Sinema dünyasının en komik adamlarından Cem Yılmaz, dijital platformda büyük beğeni toplayan dizisi “Erşan Kuneri”nin senaryolarını iki kitapta topladı. İnkılâp Kitabevi imzasıyla okurlarının karşısına çıkan “Erşan Kuneri”, tadı damakta bırakacak bir okuma vadediyor.

Yıllardır sinemanın güldüren yüzü olarak başarılı yapımlara imza atmasının yanı sıra senaryolarını da okurlarıyla paylaşan Cem Yılmaz, bu kez “Erşan Kuneri” meraklılarıyla buluşuyor. Dijital platformda seyircinin yoğun ilgisini kazanan “Erşan Kuneri”nin senaryoları, iki kitap hâlinde okurlarıyla buluşuyor.

İlk bölümünde Erşan ve arkadaşlarının yaşadığı dramın, ikinci bölümünde ise çektikleri filmlerin yer aldığı “Erşan Kuneri”, Cem Yılmaz’ın uzun yıllar önce kurguladığı bir dünyadan çıkıp geliyor. 1981 yılında karşılaştığımız Erşan’ın, iki yılda başına gelenleri anlatan seride, aslında 1969’dan sonra neler olduğu bilinse de Cem Yılmaz’ın büyülü dünyası, okurlarını da zamanda heyecanlı bir yolculuğa çıkarıyor.

Hayalperest dünyasıyla önce seyircisini etkileyen “Erşan Kuneri”, İnkılâp Kitabevi imzasıyla da filmin iç yapısını gözler önüne seriyor. Serinin sekiz bölümünün yer aldığı senaryolardan oluşan iki ciltlik kitap, günlük hayatın yorgunluğundan uzaklaştıracak bir anlatı hazzı yaşatıyor.

Cem Yılmaz’ın Önsözü

2002 yılında G.O.R.A. dünyasını kurarken hayatımıza girdi Erşan. Eğer tevkif edilmeseydi ne filmler yapacaktı kim bilir diye duymuş ve sonra ondan haber alamamıştık. Yıllar sonra zamanda yolculuk yaptığımız bir başka öyküde onu 1969’da DJ’lik yaparken gördük. Ben bu hayalperest adamı çok sevdiğim için başından beri ona ait hikâyeleri hep kenara atardım. Acaba ne yer ne içer diye düşünürdüm. Bir de yaptığı filmler… Acaba nasıl filmlerdi? Bu seride Erşan’ı 1981 yılında yakalayıp, sonraki iki yıl boyunca neler yaptığını göreceğiz. Belki bir gün 69’dan sonra neler olduğunu görürüz. E tabii bütün Erşan hayranları, 69’dan sonra ne olduğunu bilir ama ben şaşırtmaya çalışacağım.

Elinizdeki metinler Erşan Kuneri çekim senaryolarıdır. Yakıştırdığım format şuydu: İlk bölüm Erşan ve arkadaşları draması, ikinci bölümler ise çektikleri filmler. Bu formatta 8 bölümden oluşan zaman atlamalı iki seneyi yazmış oldum. Bir bölüm, “Blue Box”, uzun montajlı olduğundan film sayısını 7’ye düşürdüm. Bundan sonraki planım Erşan’ı 1985’e kadar getirip sonra 69’a dönmek. İstenirse tabii. Zorla değil. Senaryolar edebî metin sayılmamalı, daha çok bir filmin teknik bir malzemesi olarak görülmeli. Okuma zevkinize hitap etmesi dileğiyle.

Kitap Hakkında

“Bu kitapta Erşan Kuneri serisinin çekim senaryoları bir araya geliyor. Yakıştırdığım format şuydu: İlk bölüm Erşan ve arkadaşları draması, ikinci bölümler ise çektikleri filmler. Bu formatta 8 bölümden oluşan zaman atlamalı iki seneyi yazmış oldum.”

Künye

Yayın Direktörü: Mehmet Bozkurt

Editör: Gökçe Şenoğlu

Fotoğraflar: Yiğit Eken

Kapak Tasarım: Şenol Alanbay

Sayfa Tasarım: Şenol Alanbay


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın