TÜRKONFED’in yürütücülüğünü üstlendiği DDM ile TÜSİAD SD2 Dijital Platformu, iş süreçlerini dijitalleştirmek isteyen farklı sektörlerden şirketlere yol haritalarını oluşturmalarında destek olmak üzere bir araya geldi. Buna göre “DDM Destekli SD2 Çağrı Paketi”ne kabul edilen işletmelere, öncelikli ihtiyaçları doğrultusunda danışmanlık desteği verilecek ve bu şirketler, teknolojik ürün ve hizmet geliştiren tedarikçi firmalar ile bir araya getirilecek. TÜSİAD SD2’nin internet sitesinde yayınlanan anketi dolduran, kriterleri karşılayan ilk 10 şirketin kabul edileceği projeye son başvuru tarihi ise 22 Nisan 2022.

Türkiye’nin dijitalleşme sürecine katkı sağlamak için işletmelerin dönüşümünü destekleyen çeşitli projeler yürüten TÜRKONFED ve TÜSİAD, bu kez aynı hedefdoğrultusunda güçlerini birleştirdi. TÜRKONFED’in yürütücülüğünü üstlendiği Dijital Dönüşüm Merkezi (DDM) ile TÜSİAD SD2 Dijital Platformu’nun ortaklığında hayata geçirilen, DDM Destekli SD2 Çağrı Paketi” projesi ile iş süreçlerini dijital dönüşüm ekseninde güçlendirmek isteyen işletmelerin bu alanda nasıl ilerleyebilecekleri konusunda desteklenmesi amaçlanıyor.

Firmaların öncelikli ihtiyacına göre çalışma yapılacak

Proje kapsamında yayınlanan anketi dolduran ve kriterleri karşılayan ilk 10 şirket, TÜSİAD SD2 Dijital Platformu’nun Temmuz-Aralık 2022 tarihleri arasında açacağı çağrı dönemine katılmaya hak kazanacak.

Çağrı döneminin öncesinde, Mayıs-Haziran aylarında DDM tarafından bu firmaların dijital olgunluk ölçümlemesi yapılacak ve yol haritaları belirlenecek. Buna göre şirketlerin öncelikli olan bir proje ihtiyacı belirlenecek. Ardından bu ihtiyaç için TÜSİAD SD2 Dijital Platformu üzerinden çağrı açmaya hak kazanacak olan firmalar, teknolojik ürün ve hizmet geliştiren tedarikçi firmalar ile eşleştirilecek. Başvuruların değerlendirilmesi, doğru tedarikçinin seçilmesi ve proje dosyasının üretilmesi gibi çalışmaların tamamında DDM tarafından danışmanlık hizmeti de verilecek.

Tüm sektörlerden işletmelerin katılımına açık

TÜRKONFED yürütücülüğünde, Türkiye İş Bankası’nın da katkılarıyla açılan DDM ile TÜSİAD SD2 Dijital Platformu iş birliğiyle gerçekleştirilen ve tüm sektörlere açık olan projede yer almak isteyen şirketlerin, “DDM Destekli SD2 Çağrı Paketi”ni almaları gerekiyor. Bu paketten yararlanmak isteyen firmalar, aşağıdaki link üzerinden ön eleme anketini doldurarak başvurularını yapabilir:

https://tusiadsd2.org/dijital-donusum-on-eleme-anketi

Dijital Dönüşüm Merkezi 

2018’de İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle TÜRKONFED ve Türkiye İş Bankası iş birliğinde hayata geçirilen Dijital Dönüşüm Merkezi (DDM), KOBİ’lerin dijital dönüşümün bileşenleri, gereklilikleri ve faydaları konusunda bilgi düzeylerinin ve farkındalıklarının artırılmasını amaçlamaktadır. Projenin ilk yılında 500 KOBİ’nin dijitalleşme yol haritası ve dijitalleşme karneleri hazırlanarak 150 KOBİ’ye de kapsamlı teknik desteğin yanı sıra mentorluk ve eğitimler verilmiştir. DDM 2020 projesi kapsamında TÜRKONFED yürütücülüğünde, Türkiye İş Bankası iş birliği ve BANDWITT çözüm ortaklığında 23 farklı şehrinden, 125 firmaya ücretsiz birebir koçluk hizmeti sağlanmıştır. DDM’nin 2022 projesinde ise KOBİ’ler ile koçluk toplantıları gerçekleştirilerek çözüm ortaklarıyla eşleştirme hizmeti sunulacaktır.

TÜSİAD SD2 Dijital Platformu

TÜSİAD tarafından Türk sanayisinin dijital dönüşümüne katkı sağlamak üzere 2018’de hayata geçirilen TÜSİAD Sanayide Dijital Dönüşüm Programı TÜSİAD SD2, beşinci yılında, 3.500’e yaklaşan takipçi sayısı ve 2.000’i aşan kayıtlı teknoloji tedarikçisi ile geniş bir etkileşim ağına ulaştı. Teknoloji kullanıcısı şirketlerin dijital dönüşüm sürecindeki ihtiyaç alanlarında bugüne kadar belirlediği 62 farklı çağrıya teknoloji KOBİ’lerinden 965 çözüm önerisi alındı. Eşleşen kullanıcı ve tedarikçi şirketlerin yürüttüğü projelerle TÜSİAD SD2, dijital çözüm uygulamaları kütüphanesi oluşturuyor. Sahadaki yeni ihtiyaçlar doğrultusunda, TÜSİAD SD2 Dijital Platformu da hayata geçirildi Sürekli yayında olan platform ile kullanıcı ve tedarikçilerin etkileşiminin artırılması ve yakın dönemde katılacak yatırımcı ve danışmanlık kuruluşları ile ekosistemin büyütülmesi hedeflendi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın