Bybit Global ekibi tarafından hazırlanan değerlendirmede piyasaları etkileyen kararlar, kripto para piyasaları ve sektör gelişmeleri yer alıyor.

Piyasa, Salı günü Kasım ayı TÜFE verilerini ve Çarşamba günü Federal Rezerv’in kararını beklerken, ABD hisse senetleri, beklenenden düşük enflasyon okuması beklentisiyle bir gecede toparlandı. Kripto para piyasasında Bitcoin ve Ethereum sırasıyla 17 bin dolar ve 1,2 bin dolar destek seviyelerine tutunuyor. Bununla birlikte TreasureDAO’nun yönetişim tokeni MAGIC, borsa listesindeki yükseliş haberlerinin ve ekosistem oyunu The Beacon’un popülaritesinin ardından, yazı yazıldığı sırada 24 saatlik dilimde %7,9’luk bir artışla daha geniş pazardan daha iyi performans gösterdi.

TreasureDAO, özellikle metaverse projeleri için oluşturulmuş, Arbitrum’da merkezi olmayan bir NFT ekosistemidir. MAGIC, piyasa işlemleri için tek tokendir ve Treasure şemsiyesi altında bağlanan tüm metaverseler ağı için rezerv token görevi görür.

MAGIC’teki fiyat artışının nedenleri esas olarak üç yönlüdür. İlk olarak Bybit ve Binance dahil olmak üzere büyük borsalarda listelenmek, token fiyatında ani bir artış sağladı. Borsa listeleri genellikle yatırımcılara güven verir, çünkü borsalar bir tokeni listelemeden önce zorlu bir durum tespiti sürecinden geçer. İkincisi, Treasure’da yeni bir blok zinciri oyunu olan The Beacon, hafta boyunca ilgi topladı ve ekosistemin haftalık aktif kullanıcı sayısını rekor bir seviyeye çıkardı. Yerel NFT pazarı olan Trove ve yerel token borsası MagicSwap, The Beacon’un sosyal medyada yükselişe geçmesinden sonra da belirgin bir büyüme gördü. Trove ve MagicSwap’teki alım satım faaliyetlerindeki artış, yerel tokene sahip olmak için talep yarattığı için MAGIC’in token fiyatlarına pozitif etki eder. Son olarak, The Beacon’ın yükselişi, yatırımcıların yerel tokenini çıkarması planlanan önde gelen iyimser toparlama olan Arbitrum’a olan ilgisinin artmasından kaynaklanıyor olabilir. Arbitrum’un airdrop’larının beklentisi, ekosistemdeki birçok projenin büyümesini teşvik etti. GMX’in yükselişi böyle bir örnektir.

8 Aralık 2022’de Bybit, StarkWare’in Layer 2 ölçeklenebilirlik motoru StarkEx tarafından desteklenen izinsiz ve gözetimsiz bir DEX olan ApeX Pro ile entegrasyonunu resmi olarak duyurdu. Sistem, bir sipariş defteri modeli üzerinde çalışır ve sürekli takas piyasasına sınırsız erişim sağlar. Entegrasyonun bir parçası olarak ApeX Pro, kullanıcıların Bybit’ten ApeX Pro’ya para yatırarak havuzdan ödül talep edebilecekleri 50 milyon dolarlık bir BANA kampanyası başlattı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın