İngiltere ve Avrupa’da KOBİ’lere, Türkiye pazarında ise yurt dışına açılan ve açılmak isteyen girişimlere hizmet veren finansal servis platformu wamo, 19 milyon dolar değerleme üzerinden 1,5 milyon dolar yatırım aldı. Re-Pie Portföy başta olmak üzere 8 melek yatırımcının katıldığı turda alınan yatırım ile wamo; ekibini yüzde 50 büyüterek yeni ürünlerle yeni pazarlara açılacak.

2021 yılının Ocak ayında Londra merkezli olarak kurulan; İngiltere ve Avrupa’da KOBİ’lerin finansal yönetim ve organizasyonu üstlenmenin yanında Türkiye’den yurt dışına açılan ve açılmak isteyen girişimlere hizmet sunan finansal servis platformu wamo, yatırım turunu tamamladı. Sağladığı dijital altyapıyla şirketlerin yurt dışı pazarlarda banka hesabı açmalarını kolaylaştıran ve kullanıcılarının her an her yerden ticaret yapabilmelerine olanak sağlayan platform, Re-Pie Portföy başta olmak üzere 8 melek yatırımcının katıldığı yatırım turunda 19 milyon dolar değerleme üzerinden 1,5 milyon dolar yatırım aldı. Aldığı bu yatırımla wamo; büyümenin yanı sıra ekibini genişletmeye, Güney Kıbrıs ve İtalya başta olmak üzere yeni pazarlara girmeye ve yeni ürünler geliştirmeye odaklanacak.

Küreselde iş yapmak isteyenlerin çözüm ortağı olacağız”

Kurdukları platform ve geliştirdikleri inovatif çözümlerle hızlı bir ivme yakaladıklarını ve Türkiye’deki kullanıcılara yurt dışı ticaretleri için gerekli olan banka hesabı açmak başta olmak üzere tüm finansal süreçlerin yönetimi konusunda hizmet sunduklarını ifade eden wamo’nun Kurucusu Yankı Önen, sözlerine şöyle devam etti: “2021 yılı Ocak’tan bu yana elde ettiğimiz büyük başarı bizleri gururlandırıyor. wamo olarak şu anda hali hazırda İngiltere, Avrupa Birliği, İsviçre ve Cebelitarık bölgelerinde 31 ülkeden 2 bin 500 KOBİ’ye hizmet veriyoruz. Global ekonomilerin içinde bulunduğu mevcut konjonktürde iyi bir değerlemeyle başarılı bir şekilde tamamladığımız yatırımla 2022 yılı sonuna kadar Türkiye dahil hesap sayımızı 4 bine taşımayı hedeflerken, KOBİ’lerin ticaretini kolaylaştıracak yeni ürünler hayata geçireceğiz. Şimdiye kadar üzerimizden 350 milyon Euro’luk ticaret geçti. 2022 yılı sonunda bu rakamı 500 milyon Euro’ya taşıyacağımızı, 2023 yılı için ise 1,5 milyar Euro’luk bir ticaret hacmine ulaşacağımızı öngörüyoruz. İstihdamımızı yüzde 50 artırmayı planlıyoruz. Ayrıca 2022’de Güney Kıbrıs ve İtalya’dan sonra 2023’te Portekiz başta olmak üzere Güney Avrupa’ya açılarak şirketlerin ticaretlerini farklı pazar koridorlarına taşımayı hedefliyoruz. Böylece Avrupa, İngiltere pazarlarında şirket sahibi olmak ve küreselde iş yapmak isteyen herkesin ortak çözüm ortağı olan bir finansal platform olarak konumlanmak istiyoruz.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın