Koronavirüs salgını dijitalleşme sürecini hızlandırırken, tüketici alışkanlıklarını da değiştirdi. Pandemi online eğitim alanlarına ilgiyi artırırken, tüketiciler kişisel gelişimlerine ve dil eğitimlerine daha fazla önem vermelerini sağladı. Bu kapsamda online İngilizce eğitimi alanında 30’dan fazla ülkede faaliyet gösteren Open English bir anket düzenledi. Ankete katılanların yüzde 99’una göre 2022 yılı iş hayatında hedefleri gerçekleştirme ve İngilizce öğrenme yılı olacak.

2020 yılı Kovid-19 ve salgın nedeniyle zor bir yıl olurken, 2021’de Kovid-19 ile birlikte yaşamayı öğrendiğimiz, odak noktamızda dijitalleşmenin olduğu ve sağlığımızı korumak için günlük hayatımızı yeni bir normale adapte ettiğimiz bir dönem geçirdik. 2021 yılında yeniden sosyalleşmeye, kendimize yatırım yapmaya ve geleceğe odaklanmaya başladık. 2022 yılı ise bu hedefleri gerçekleştirme yılı olacak. Online İngilizce eğitimi alanında 30’dan fazla ülkede faaliyet gösteren Open English hizmet verdiği ülkelerde bir anket çalışması gerçekleştirdi. 15 binden fazla katılımcının görüşlerinin alındığı ankete göre yüzde 97’si Open English ile İngilizce öğrenmenin profesyonel hedeflerine ulaşmak için doğru araç olduğunu ve yüzde 99’u İngilizce bilmenin onlara daha iyi bir iş sunacağını düşündüğünü belirtti.

İngilizcenin iş yaşamındaki önemine vurgu yapan Open English Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Ali Servet Eyüboğlu, “Araştırmalar, iki dilli olmanın daha hızlı iş bulma ve daha iyi bir iş bulma şansını artırdığını gösteriyor. Türkiye’de İngilizce bilme oranı hala çok düşük seviyelerde kalıyor. Dünya üzerinde 2 milyardan fazla kişi İngilizce konuşuyor. Yüz milyonlarca kişi ise üçüncü veya dördüncü dil olarak İngilizceyi tercih ediyor. Birçok ülkede İngilizce öğrenmeye büyük önem veriyor ve bu yönde teşvikler sağlıyor. Ancak İngilizce yeterlilik endeksinde ülkemiz hala alt sıralarda kalıyor. İngilizce bilmek, verimliliği ve iş performansını artırıyor. Çalışanlara şirket içinde farklı pozisyonlara geçiş imkanları sağlıyor. Çoğunlukla İngilizce olarak sunulan farklı eğitimlere ve deneyimlere katılım imkanı sunuyor. Ayrıca İngilizce bilmek iş performansınızı artırıyor ve daha yüksek maaşlar kazanılmasını sağlıyor” dedi.

Anadili İngilizce Olan Öğretmenlerden Online Eğitim

Open English olarak verdikleri eğitimin detaylarını anlatan Eyüboğlu, “Open English online olarak alınacak eğitimle hiç İngilizce bilinmese bile dilin öğrenilmesini sağlıyor. Bugüne kadar dünya genelinde 1 milyondan fazla öğrenciye İngilizce öğrenmeleri konusunda destek olduk. Online eğitim alanında öğrencilerin İngilizce eğitime tam dahil olmalarını sağlayan kanıtlanmış bir metodoloji ile eğitimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Yabancı dilde ustalaşmak, akıcı bir şekilde konuşabilmek ve anlayabilmek için ana dili İngilizce olan öğretmenlerden ders alınması büyük önem taşıyor. Open English bünyesindeki öğretmenlerin tamamının ana dilinin İngilizce olması da eğitim kalitesini en üst seviyeye taşıyor. Eğitimlerimiz online olarak verildiği için günün her saatinde istenilen yerde uygulama üzerinden eğitim alınabiliyor. Ayrıca Open English üzerinden alınan eğitim ile IELTS, TOEFL® ve TOEIC gibi sınavlara da hazırlanılabiliyor ve dil bilgisi seviyesi alınacak sertifikalarla zenginleştirebiliyor. Open English, bu sınavlara tamamen hazırlanabilmesi için geliştirilmiş bir simülasyon yardımıyla gerçek bir test ortamı sunuyor. Bu simülatör sayesinde öğrenciler, gelişimlerini anlık olarak takip ederken, zaman kontrolünü öğreniyor ve gerçek bir sınav deneyimi yaşayabiliyor” şeklinde konuştu. 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın