Son dönemlerde özellikle gıda ürünlerinde sürekli fiyatların merdiven altı fırsatçılarını iş başına geçirdiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Pandemi sonrası tüm dünyada ve ülkemizde derinden hissedilen enflasyonla birlikte artan ürün fiyatları merdiven altı fırsatçılarını iş başına geçirdi. Bu dönemde tarihi geçmeye yakın, bozulmaya yüz tutmuş olan bazı ürünler yeni ürün gibi raflara yerleştirilip indirimli satılıyor. Vatandaşın uygun fiyatlı ürünlere yönelmesi özellikle gıda ürünlerinde sahte, hileli, kalitesiz ve tağşiş ürünlerin artmasına neden olurken sahtekârların da ekmeğine yağ sürüyor. Özenli ve kalabalık sofraların kurulduğu yılbaşında artan alışverişlerle birlikte fırsatçılar harekete geçip kalitesiz, tarihi geçmiş ve merdiven altı ürünleri piyasaya daha çok sürüyor” dedi.

-“İŞLENMİŞ ET, SÜT ÜRÜNLERİ VE KURUYEMİŞTE KALİTE ÖNEMLİ”

Bu yılbaşında vatandaşların merdiven altı üretime karşı her zamankinden daha dikkatli olması gerektiğini söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “2023’e sayılı günler kala yılbaşı kutlamalarının vazgeçilmezi olan şarküteri ürünleri, kuruyemiş, pasta, tatlı, çikolata, şekerleme, cips vb. gibi ürünlerin alışverişi şimdiden başladı. Ancak bu yıl geçtiğimiz yıllara göre artan ürün fiyatlarıyla birlikte merdiven altı üretim korkunç boyutlara ulaşmış durumda. Özellikle kg fiyatı yüksek olan işlenmiş et ürünlerinde, süt ve süt ürünlerinde, kuru yemişlerde tarihi geçmiş ya da bozulmaya yüz tutmuş ürünler indirim adı altında satışa sunuluyor. Bu ürünlerin maliyeti göz önünde bulundurulduğunda fiyatı aşağı yukarı kendini belli eder. Vatandaşlarımız bu yılbaşında daha ucuza alışveriş yapayım derken merdiven altına yönelip sağlığından olmamalı” diye konuştu.

-“ESNAF KENDİ YEMEDİĞİ ÜRÜNÜ MÜŞTERİSİNE YEDİRMEZ”

Bu yılbaşında kaliteli ve güvenilir alışverişin adresinin mahalle esnafı olduğunu hatırlatan Palandöken, “Yılbaşı alışverişi yapılırken vatandaşlarımız sağlığını düşünmeli ve sırf ucuz diye bilinmedik yerlerden alışveriş yapmamalı. Onun yerine imalat, temizlik ve hijyen belgesi olan mahalle esnafımız tercih edilmeli. Sebze meyveler manavdan, kuruyemişler kuruyemişçiden, şarküteri ürünleri kasaptan, pasta ve tatlılar pastaneci esnafından, hediyelik ürünler zücaciyeden, çiçekler çiçekçiden alınmalı. Esnafımızın kendi yemediği ürünü müşterisine satmayacağı unutulmamalı. Vatandaşlarımız gıda ürünleriyle ilgili şüpheli durumları yetkililere bildirmekten çekinmemeli” şeklinde konuştu. 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın