İDSO DenizBank Konserleri kapsamında düzenlenen dinletilerin 31 Mart’taki programında, müziğine farklı ilham kaynakları yön veren üç besteci Mendelssohn, Weber ve Korsakov’un, üç unutulmaz eseri dinleyici ile buluşacak.

Bu hafta Avusturyalı şef Thomas Rösner’in yönettiği İDSO, klarnette solist Nicolas Baldeyrou’ya eşlik edecek.

“Sanata Evet” yaklaşımıyla DenizBank’ın 18 yıldır desteklediği, İDSO (İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası) DenizBank Konserleri,gelenekselleşen Cuma konserleri ile İstanbul’un kültür hayatına damga vurmaya devam ediyor. İDSO 31 Mart’taki konserinde; unutulmaz 3 bestecinin hafızalara kazınan 3 eserine yer veriyor. Bu hafta Avusturyalı şef Thomas Rösner’in yönettiği İDSO, klarnette solist Nicolas Baldeyrou’ya eşlik edecek.

İDSO DenizBank Konserleri kapsamında bu hafta, müziğine farklıilham kaynaklarıyla yön veren besteciler ağırlanıyor. Orkestranın repertuvarı; Mendelssohn’un bir efsaneden yola çıkarak bestelediği Güzel MelusineÜvertürü, Weber’in bir dostundan ilham alarak bestelediği Klarnet Konçertosu, Rimski-Korsakov’un ise Binbir Gece Masalları’ndanilham alarak bestelediği Şehrazad senfonik süitinden oluşuyor.

AKM Tiyatro Salonu’ndaki konserin başlama saati 20.30. 

Biletler biletinial.com ve AKM gişelerinden temin edilebilir.  

31 Mart Konseri 

Yer: AKM Tiyatro Salonu 

Saat: 20.30

Şef: Thomas Rösner

Solist:Nicolas Baldeyrou

Program: 

FelixMendelssohn, Güzel MelusineÜvertürü 

Carl Maria vonWeber, Klarnet Konçertosu No:2

NikolayRimski-Korsakov, Şehrazad


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın