Dünyanın farklı ülkelerinde binlerce kişi uyku problemi yaşarken Türkiye’deki firmalar ise uzay teknolojisinin kullanıldığı süngerli yataklardan, vitaminli yataklara, antiviral kumaşlardan, bel ve kemik sağlığını koruyan yataklara kadar birçok ürünü ihraç ediyor.
Tutku Yatak Yönetim Kurulu Başkanı Gökmen Kaya: “Türkiye’de 2021 yılında 8 milyon yatak üretildi. Ülkemizde 2022 yılında 3 milyar dolarlık bir yatak ihracatı hedefleniyor”
“Her yıl farklı ülkelere ihracatımız artıyor. Türkiye’den 140 ülkeye ihracatı var”
Tutku Yatak Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Üyesi Gökmen Kaya, dünyadaki 140 ülkeye yatak ihracatı yapıldığını bildirdi.
Kaya, Her yıl mart ayının üçüncü cuma gününün, “Dünya Uyku Günü” olarak kutlandığını hatırlatarak, uzmanların, sağlıklı uykunun bağışıklık sistemini güçlendirici etkileri olduğunu, hastalıklara karşı dirençli olmak için de iyi bir uyku önerdiğini söyledi.
Hemen hemen insanların tüm hayatının üçte birini uyuyarak geçirdiğini anlatan Kaya, daha dinç kalabilmek, derin uykuyu alabilmek için ise rahat ve sağlıklı bir yatakta yatmanın tavsiye edildiğini belirtti.
Kaya, iyi bir yatağın, vücudun anatomisine uygun ve nefes alabilir malzemelerle üretilmesi gerektiğini de dile getirdi. Kayseri’deki fabrikalarda mikro kapsül teknolojili A, C ve E vitaminleri içeren bağışıklığı geliştirici yatak modellerinin bulunduğunu anlatan Kaya, bunun uyku esnasında bağışıklık sisteminin güçlenmesine de katkı sağladığını kaydetti.
Kaya, bu tür yatakların uyku boyunca cilt hücrelerinin yenilenmesine destek olduğunu, ayrıca ferahlatıcı portakal kokulu yataklar ile uyku atmosferine de renk kattığını ifade etti.
Yataklarda uzay teknolojisi kullanılıyor
Türk fabrikalarında üretilen yatakların uzay teknolojisini de yakaladığını anlatan Kaya, “Visko yataklarımız var. Oksijen odaklı yataklarımız var. NASA tarafından astronotların uzay boşluğunda kaldığı baskıyı azaltmak ve yaşanan bel, sırt, boyun ağrılarını indirgemek için keşfedilen süngerler kullanılıyor. Biz bu teknolojiyi yataklarda da uygulamaya başladık.” ifadelerini kullandı.
Bazı yataklarda ikili sistem kullanıldığına dikkati çeken Kaya, bu sayede çiftlerin aynı yatakta biri yumuşak, diğeri sert alanda yatabildiğini dile getirdi.
Türkiye’deki yatak üretiminin yaklaşık yüzde 70’inin Kayseri’den gerçekleştirildiğini vurgulayan Kaya, şunları kaydetti: “Dünya pazarında yatağın 40 milyar dolarlık bir bütçesi var. Türkiye’de 2021 yılında 8 milyon yatak üretildi. Ülkemizde 2022 yılında 3 milyar dolarlık bir yatak ihracatı hedefleniyor. Her yıl farklı ülkelere ihracatımız artıyor. Türkiye’den 140 ülkeye ihracatı var. Her geçen gün de gelişiyor ihracat pazarımız. Ülkemizdeki nitelikli iş gücü yüksek. Hiç duymadığımız ülkelerden talep geliyor. Kanada’dan müşteri gelmezdi bize artık o ülkede yatak istiyor.”
Amerika, Avrupa, Afrika ve Asya gibi kıtalara yatak ihracatının yapıldığına dikkati çeken Kaya, kaliteli ürün, uygun fiyat nedeniyle Türkiye’nin tercih edilen ülke konumunda olduğunu sözlerine ekledi.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.