TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen 5. Birleşmiş Milletler (BM) En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı’na katıldı. Prof. Dr. Mandal, “En Az Gelişmiş Ülkelerin Sürdürülebilir Kalkınması İçin Bilim, Teknoloji ve Yeniliğin Gücünden Yararlanmak” başlıklı yüksek düzeyli yuvarlak masa toplantısında yönlendirici tartışmacı olarak; “Teknoloji Transferi ve STI Kapasitesinin Geliştirilmesi İçin Yenilikçi Ortaklıklar” toplantısında ise panelist olarak yer aldı.
Prof. Dr. Mandal, yönlendirici tartışmacı olarak yer aldığı “En Az Gelişmiş Ülkelerin Sürdürülebilir Kalkınması için Bilim, Teknoloji ve Yeniliğin Gücünden Yararlanmak” başlıklı yüksek düzeyli yuvarlak masa toplantısında, daha sürdürülebilir bir gelecek için En Az Gelişmiş Ülkelerin (EAGÜ) geliştirilmesinde genç insan kaynağının ve bunların becerilerinin artırılmasının kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti. Prof. Dr. Mandal, “Bu kapsamda TÜBİTAK olarak ev sahipliğini yaptığımız başta BM Teknoloji Bankası olmak üzere farklı kurumlarla iş birlikleri gerçekleştirerek ortaya çıkardığımız projeler hakkında konuştuk. EAGÜ’lerin sürdürülebilir gelişimleri için bu ülkelerin genç insan kaynaklarını yetiştirmeye yönelik ortaklaşa çalışmaların devam etmesini önemsiyoruz” diye konuştu.
EAGÜ’lerin gelişmesi, yenilikçi ortaklıklar ve farklı sektörlerden paydaşlarla mümkün
Prof. Dr. Mandal, BM 5. En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı’nın ikinci gününde Birleşmiş Milletler En Az Gelişmiş Ülkeler İçin Teknoloji Bankası (United Nations Technology Bank for the Least Developed Countries- UNTBLDC) tarafından düzenlenen “Teknoloji Transferi ve STI Kapasitesinin Geliştirilmesi için Yenilikçi Ortaklıklar” toplantısında” panelist olarak yer aldı.
ICGEB Direktörü Dr. Lawrence BANKS ve TWAS – The World Academy of Sciences Direktörü Prof. Dr. Romain Murenzi ile birlikte araştırma ve teknoloji transferinin güçlendirilmesi ile ilgili görüşlerini paylaştıklarını ifade eden Prof. Dr. Mandal, “TÜBİTAK’ın iş birliklerine ve projelerine atıfta bulunarak EAGÜ’lerin verimli teknoloji transferi ve STI kapasitelerinin geliştirilmesi için yenilikçi ortaklıkların önemini vurguladık. Bu kapsamda TÜBİTAK olarak başta BM Teknoloji Bankası (UNTBLDC) olmak üzere farklı kurumlarla iş birliklerimiz ve ortak projelerimiz hakkında bilgi verdik. EAGÜ’lerin gelişmesinde en önemli hususlardan biri olan verimli teknoloji transferinin ve kapasite gelişiminin ancak yenilikçi ortaklıklar ve farklı sektörlerden paydaşlarla mümkün olacağına inanıyoruz” dedi.
Mandal, temasları kapsamında Uluslararası Genetik Mühendisliği ve Biyoteknoloji Merkezi (ICGEB) Direktörü Dr. Lawrence Banks ve UNTBLDC Direktörü Dr. Taffare Tesfachew ile bir araya gelerek ülkemizde kurulacak ICGEB RRC Bölgesel Araştırma Merkezi kapsamında iş birliklerini de değerlendirdi.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.