerin çizim masasında ürün tasarladıkları zamanlar geçmişte kaldı. Bugün neredeyse her ürün sanal bir ortamda modelleniyor, test ediliyor ve üretiliyor. Sonuç olarak, ürün geliştirme süresi ciddi ölçüde kısalırken, ürün kalitesi de artıyor. Ürün geliştirmeyi otomatikleştiren ve ürün ömrü yönetimini dönüştüren yazılım dalgasının aynısı üretim ve fabrika sahalarını da etkisi altına almış durumda.

Günümüzün lider üreticileri, verimliliği artırmak amacıyla dijital üretime yöneliyor. Dijital üretim, otomatik üretim sistemlerini daha verimli ve esnek hale getirmenin yollarını sunuyor.

Dünyanın en büyük 15 Elektronik Üretim Hizmetleri (EMS) sağlayıcısından biri olan Zollner Elektronik AG, dijital üretim yöntemini seçen şirketlerden biri. Tecnomatix dijital üretim yazılımını kullanarak, projelerin hızını ve kalitesini artırıyor. Zollner, Tecnomatix ile, yalnızca müşterileri için maliyet tasarrufu sağlamakla kalmıyor, daha doğru bir planlamayı daha hızlı sunabiliyor. Toplam yatırım riskleri, en düşük seviyeye indiriliyor.

ThyssenKrupp Systems Engineering (TKSE) firması da dijital üretim diyenlerden. Şirket, bir yandan yetkilendirme süresini yüzde 80 kısaltmak, bir yandan da robot programlamanın doğruluğunu artırmak için Tecnomatix robot ve otomasyon planlama çözümünü kullanıyor. Sanal yetkilendirme sonucunda önemli maliyet tasarrufları sağlanması bekleniyor. Bu tasarruflar, daha az mühendislik maliyetleri şeklinde olabileceği gibi, fabrika sahasının bir test ortamı olarak kullanılmasına artık gerek kalmıyor. TKSE, kazançlarda da daha hızlı artış olmasını bekliyor.

Üretim Teknolojisi Birliği ve Amerikan İmalat Makinesi Dağıtıcıları Birliği?nin Kasım 2010 tarihli verilerine göre, üretim teknolojisi tüketimi yüzde 82,7?ye yükseldi. Bu da şirketlerin daha fazla üretim hacmini ve yeni ürün tanıtımlarını destekleyecek biçimde geliştiğini gösteriyor. Bütün bu gelişmeler, şirketlerin bir an önce dijital üretime geçmesini teşvik ediyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın