İnkılâp Kitabevi, 39’uncusu düzenlenen Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda okurlarını ve yazarlarını imza günleri ve söyleşi etkinliklerinde bir araya getirdi. Fuarın son iki günü yoğun bir katılımla gerçekleşirken, sinemanın yanı sıra yayın dünyasında da ilgiyle takip edilen Cem Yılmaz, Buğra Gülsoy gibi ünlü isimler son kitaplarını okurları için imzaladı.
96 yıllık yayıncılık hayatında farklı kategorilerde sayısız kitabın yayımlanmasına katkıda bulunan İnkılâp Kitabevi, 3-11 Aralık tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde yer aldı. Geçtiğimiz hafta olduğu gibi 10- 11 Aralık tarihlerinde de imza etkinlikleri düzenlenirken, çok sayıda yazar ve okur ağırlandı. Ayrıca fuarın son günü düzenlenen “İyilik ve Kötülük Olarak Edebiyat” başlıklı söyleşide de Barış İnce ve Gülşen İşeri konuşmacı olarak bulundu.
“Yazdıklarınızı Kimlerle Paylaştığınızı Görmek Çok Güzel”
Çok sevilen filmlerinin senaryolarını kitaplaştıran ve son olarak “Erşan Kuneri” metinleriyle 11 Aralık’ta kitap fuarında okurlarıyla buluşan ünlü komedyen Cem Yılmaz, “Senaryolarımı yayımladığım İnkılâp Kitabevi, fuarlarda beni seyircimle ve okurumla buluşturuyor. Burada insanın kiminle muhattap olduğunu görüyorsunuz ve yazdıklarınızı kimlerle paylaştığınızı göz göze yaşamak çok güzel. Bir kitapsever olarak fuarda çok vakit geçiremesem de gelen misafirlere fuar nasıl, neler oluyor diye soruyorum. Bu güzel ortamı sağladıkları için İnkılâp Kitabevi’ne ve emek verenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“Okurlarla Buluşmak İçin Fuar, Çok Güzel Bir Ortam Yaratıyor”
Son kitabı “Luna” ile okurlarının karşısına çıkan başarılı oyuncu Buğra Gülsoy da “Okurlarla buluşmak için fuar, çok güzel bir ortam yaratıyor. Okurların seveceğini düşündüğüm kitabım Luna ise distopik bir evren yaratan ama aslında gerçeklerden çok da uzak olmayan bir evreni anlatıyor.” derken, yoğun katılımlı bir etkinliğe imza attı.
10 Aralık Cumartesi günü Başak Sayan, Cem Arslan, Pelin Batu, Serhan Kurşun, Aylin Algun, Halil İbrahim Özcan, Orhan Bahtiyar ve Nihat Sırdar okurlarıyla bir araya gelerek kitaplarını imzaladı.
“Okurlarla Buluşmak Kitabı Yazdığınız Odada Yalnız Olmadığınızı Anlatıyor”
İnkılâp Kitabevi tarafından yayımlanan çok sayıda kitabını imzalayan Başak Sayan, her zaman kitap fuarlarının çok özel olduğunu ifade ederken, “Pandemi sonrası ilk imzam. Bu atmosferi ve okurlarımla bu kadar yakın temasta olmayı çok özlemişim.” diye konuştu. İlk kitabı “Afili Kentin Alaylıları”na yoğun bir ilgiyle karşılaşan Cem Arslan, “Kitabınızı alıp gelen ve sizden imza isteyen insanlar görmek eşsiz bir duygu. Bir odada kitabı yazarken, acaba birilerine dokunabilecek miyiz derken şimdi gelenleri görünce o odada yalnız oturmadığımızı anlıyoruz.” dedi. Pek çok kitabıyla fuarda yer alan Pelin Batu da okurlarıyla yan yana gelmek için fuarın bir fırsat yarattığını belirtip, “Pandemi sonrası insanlarla bir araya gelmek çok iyi geldi. İnsanların sevgisini hissediyorsunuz ve onların ilgisini gördükçe daha çok yazma ve üretme arzusu duyuyorsunuz.” ifadelerini kullandı.
“Zor Koşullara Rağmen Fuarın Tıklım Tıklım Olması, Bizleri Heyecanlandırıyor”
“Garaz” isimli ilk kitabıyla okurlarıyla buluşan Serhan Kurşun, ilk imzası olduğu için de ayrıca heyecanlı olduğunu söylerken, “Toplum olarak böyle bir fuara ihtiyacımız olduğu herkesin gözlerinden okunuyor.” dedi. “Aslında Öyle Değil” isimli son kitabı da dahil çok sayıda kitabını imzalayan Aylin Algun, okurlarıyla bir araya gelmenin mutluluk verici olduğunu ifade ederken, “Daha fazla insanı görmek adına fuarları önemsiyorum.” diye konuştu. “Çankaya’nın Duvaksız Gelini Fikriye” ve ilk kez fuarda okurlarının karşısına çıkan “Ağlarsam Haberim Olsun” kitaplarını imzalayan Halil İbrahim Özcan, “İki yıl birbirimizle görüşemedik. Ülkenin ve hayatın ekonomik olarak durumu da belli. Ama ona rağmen fuarın tıklım tıklım olması, bizleri heyecanlandırıyor. Bu fuarın sürmesi için emek verenlere çok teşekkür ediyorum.” dedi.
“Pandemi Yüzünden Okur-Yazar Buluşmaları Özlendi”
“Jale İnan-Bir Bilim Kadınının Romanı”nın yanı sıra pek çok kitabıyla okurlarıyla buluşan Orhan Bahtiyar, “Çok kalabalık bir fuar. Ama asıl ilgiyi stantlardan alınan kitaplar belirliyor.” ifadelerini kullandı. Son kitabı “Babalar ve Oğullar” ile okurlarıyla buluşan ve saatler süren bir okur kalabalığıyla karşılaşan Nihat Sırdar, “Pandemi yüzünden insanlar bu buluşmaları özlemiş. Her şeyden önce fuara her geldiğimde, bu kadar insanın kitap okumasından dolayı umutlanıyorum. Bu umut benim çok hoşuma gidiyor.” diye konuştu.
Fuarın son günü olan 11 Aralık Pazar günü ise Naim Babüroğlu, Cem Davran, Zeynep Turan, Barış İnce, Fide Köksal, Özge Özberk, Demet Cengiz, Seda Diker, Cem Yılmaz ve Buğra Gülsoy’un okurlarıyla buluştuğu ve yoğun bir katılımla gerçekleşen imza etkinlikleri gerçekleşti.
“Zor Koşullarda Okurun Desteği Daha da Kıymetli”
Tarih kitaplarıyla sevilen yazar Naim Babüroğlu, fuara ilginin güzel olduğunu ifade ederken, “TÜYAP, kitap okuma konusunda ilginin arttırılması için önemli bir işlevsel görevi yerine getiriyor.” dedi. “Palyaço’nun Günlüğü” kitabıyla çok sevilen Cem Davran, kitaplara olan sevgiden söz ederken, “Uzakta olmasına rağmen koşarak gelen bir okur kitlesiyle karşılaşmak güzel.” ifadelerini kullandı. “2023 Karar” kitabıyla merakla beklenen bir yılın sorularını cevaplandıran ve yeni kitabının ilk imzasında okurlarıyla buluşan Zeynep Turan, “Hayatınız ne yöne giderse gitsin ne kadar teknolojik olursa olsun başucunuzdan kitabınızı eksik etmeyin.” diye konuştu. “Köksüzler” isimli son kitabını imzalayan Barış İnce, “Salgın sonrası okur kalabalığını görmek güzel. Yayıncılığın durumu ise kâğıt fiyatlarından dolayı zor. Bu konuda okurlar olarak da devlet olarak da biraz daha katkı koymaya ihtiyaç var. Yine de İnkılâp Kitabevi ile burada olmaktan mutluyum.” dedi.
“Okurların Gözlerindeki Işıltıyı Görmek Heyecan Verici”
Kaleme aldığı çocuk kitaplarıyla minik okurlarının beğenisini kazanan Özge Özberk, “İlk kez kitap fuarına katılıyorum. Okurlarla yüz yüze buluşmak ve onların heveslerini ve gözlerindeki ışıltıyı görmek beni inanılmaz heyecanlandırıyor.” derken, önümüzdeki yıl yeni kitaplarla okurlarla buluşma temennisinde bulundu.
“Üç Mevsim Tek Yaz” kitabını imzalayan Fide Köksal, Atina’dan fuar için geldiğini söyleyerek, “Burada İnkılâp Kitabevi’nin yazarı olarak bulunmak benim için çok büyük bir mutluluk. Umarım her yıl aynı heyecanla bir araya geliriz.” diye konuştu Çok sayıda kitabıyla fuarda okurlarıyla buluşan Demet Cengiz, iki yıl sonra fuara gelmenin yuvaya dönmek gibi olduğunu belirtip, “Burada genç okurları görmek umut verici. Okuyan insanı görmek, umudumuzun kaybolduğu yerlerde bize can suyu veriyor.” dedi. Kaleme aldığı pek çok kitabıyla okurlarının beğenisini kazanan Seda Diker, “TÜYAP bu yıl beni çok umutlandırdı. Her şartta kitaptan vazgeçmeyiş çok duygulandırıcı.” dedi.
Ayrıca 10-11 Aralık tarihlerinde okurlarıyla buluşan Zafer Algöz, Can Yılmaz ve Yılmaz Vural’ın yanı sıra Osman Pamukoğlu da yoğun bir ilgiyle karşılaştı.
“Yayıncılık Okurlar Var Olursa Ayakta Kalabilir”
“Ken Taç Dis” isimli son kitabı başta olmak üzere çok sayıda kitabını imzalayan Zafer Algöz, bütün fuarları takip etmeye çalıştığını belirtirken, “Fuara gelenler arasında genç kitlede bir artış var. Böyle bir artış görmek beni mutlu etti.” diye konuştu. Çok sayıda kitabıyla fuarda yer alan Can Yılmaz, iki yılın ardından çok verimli bir fuarı geride bıraktıklarını söyleyerek, “Tekrar fuara dönüş güzel. Aynı doluluk ve tempo umarım devam eder.” dedi. “İnadım İnat” kitabını imzalayan Yılmaz Vural ise “Fuarlarda farklı insanlar tanıyoruz. İlgi ve alakadan dolayı çok mutlu oluyoruz. Yayıncılık okurlar var olursa ayakta kalabilir. Bu yüzden kitap okunmasını rica ediyorum.” dedi.
“Okur Kitlesi, Geleceği Anlatması Bakımından Önemli”
Kaleme aldığı son kitapları “Debreli Hasan” ve “Geronimo” başta olmak üzere çok sayıda kitabıyla fuarda büyük bir okur topluluğunu ağırlayan Osman Pamukoğlu, Türkiye genelinde okur kitlesinin 14-22 yaş aralığında olduğunu söylerken, bunun da geleceği ifade etmesi bakımından önemli olduğunu belirtti.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.