2025 yılında cirosunu 2 milyar TL’ye çıkarmayı hedeflediklerini belirten Yanmar Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Erdoğan Shoshi, cirolarının %90’ının yurtdışı pazarından gelmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Tarım ekipmanları ihracatında ise hedefin Avrupa ve Asya pazarı olduğunu açıkladı.

2022-2023 mali yılına 900 Milyon TL ciro hedefi ile başladıklarını sözlerine ekleyen Mustafa Kemal Erdoğan Shoshi, “2025 yılında Yanmar Turkey’i üretim, lojistik ve mühendislik alanında bir merkez haline getirirken, ciromuzu da 2 milyar TL’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Şu an ciromuzun %50’sini ihracatlarımız oluşturuyor. Önümüzdeki yıllarda ciromuzun %10’unun iç pazar, %90’ının da yurtdışı pazarından gelmesi için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Böylelikle ülkemizin ekonomik kalkınmasına daha fazla katkıda bulunmak istiyoruz.

Yanmar Turkey olarak Tarım iş kolunda Japonya, Tayland, Vietnam, Filipin gibi ülkelerin bu yıl ihracat rakamlarına önemli bir katkı sağladığını belirten Mustafa Kemal Erdoğan Shoshi, “Bu ülkeler dışında önümüzdeki dönemde Avrupa ve diğer Asya ülkelerine yapılan ihracatımızı da geliştirmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın