Bien ana sponsorluğunda, İDEALİST İç Mimarlık Derneği tarafından organize edilen söyleşi serisi ‘aydabir’in sekizinci çekimi ‘Kesişmeler’ tamamlandı. İDEALİST İç Mimarlık Derneği dernek üyesi ve Zoom TPU Kurucu Ortak Levent Çırpıcı’nın moderatör olarak yer aldığı etkinlik, ‘kesişmeler’ temasıyla gerçekleşti. Söyleşide Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ece Ceylan Baba ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serhan Ada konuşmacı olarak yer aldı.

İDEALİST İç Mimarlık Derneği ve Bien iş birliğiyle hayata geçirilen güncel, sosyal ve ilham veren sohbetler serisi ‘aydabir’in sekizinci söyleşisi; ‘Kesişmeler’ başlığı altında, ünlü mimar ve akademisyenlerin katılımıyla düzenlendi. İDEALİST İç Mimarlık Derneği dernek üyesi ve Zoom TPU Kurucu Ortak Levent Çırpıcı moderatörlüğünde, 19 Aralık Pazartesi günü düzenlenen buluşmada, mimarlık, tasarım, günümüzün dönüşen mekanları ve kültürel yaklaşım üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirildi. Söyleşide Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ece Ceylan Baba ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serhan Ada ile günümüz dünyasına ışık tutan keyifli bir sohbet ortamı oluştu.

Söyleşide; yaşanan covid salgınının hayatımızda oluşturduğu değişimler, ardından yaşanan ekonomik kriz, savaşlar ve birçok kesişmenin izdüşümleri üzerine değerlendirmeler yapıldı. Bu değişimlerin kültür, insan ve insanlığın üzerindeki etkileri konuşmacılar tarafından farklı açılarla değerlendirildi.  Katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile söyleşi sona erdi. 

Prof. Dr. Ece Ceylan Baba Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanıdır. Akademik alanda mimari ütopyalar ve distopyalar, yüksek yapılaşma, küreselleşme, kullanıcı katılımı, çevre ve kentli psikolojisi, konut tipolojileri ve loft kavramı konularında çalışmakta; inceleme, araştırma ve yayınlarını bu alanlara yönelik olarak sürdürmektedir. Yazarın; “İdeal Kent Arayışında Mimari Ütopyalar”, “Tasarım Demokrasisi ve İstanbul” ile “Loft: Modernizmden Postmodernizme Geçiş Sürecinde Loft Mimarisi ve İstanbul’daki Yansımaları” adlı üç kitabı bulunmaktadır.

Doç. Dr. Serhan Ada, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi, Kültür Politikaları ve Yönetimi Araştırma Merkezi Müdürü ve Kültür Politikası ve Kültürel Diplomasi UNESCO Kürsüsü Başkanıdır. ABD’den İtalya’ya, İspanya’dan Lübnan’a çeşitli ülkelerdeki üniversitelerde dersler ve seminerler verdi. Ada, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Kültürel İfadelerin Çeşitliliği Komisyonu Başkanlığı (2014- 2018) yaptı ve son olarak UNESCO Venedik Bölge Ofisi Bilim Kurulu üyeliğine atandı. Ada, 2009- 2014 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Danışmanı idi ve 2012 yılından bu yana İzmir Akdeniz Akademisi Kültür ve Sanat Koordinatörlüğü’nü yapmaktadır.
 

Levent Çırpıcı 1989’da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Utarit İzgi ve Hasan Mingü’nün ofislerinde çalıştı. 1994’te Atilla Kuzu ile ZOOM/TPU’yu kurdu. ZOOM/TPU bünyesindeki mimarlık çalışmalarının yanı sıra Çırpıcı, eşzamanlı olarak İstinye Üniversitesi’nde mimari proje stüdyo yürütücülüğünü sürdürmektedir.

‘aydabir’ söyleşi serisinin tüm videoları,   İDEALİST İç Mimarlık Derneği YouTube kanalında izleyenlerle buluşuyor.  


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın