Yeni nesil çalışan esenliği platformu Wellbees tarafından düzenlenen LOOP Summit (LOOP Zirvesi), Türkiye’den ve yurt dışından farklı uzmanlık alanlarına sahip isimleri İK profesyonelleri ile bir araya getirdi. Hive Mind (Kolektif Fikir) temasıyla düzenlenen zirvenin açılış konuşmacısı Takeda Çalışan Deneyimi Başkanı ve SESIL PIR Consulting GmbH Kurucusu Sesil Pir, sürdürülebilir gelişime sahip şirketlerin, çalışanlarının yalnızca zihinsel kapasitelerine değil duygusal, spiritüel, fiziksel esenliklerine de odaklandığını söyledi. Wellbees Kurucusu Melis Abacıoğlu ise bireyler arasındaki bağı güçlendirmenin esenliği artırdığına dikkat çekti.

Yeni nesil çalışan esenliği platformu Wellbees tarafından bu yıl dördüncü kez düzenlenen LOOP Summit (LOOP Zirvesi), Hive Mind (Kolektif Fikir) temasıyla gerçekleşti. Bu yıl eş zamanlı olarak hem fiziki hem de çevrim içi ortamda düzenlenen zirveye insan kaynakları profesyonelleri büyük ilgi gösterdi. Aralarında Akbank, Hepsiburada, Microsoft, Schneider Electric ve Shell’in de bulunduğu şirketlerden üst düzey yöneticilerin çalışan esenliği deneyimlerini paylaştığı zirveyi fiziki ve çevrim içi olarak bine yakın İK profesyoneli takip etti.

Melis Abacıoğlu: “İK profesyonelleri maskeyi önce kendilerine takmalı!”

Zirvenin açılışını, “Esenlik Deneyimi: İnsan Kaynaklarının Yeni İşletim Sistemi” başlıklı konuşmasıyla Wellbees Kurucusu Melis Abacıoğlu yaptı. Yedi ülkede yapılan bir araştırmaya katılan 726 İK profesyonelinden yüzde 42’sinin ‘tükendim’ dediğini ifade eden Abacıoğlu, “Bu araştırma gösteriyor ki İK profesyonelleri organizasyondaki her bir bireyin mutluluğunu artırmak için çabalarken ‘maskeyi önce kendine tak’mayı unutuyor” dedi. Zirvenin bu yılki temasının çıkış noktasını da anlatan Abacıoğlu şöyle devam etti; “Kolektif fikir konseptine yön veren isimlerden Prof. Neil Greenberg, organizasyonlar içindeki yılmazlığın bireylerde değil bireyler arasındaki bağda olduğunu, bireyler arasındaki bağ ne kadar güçlendirilirse esenliğin de o kadar yükseleceğini söylüyor. Biz de bu görüşten yola çıkarak, fikirlerimizi ortaya koymak, hep birlikte tartışmak ve yeteneklerimizi emanet ettiğimiz vizyonerlerin arasındaki bağı kuvvetlendirmek istedik. O sebeple de yuvarlak masalarda tartışmaların olduğu bir zirve ile bu düşünceyi taçlandırdık” dedi. Abacıoğlu, 28 Nisan’da aynı konseptle İngiltere’de de bir zirve düzenleyeceklerini belirtti.

Sesil Pir: “Çalışanlar işte mutsuz olmaktansa evde oturmayı tercih ediyor”

LOOP Zirvesi’nin bu yılki açılış konuşmacısı Takeda Çalışan Deneyimi Başkanı ve SESIL PIR Consulting GmbH Kurucusu Sesil Pir oldu. Avrupa’da “40 Yaş Altı 40 Düşünür” ve dünya çapında “101 Çalışan Bağlılığı Influencer”ı’ arasında yer alan Pir, “Büyük Uyanış: Fark Yaratan Kültürler için Son Çıkış” temalı bir konuşmasında şirketlerin yaşam süresinin giderek kısaldığına dikkat çekerek, “Ölçeklerden bağımsız olarak 1955 yılında şirketler ortalama 75 sene yaşarken, şu anda 7-8 yıl sonrasında devirler başlıyor. Çalışanlar iş tecrübesinden memnun değil, bir arayış içerisindeler. Haziran 2021 küresel verilerine göre doldurulamayan iş sayısı tarihsel zirveye ulaşarak 10,1 milyon oldu. Çalışanlar mutsuz oldukları bir işte çalışmaktansa evde oturmayı tercih ediyor. Dolayısıyla İK profesyonellerini zorlu zamanların beklediği bir dönemden geçiyoruz” diye konuştu.

“Şirketlerin sürdürülebilir başarısı adaptasyon ve dirençle sağlanıyor” 

Stanford Üniversitesi ile birlikte yürüttükleri çalışma hakkında bilgi veren Pir şöyle devam etti; “2000 yılı itibarıyla Forbes 500 listesinde bulunan firmalardan yüzde 52’sinin kapandığını belirledik. Kalan yüzde 48’lik kesimin nasıl ayakta kaldığını merak ettik ve bu firmalardan 118’i ile görüştük. Bu şirketlerin sürdürülebilir gelişime sahip olmasının iki ayağı var: Adaptasyon ve dirençlik. Çalışanların sadece zihinsel kapasitesine değil, duygusal, spiritüel, fiziksel kapasitelerine de odaklanıyorlar. Bireyler esenlik içinde olduğunda da potansiyelleri ortaya çıkıyor ve bu durum organizasyonları geliştiriyor. Çünkü bu çalışanlar sadece verimli olmakla kalmıyor, aynı zamanda merakları artıyor, daha yaratıcı olmaya başlıyorlar, çok daha iyi bağ kuruyorlar. Dolayısıyla şirketlerin insan odaklı bir yaklaşım benimsemesi, çalışanlarının tüm kapasitesini harekete geçirmesi gerekiyor.”

Ana oturumlarda bağlılık, sosyal esenlik ve kapsayıcılık ele alındı

LOOP Zirvesi, Sesil Pir’in konuşmasının ardından üç ana, iki özel oturum ile devam etti. “Startup Gibi Büyük Düşünüp Atik Davran ve Kurumsal Kadar Güvenilir Çalışan Toplulukları Yarat – İyi de Nasıl?” başlığıyla düzenlenen ilk ana oturumda, FutureBright Group Kurucu Ortağı Akan Abdula, Enerjisa Üretim CEO’su İhsan Erbil Bayçöl ve Microsoft CRO’su Özlem Bulut çalışan bağlılığı konusundaki deneyimlerini paylaştı. 

“Hibrit Modele Geçerken Sosyal Esenlik ile Kurum Kültürünüzü Nasıl Kuvvetlendirirsiniz?” sorusuna cevap aranan ikinci ana oturumda ise Hepsiburada CHRO’su Esra Beyzadeoğlu, Akbank İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Pınar Anapa ve Mesmerise CIO’su Erenşah Ayanlar konuşmacı olarak yer aldı.

Zirvenin “Kapsayıcılık: Kültür Dönüşümünün Hızlandırıcısı ve Tetikleyicisini Keşfettiniz mi?” temasının ele alındığı üçüncü ve son ana oturumu da PwC İnsan Yönetimi ve Organizasyon Danışmanlığı Direktörü Ülker Day, Shell CHRO’su Eda Güzeldemir Demiray ve Schneider Electric Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Bölgesi İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Berna Galipoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

LOOP Zirvesi’nin ilk özel oturumunda Sinirbilim Uzmanı ve Yazar Prof. Dr. Sinan Canan, “Sosyal Beyin: İyi Beyin” başlıklı bir konuşma yaparken, ikinci özel oturumda ise TurkishWIN Kurucusu Melek Pulatkonak, “Kapsayıcılığın Sürdürülebilirliğe ve Kültüre Etkisi”ni anlattı.

İK profesyonelleri yuvarlak masada toplandı

Bu yılki LOOP Zirvesi’nde bir ilk olarak, her ana oturumun ardından, o oturumun teması kapsamında roundtable’lar (yuvarlak masa toplantıları) düzenlendi. Temaların davetliler tarafından derinlemesine konuşulduğu bu bölümde İK profesyonellerinin iletişim ağının güçlendirilmesine de katkı sağlandı. Çevrim içi ortamda da düzenlenen roundtable’lara katılanlar, bir moderatör yönetiminde konuyu ele alıp, fikirlerini paylaştı.

Wellbees: Yeni Nesil Çalışan Esenliği Platformu hakkında:

Wellbees, çalışanlar için geliştirilmiş B2B SaaS formatında yeni nesil esenlik mobil uygulamasıdır. Çalışan esenliğini bütünsel olarak sunar. Sosyalliğin gücünü arkasına alır, her çalışana kişiselleştirilmiş hizmet verir. Uzman desteği, şirket kültürüne özel etkinlikleri, 8 wellbeing başlığını kapsayan içerikleri ve daha fazlası ile sekiz ayrı dil seçeneğine sahip olan Wellbees, 17 ülkede hizmet veren Türkiye çıkışlı global bir şirkettir.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın