Kışın güvenli sürüş için OSRAM’dan pratik çözümler

Kış mevsiminin zorlayıcı koşullarını minimuma indiren ürünler geliştiren ams OSRAM, sürüş güvenliği için hava sıcaklığının gündüz 7 derecenin altına düştüğü şartlarda kış lastiği kullanmaya özen gösterilmesi gerektiğini vurguluyor. Araç takip mesafesinin de karlı zeminde ve yağışlı havalarda 4 kat artırılmasına dikkat çeken ams OSRAM, aracın kaymaması için fren ve gaz pedalının sert kullanımından ve ani direksiyon hareketlerinden kaçınılmasını öneriyor.   

Kış aylarında yağışların neden olduğu su birikintileri, görüş mesafesinin düşmesi, buzlanma ve yolların kayganlaşması nedeniyle sürüş güvenliği konusunda çeşitli riskler ortaya çıkıyor. Bu noktada sürücüler tarafından en çok dikkat edilmesi gereken konuların başında, hava koşullarına uygun lastik tercihi ön plana çıkıyor.  Lastiklerin kalitesi, mevsim ve yağışa uygunluğu, olası kaza riskini büyük oranda azaltıyor. Zorlu kış şartlarına yönelik tasarımlarıyla sürücülere destek olan ams OSRAM, inovatif ve akıllı yaklaşımlarla sürücülerin her zaman yanında olurken çözümleriyle yolculukları konforlu hale getiriyor. Kış şartlarında daha sık karşılaşılan yolda akü bitmesi ve lastiğin inmesi gibi problemlerle karşı karşıya kalan sürücüler için de çözümler geliştiren ams OSRAM, TYREinflate 2000 tasarımıyla tam inik bir lastiğin 2 dakikada içerisinde şişirilmesini sağlıyor.

Doğru lastik basıncı hayati önem taşıyor

Bilinenin aksine kış lastikleri yalnızca karlı ve buzlu yol koşullarında kullanılmak üzere değil, sıcaklığın 7 derecenin altına düştüğü değişken hava ve yol koşullarında aracın dengeli ve güvenli hareket etmesini sağlamak için tasarlanıyor. Bununla birlikte soğuk havalarda yola çıkmadan önce lastiklerin havasının belirlenen oranlarda olması hayati önem taşıyor. Bu noktada devreye giren OSRAM TYREinflate ürün ailesi, kolay ve doğru basınç okuma özelliğiyle sürücülere etkili çözümler sunuyor. Arkadan aydınlatmalı dijital ekrana sahip modelleriyle hızlı bir lastik şişirici ürün ailesi olan OSRAM TYREinflate, lastiklerin doğru bir şekilde şişirilmesi ve gereken basıncı elde etmek için otomatik durdurma özelliği de içeriyor. Kurulumu kolay olan tasarım, karanlıkta ve acil durumlarda kullanım özellikleriyle yolda olabilecek her şeye hazırlıklı tutuyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın