Yolda ya da park halinde aracınızın başına gelebilecek kazalardan korunmanıza olanak tanıyan kasko sigortaları, aracınızın güvenliğini sağlar. Birçok avantajlı teminat sunan kasko türleri arasında ihtiyaçlarınıza uygun bir alternatif bulmanız mümkündür. Uygun fiyatlı bir alternatif arayan araç sahipleri, dar kasko olarak da bilinen mini kaskoyu tercih eder.

Mini kasko, standart kasko paketlerinde bulunan ana teminatların bir kısmının yer aldığı poliçe türüdür. Kişilerin yalnızca ihtiyaç duydukları teminatları poliçeye eklettiği kasko sigortası da mini kasko olarak düşünülebilir. Standart kasko paketlerine göre daha az teminat içermesi dolayısıyla fiyat açısından da ekonomik olur.

Mini Kaskonun Teminatları Nelerdir?

Mini kaskonun teminatları, araç sahibinin isteklerine göre şekillendirilebilir. Ancak sigorta şirketleri genellikle benzer teminatlarla bir mini kasko poliçesi oluşturur. Mini kaskoda bulunan teminatlar ise şunlardır:

  • Aracın veya aracın parçalarının bir ya da birkaçının çalınması
  • Sürüş ya da park esnasında meydana gelen çarpışmalar
  • Sürücünün herhangi bir etkisi olmadan aracın yanması
  • Üçüncü kişiler tarafından araca hasar verilmesi
  • Kazalar sonucu ortaya çıkan maddi zararlar

Bu önemli teminatları araç sahiplerine sunan mini kasko, aracın uygun fiyatlı bir şekilde koruma altına alınmasını sağlar. Dilerseniz bu teminatların arasından seçim yaparak kendinize göre bir poliçe oluşturabilirsiniz. Bütün ana teminatlar dar kaskoda yer almadığından bunların bedelini de ödemek zorunda kalmazsınız. Bunlara ek olarak eğer sigorta yaptıracağınız araç hasarsız ise hasarsızlık indiriminden de faydalanarak primlerinizi düşürme imkânı elde edebilirsiniz.

Mini Kaskonun Diğer Kasko Türlerinden Farkı Nedir?

Aracınız için kasko sigortası aldığınızda kara ya da demir yolunda, motorlu veya motorsuz tüm taşıtlarla yaptığınız kazaların neden olduğu hasarların neredeyse tamamına karşı güvence altında olursunuz. Yalnızca araç hareket halindeyken değil, aynı zamanda park halindeyken de yaşanan kazalar ya da başka kişiler veya faktörlerin yol açtığı zararlar da kasko sigortası poliçesine dahildir.

Standart bir kasko sigortası ile aracın yanması, çalınması, parçalarının çalınması veya hırsızlık teşebbüsüne maruz kalması, araca başkaları tarafından kasıtlı ya da kasıtsız verilen zararlar ve fiilî ehliyeti olmayan kişilerin neden olduğu hasarlar da sigorta şirketi tarafından karşılanır. Dar kasko paketlerinde ise bu ana teminatların biri veya birkaçı yer alır. Dolayısıyla kapsam açısından farkları bulunur. Ayrıca dilerseniz bu teminatların yanında dar kasko için ek teminatlar da alabilirsiniz. Başka bir deyişle standart kaskodan farklı olarak dar kaskoyu tercihleriniz doğrultusunda özelleştirebilirsiniz.

Mini Kaskonun Avantajları Nelerdir?

Mini kaskonun en önemli avantajı fiyat konusunda son derece uygun olmasıdır. Paket içeriğinin araç sahibi tarafından belirlenebilmesi sayesinde standart kaskoda bulunan tüm ana teminatların bedeli ödenmez. Böylece bütçe dostu bir seçenek olur. Dar kasko poliçesine de hasarsızlık indirimi uygulanabilmesi ile ödeyeceğiniz primler de düşer.

Dar kaskonun diğer bir avantajı da isteğinize göre ek teminatları poliçenize ekletebilmenizdir. Küçük hasarlar için mini onarım hizmeti ya da anahtar kaybı veya hırsızlık gibi durumlar için teminatlar alabilirsiniz. Bu sayede böyle durumlarla karşılaştığınızda sigorta şirketi masrafları üstlenir.

Dar kaskoda ayrıca poliçenize acil sağlık hizmeti de ekletebilirsiniz. Acil sağlık hizmetini poliçeye ekletmeniz durumunda günün her anında tıbbi danışmanlık alabilirsiniz. Bunun yanı sıra bu teminat ile yatarak tedavi ile hastane masrafları da sigorta şirketi tarafından karşılanır. Bu avantajlardan yararlanmak için sigortam.net üzerinden mini kasko teklifi alabilirsiniz.

Mini Kaskonun Dezavantajları Nelerdir?

Mini kaskonun dezavantajlarından ilki küçük hasarların karşılanmasına yönelik bir poliçe olmasıdır. Teminatların hem sayısı hem de kapsamı oldukça sınırlıdır. Maddi açıdan büyük kayıpların oluşacağı birçok durum için dar kasko teminatları güvence sağlamaz. Kişiselleştirme imkânı ve uygun fiyatlı olmasından dolayı bütçesi kısıtlı olanlar için idealdir.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın