‘İyi Bak Dünyana’ Hareketinin öncüsü olan ve dünyanın sanat ve tasarımla daha iyi bir yer olacağını her fırsatta vurgulayan Kale Tasarım ve Sanat Merkezi (KTSM), İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteğiyle hayata geçirdiği “YENİŞİM: Yaratıcı Endüstrilerde İş Modeli Geliştirme Projesi”ni tamamladı.
Dünyanın sanat ve tasarımla daha iyi bir yer olacağına inanan ve bu vizyonla sürdürülebilir yatırımlara imza atan Kale Grubu, disiplinlerarası paylaşımlara imkân veren üretim ve buluşma platformu olan Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’nde (KTSM), cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerliyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda çalışan İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğini ikinci kez alan KTSM, 2022 yılında da sürdürülebilir yaşam odaklı birçok projeye ve etkinliğe ev sahipliği yaptı.
Kasım 2021 yılında başlayan YENİŞİM: Yaratıcı Endüstrilerde İş Modeli Geliştirme Projesi kapsamında; İstanbul’da yaratıcı endüstriler ekosisteminin iş modeli üretme kapasitesi geliştirilerek eğitim-atölye-kuluçka modeliyle sektörün ilerlemesine katkıda bulunuldu.
Program kapsamında KTSM’de;
- Yaratıcı Endüstrilerde Yeni Meslekler ve İş Modelleri: İstanbul özelinde bir Araştırma başlıklı araştırma çalışması ve dijital rapor,
- Yaratıcı Endüstrilerde İş Modeli Geliştirme Projesi Eğitimler ve Atölyeler,
- Kuluçka Programıyla 2 projeye destek,
- 8 adet KaleTALKS etkinliği,
- Konuk Sanatçı Programı
- In Transit Arada Sergisi
- Kütüphanenin, arama motoru ve Topluluk araçları modüllerinin geliştirilmesi ve entegrasyonu,
- Uluslararası yaratıcı sektörler yayın veri tabanlarına erişim,
- Entegre kütüphane üyelik sisteminin kurulması
Kale Tasarım ve Sanat Merkezi hakkında
Kale Tasarım ve Sanat Merkezi, disiplinler arası bir üretim ve buluşma platformu. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları önceliklerinden sorumlu üretim ve tüketimi odağına alan KTSM, İyi Bak Dünyana hareketinin de öncüsü.
Sosyal fayda üreten fikirlerin savunuculuğunu yapan KTSM’nin her katı, farklı bir üretim ve öğrenme alanını içerecek şekilde tasarlandı. Tasarım ve sanat çalıştaylarının yanı sıra konuşma ve sunumların da düzenlendiği merkezde, seramik fırınının da bulunduğu seramik üretim alanı; giriş katında özgün, özgür ve öze değen üretimlerin paylaşılacağı bir sergi alanı; tasarım ve sanat ağırlıklı 1.500’den fazla kitaptan oluşan bir kütüphane ile herkesin kullanımına açık bir üç boyutlu yazıcıyla farklı üretim malzemelerinin bulunduğu bir atölye yer alıyor.
Sadece sanat ve tasarımda değil, yaşamın her alanında sürdürülebilirliğe inanan Kale Grubu, KTSM içerisinde özel bir mekâna da yer ayırdı: Roots Studio Cafe. Yerli üreticiyi destekleyen, ‘sıfır atık’ felsefesiyle yola çıkılan kafede, yemek tasarımı konusunda zihin açıcı uzun masa sohbetler yapılıyor.
Kale Tasarım ve Sanat Merkezi ayrıca Kale Grubu’nun kurucusu İbrahim Bodur’un anılarına, eşyalarına, deneyimlerine de ev sahipliği yapıyor.
KALE TASARIM VE SANAT MERKEZİ
Adres: Azapkapı Mahallesi, Hediye Sok. No:6, 34421 Beyoğlu/İstanbul
Web Sitesi: kaletasarimsanatmerkezi.org
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.