İnternetin hayatın vazgeçilmez bir parçası olması ile birlikte, internetten satış ya da diğer bir adı ile E-ticaret işlemleri de her geçen gün artmaya başladı. Sokak başlarında, alışveriş merkezleri içerisinde bulunan fiziki satışı yapılan hemen her ürün, internet üzerinden de E-ticaret yoluyla satılabiliyor. E-ticaret üzerinden yapılan satışlar ile ürünler sadece bulunduğu lokasyonda değil, dünyanın çeşitli ülkelerinde de alıcı buluyor.

İnternetin hayatın vazgeçilmez bir parçası olması ile birlikte, internetten satış ya da diğer bir adı ile E-ticaret işlemleri de her geçen gün artmaya başladı. Sokak başlarında, alışveriş merkezleri içerisinde bulunan fiziki satışı yapılan hemen her ürün, internet üzerinden de E-ticaret yoluyla satılabiliyor. E-ticaret üzerinden yapılan satışlar ile ürünler sadece bulunduğu lokasyonda değil, dünyanın çeşitli ülkelerinde de alıcı buluyor.

Böylesine yaygın bir kullanımı olan E-ticaret, işletmelerin yeni pazar yeri olurken, aynı zamanda birçok kişinin de yeni gelir kapısı olmuş durumda.

E-ticarete nasıl başlayabilirim?

Ticarethanesini ya da işletmesini internet ortamına taşıyarak satışlarını artırmak isteyen firmaların yanı sıra, kendi işini kurmak isteyen birçok kişi de internetten ürün satışı yapmak için araştırmalar yapıyor. İnternetten ürün satmak isteyenlerin ilk yapacağı iş, hangi ürünü satacağına karar vermesidir. Ürünün piyasa araştırması yapılmalı, fiyat ve pazar analizi yapıldıktan sonra, E-ticaret satışına geçilebilir.

Satışını yapmaya karar verdiğiniz ürünü, çeşitlerine ya da ebatlarına göre stoklamalısınız. Müşteri talep ettiği takdirde temin edebilecek kadar deponuzda bu üründen bulundurmak durumundasınız.

Satış işlemine geçmeden önce, yasal yükümlülükleri yerine getirmeli ve vergi mükellefi olmalısınız. Unutmayın ki, satışını yaptığınız üründen dolayı, fatura kesmek ve vergi vermekle yükümlü olacaksınız.

İnternetten satışın ilk adımı internet sitesi

İnternetten satış yapmak için çeşitli platformları kullanabileceğiniz gibi, kendi internet sitenizi de açabilir, buradan satış gerçekleştirebilirsiniz. Kendi web sitenizi kurmak için öncelikli olarak bir alan adı (domain) satın almanız gerekiyor. Size özel verilen, kısa ve etkili bir domain ile oluşturacağınız web sitesi adınız, web sitenizin deposu niteliğinde olan hosting ve son olarak da güvenli ödeme yöntemi olan SSL sertifikası ile E-ticarete başlayabilirsiniz.

Dünya üzerinde milyonlarca E-ticaret sitesinin varlığını düşündüğünüz zaman, sizin sitenizin de burada görünürlüğünü ispatlaması gerekmektedir. Bu yüzden kullanacağınız internet alt yapısı, aldığınız hosting hizmeti gibi siteniz için hayati önem taşıyan konulara daha fazla ağırlık vermelisiniz.

Domain sizi dünya markası yapabilir

İnternet siteniz için kullanacağınız alan adınız (domain), internet sitenizin kimliği niteliğinde olacaktır. Bunun için domain aldığınız firmayı özenle seçmelisiniz. Aldığınız domainin mutlaka tescil edilmesi gerekiyor. Başarılı olmak isteyen işletmeler, markalarını korumak ve güçlendirmek için ulusal ve uluslar arası domain tescili yaptırmaktadır.

Domain yönetimi konusunda, 15 yıldan fazla tecrübeye sahip Atak Domain sayesinde, almak istediğiniz domain adresini sorgulayabilir ve en güvenli şekilde alabilirsiniz.  Dünyanın en büyük markalarına hizmet veren Atak Domain, domain, hosting, hazır site, E-posta, SSL gibi internet dünyasında ve E-ticarette var olmak isteyen işletmelere her türlü desteği sunuyor.

Atak Domain’in sunduğu hizmetlerden yararlanan işletmeler, uzman kadroların sağladığı destekler sayesinde zamandan tasarruf ediyor.

Böylece kendi işlerine daha fazla zaman ayırarak, işlerini büyütüyorlar.

İnternet sitenizi kendiniz tasarlayabilirsiniz

Alan adı ve hosting hizmetlerinin tamamlanması ile beraber artık internet sitenizi kurabilirsiniz. Burada sıfırdan bir internet sitesi oluşturabileceğiniz gibi, işinizle ilgili oluşturulmuş hazır temalı internet sitelerini de tercih edebilirsiniz.

Atak Domain ve Hosting tarafından hazırlanmış olan yüzlerce farklı temalı internet sitelerinden birini tercih ederek, dakikalar içerisinde kendi web sitenizi kurup, yayına alabilirsiniz.  

Ürünlerinizi internet sitenizde tanıtın

E-ticaret yoluyla yapılan satışlarda ürün tanıtımı önemli bir konu. Müşteri almak istediği ürünü gözle görüp, ürün hakkında bilgi sahibi olmak ister. Bu yüzden internet sitenizde mutlaka, satışını yaptığınız ürünlerin farklı karelerden çekilmiş fotoğraflarının olması, açıklayıcı ve bilgilendirici içeriklerinin bulunması gerekir. Bu tarzla oluşturulmuş ürünler,  son kullanıcı olan müşterilere daha fazla güven verir.

İnternet sitenizin tanıtımını yapın

İnternetten satış için gerekli tüm şartları yerine getirip, alt yapıyı oluşturduktan sonra yapılacak son iş pazarlama. Tüm satışlarda olduğu gibi, internetten satışın da olmazsa olmazlarından biri, pazarlamadır. Hem facebook, twitter ve ınstagram gibi sosyal medya araçlarını kullanarak, hem de Google’yi kullanarak E-ticaret sitenizin tanıtımını yapmalısınız. Böylelikle hem arama motorlarında ilk sıralarda görünür olma şansınız artacak, hem de daha fazla kitleye ulaşarak, müşteri portföyünüzü geliştirmiş olacaksınız.

Kargo şirketleri ile anlaşma yapın

İnternet üzerinden alışveriş yapanların tercih sebeplerinden birini de hiç kuşkusuz kargo hizmetleri oluşturuyor. Ücretsiz ve hızlı teslimat alıcıların her zaman ilk tercihleri arasında yer almaktadır. Bunun için internet üzerinden satış yapacak işletmelerin ve kişilerin kargo firmaları ile anlaşma yapması, hızlı kargo gönderimi hizmeti sunması artı değer kazandıracak. İade ve değişim konularında da son kullanıcıları mağdur etmemek, satıcılara büyük avantaj kazandırıyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın