8 Mart 2023 tarihli Resmî Gazetede yayımlanan 6908 sayılı Karar ile Gaziantep İlinde yapılacak olan selülozik elyaf üretim tesisi yatırımına proje bazlı devlet yardımı destekleri açıklandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeye göre bu kararın amacı, “Karafiber Elyaf Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından Gaziantep İlinde yapılacak olan selülozik elyaf üretim tesisi, 20/8/2016 tarihli ve 6745 sayılı Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi ile Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanunun 80 inci maddesi uyarınca 17/10/2016 tarihli ve 2016/9495 sayılı bakanlar kurul kararıyla yürürlüğe konulan Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı verilmesine ilişkin kararda belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde desteklenmesidir” diye açıklandı.

Gaziantep’te gerçekleştirilecek selülozik elyaf üretim yatırımıyla 25’i nitelikli, bin kişinin istihdamı öngörülüyor. Yatırım başlangıç tarihinden itibaren 8 yıl içinde gerçekleştirilecek. Yatırımın öngörülen sürede gerçekleştirilememesi halinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bu sürenin yarısı kadar ek sürebilecek.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın