Türk Plastik ve Ambalaj sektörlerinin en önemli üretim merkezlerinden İzmir, 6-9 Mart tarihleri arasında düzenlenen Pack Fair Türkiye – Ambalajlama ve Paketleme Fuarı ile önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.

Ege Plastik Sanayicileri Derneği’nin (EGEPLASDER) de kurumsal destekçisi olduğu fuarda, sektör temsilcisi firmaların sahipleri ile ara işgücü olarak sektöre katılmayı hedefleyen gençler bir araya geldi.

Sektörde yaşanan ara işgücü eksikliğini her fırsatta dile getirdiklerini vurgulayan EGEPLASDER Yönetim Kurulu Başkanı Şener Gençer, “Lisede ve üniversitede polimer ve plastik üzerine eğitim gören tüm gençlerimizi istihdam etmeye hazırız. Firmalarımıza çok sayıda genç mühendis başvuruyor. Ancak bu kadar çok sayıda mühendisin olmasının yanlışlığı bir yana onları istihdam edecek firmalarımız da yok. Ancak kalıp çekecek, enjeksiyon yapacak, şişirme yapacak, hammadde işleyecek genç işgücüne çok ihtiyacımız var. Bu gençlerimize ödediğimiz ücretler, mühendislere ödenen maaşların da üzerinde. Yetişmiş gençlerimiz bir yerlere gitmesinler diye adeta gözlerinin içine bakar olduk” dedi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın